Prima pagină » Titlurile zilei » Japca dezvoltatorilor imobiliari din Iași! Prețul vilelor a fost schimbat după semnarea antecontractelor: „Dacă cineva îmi cere 50.000 de euro, eu îi dau?” – FOTO

Japca dezvoltatorilor imobiliari din Iași! Prețul vilelor a fost schimbat după semnarea antecontractelor: „Dacă cineva îmi cere 50.000 de euro, eu îi dau?” – FOTO

06 iul. 2023, 02:00, 13 ,
Ciprian BOARU, în Titlurile zilei

Un afacerist din Iași s-a gândit să facă un ban în plus cu clienții care nu au reușit să achite integral valoarea vilelor din satul Ciurbești, comuna Miroslava. Sașa Oprică a invocat un raport actualizat de evaluare a imobilelor, din care reiese că prețul este mult mai mare. Clienții au anunțat că nu vor să plătească niciun ban în plus și că dezvoltatorul trebuie să respecte antecontractele semnate la notariat

Scandal într-un cartier de case din satul Ciurbești, comuna Miroslava, județul Iași. În 2019, dezvoltatorul Sașa Oprică, originar din Cozmești, în vârstă de 55 de ani, s-a gândit să investească într-un cartier de case în localitatea amintită. Lucrarea a fost realizată prin societatea Sel Agro SRL. La data edificării duplexurilor, în firmă se afla Mircea Will Costandache.

În august 2022, Costandache se retrage din firmă și-i face loc partenerului de afaceri, Sașa Oprică. În 2019 s-au semnat mai multe antecontracte pentru cele 6 vile de tip duplex, cu regimul P+M, identificate pe strada Castanilor, cu ieșire directă spre șoseaua de la Uricani. Unii clienți au preferat să achite integral, varianta cea mai bună în contextul actualului scandal. În edițiile trecute ale BZI a fost prezentat cazul altui dezvoltator care a sfidat autoritățile și a extins ilegal un bloc de locuințe.

Dezvoltatorul a încercat să încaseze mai mulți bani

În 2019, clienții imobilelor aveau posibilitatea să achite prin intermediul unor rate direct la dezvoltator. Spre exemplu, o unitate locativă de 100 mp s-a vândut și cu 75.000 de euro. Suma trebuie plătită până în 2025. Cei mai afectați sunt clienții care încă mai plătesc rate afaceristului. Recent, Sașa Oprică a cerut clienților care încă mai aveau rate să plătească în plus. El a invocat un raport de evaluare efectuat recent.

Normal, valoarea de piață a crescut față de 2019 și din cauza creșterii la prețul materialelor de construcție. Așa că pentru un apartament dintr-un duplex avea pretenția să mai fie plătită suma de 10.000 de euro. De fapt, Sașa Oprică are probleme cu ANAF și pare că are nevoie urgent de bani. Și s-a îndreptat către clienții care nu au plătit cu banii jos. Reporterii BZI au stat de vorbă cu proprietarii din satul Ciurbești.

„Acum câteva zile am fost anunțat că vrea să facă o evaluare a casei, mi-a spus că pot să fac și eu o evaluare independentă. Eu nu fac nimic, am plătit 75 la sută din valoarea casei, mai am un an. Nu semnez nimic. A spus că-i trebuie pentru patrimoniul firmei lui”, a precizat Marian Cojocaru, unul dintre clienții dezvoltatorului.

Sașa Oprică nu vrea să semneze contractele de vânzare-cumpărare

Alt client din cartierul de case a confirmat că i s-a cerut o sumă în plus față de cea menționată în antecontract.

„Am plătit 90 la sută. A făcut o evaluare și mi-a trimis o factură. Nu are ce să-mi ceară. Nu am cum să plătesc în plus față de antecontract. Poate să facă ce vrea. Dacă cineva îmi cere 50.000 de euro, eu îi dau? Cred că suntem doar 3-4 vecini în situația asta. Am vrut să-i plătesc diferența și să semnăm contractul de vânzare, dar nu a vrut”, a povestit Raluca Roibu.

Femeia este dispusă chiar să se judece cu dezvoltatorul pentru că nu respectă condițiile din înțelegerea parafată la notariat. La un moment dat, dezvoltatorul de la River”s Towers din Iași a returnat avansurile plătite de clienți, tocmai pentru a vinde apartamentele la prețuri mult mai mari.

Dezvoltatorul a devenit recalcitrant: „Nu stau la povești”

Contactat telefonic de BZI, Sașa Oprică a devenit destul de ambiguu în explicații.

„Nu este adevărat, s-a anulat. Nici nu am cerut bani. Vorbim peste 10 minute”, a spus afaceristul.

La câteva minute, afaceristul a devenit destul de recalcitrant.

„Ai tu o problemă cu asta? Nu stau la povești. Să le fie rușine. La revedere”, a adăugat Sașa Oprică.

În perioada 2019 – 2021, societatea Sel Agro SRL a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 3 milioane de lei. În 2022, situația financiară este nesemnificativă. Mai mult, nu au fost declarați angajați.

Comentarii
  • Eugen viteza

    Un taranete

  • La toti snapanii astia datoriile sunt mai mari decat cifra de afaceri. Ma intreb cum gandeste ANAF de-i lasa sa acumuleze datorii an dupa an. Nu ti-ai platit darile, out si interdictie 3 ani.

  • Un tigan ordinar, toti tiganii si ordinarii au ajuns dezvoltatori imobiliari

  • Pentru @Anonim

    Cum la ANAF sunt numai incompetenti, uite ca asa zisii dezvoltatori acumuleaza datorii. Sefa la Executare la ANAF este una Scriitoru care a facut facultatea la ff la Mihail Kogalniceanu. O proasta si o frustrata grasa cat cladirea finantelor!!!

  • O boratura de tigan
    De la asta si au găsi prostii sa cumpere bordei ?

  • Instanta de judecata v-a obliga dezvoltatorul sa semneze contractele finale asa cum au fost concepute initial, doar trebuie sa apelati la un avocat sa va reprezinte.
    E super simplu doar altii vor sa complice lucrurile aiurea, exista precedent in acest sens.

  • Un gunoi care a plătit șmecheria la iasi prin jocuri de noroc a fost pârlit și pe fata și pe spate și acum vrea sa și scoată si el gaura , puneți mana pe furci și topoare și fugăriți l la el în comuna !

  • Nicio problemă! Instanța va rezolva totul în favoarea clientului. Degeaba se umflă în pene țărănușul, că nu va câștiga nimic. Ce spune antecontractul, așa vor face clienții.

  • Eu nu mi-aș lua niciodată casă de la unul pe care îl cheamă Sașa sau Willy

  • Aici proprietarii sunt oleaca mai înstăriți si umblați prin lume. Stiu cum sta treaba si nu se lasa jecmăniți. Dar daca erau niste batranei fără susținere? Credeau de bine de zicea sasa 🙂

  • Cioara si-a facut o operatie estetica, i-au montat aia un parbriz in fata ochilor, asa ca nu mai trebuie sa parte ochelari de soare.

  • Demolator imobiliar

    Cum să dai pe mâna lu” țestoasă ninja ăsta, banii munciți o viață? Ăștia-s dezvoltatori de…datorii.
    În alte țări nu aprobă proiecte de dezvoltare la firme care nu au toți banii în cont pentru investiții plus ceva garanții!

  • Dute-n plm dr sxlav dezvoltator, mancami-ai toata pl.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *