Titlurile zilei

Jos pălăria pentru acest puști din Iași! Zilnic cumpără câteva legături de verdeață din piață și le vinde la colț de stradă cu câțiva bani mai scump. Așa reușește să pună pe masă câte ceva pentru întreaga familie FOTO/ VIDEO

Publicat: 08 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Jos pălăria pentru acest puști din Iași Zilnic cumpără câteva legături de verdeață din piață și le vinde la colț de stradă cu câțiva bani mai scump. Așa reușește să pună pe masă câte ceva pentru întreaga familie FOTO VIDEO
George Ștefaniu are 17 ani și vinde legume la colț de stradă pentru a-și ajuta familia și tatăl grav bolnav

Povestea tânărului din Iași care a devenit virală după apariția unui video care a circulat în mediul online timp de câteva zile. Sute de ieșeni au început să-l caute și să-l ajute. Acest puști din Iași nu a știut niciodată ce e aceea copilărie! Avea doar 12 ani când a plecat de acasă ca să facă bani pentru familia lui numeroasă, cu 10 frați și cu foarte multe lipsuri. George Ștefaniu are doar 17 ani și este mezinul familiei, dar și cel care muncește de mic pe frig, ploaie sau caniculă pentru a-și ajuta familia. Prima dată a mers cu tatăl lui să câștige bani, dar câțiva ani mai târziu acesta s-a îmbolnăvit, iar de atunci George a rămas singur să muncească. Cea mai mare dorință a lui a fost să scape de sărăcie

George Ștefaniu este un exemplu pentru mulți dintre noi! Acesta are 17 ani și provine dintr-o familie foarte numeroasă, cu 11 copii și cu foarte multe lipsuri. Avea doar 12 ani când a plecat de acasă, împreună cu tatăl său, să muncească pentru a-și întreține familia. După câțiva ani, tatăl său s-a îmbolnăvit și nu a mai putut munci, iar toate greutățile au căzut pe umerii lui George, chiar dacă acesta este mezinul familiei. Se trezește dimineața devreme, merge în Piața CUG din muncipiul Iași, cumpără legume, iar mai apoi merge la colțul străzii și le vinde la un preț mai mare să poată face câțiva bani, din care să cumpere medicamente pentru tatăl lui. Nu a știu niciodată ce e aceea copilărie, muncind zi de zi, dar nu și-a neglijat nici școala. George este acum elev în clasa a 9-a.

„Din anul 2012 merg și vând legume în zona CUG și to de la piața de acolo le cumpăr, iar ca să pot să strâng câțiva bani, le vând mai scump. Sunt oameni care cumpără de la mine, chiar dacă sunt puțin mai scumpe. Merg și la școală, sunt în clasa a 9-a la Liceul din Miroslva, iar pentru că acum am făcut mai mult online, am putut să merg să stau mai mult să vând. Am început să fac asta pentru că era foarte greu acasă și nu avem bani, ne descurcăm foarte greu.

Fac toate astea pentru familia mea, pentru cei 10 frați ai mei și pentru tata, care este foarte bolnav și nu poate munci. Pentru că a venit frigul, nu o să mai pot merge, nu știu cum o să ne descurcăm și iarna aceasta. La primăvară mă voi întoarce acolo”, a spus George, băiatul care vinde legume la colțul străzii pentru a-și întreține familia.

În edițiile anterioare ale cotidianului „BZI”, reporterii au prezentat povestea lui Marius Postolache, un tânăr din Iași, care de mic copil vinde legume în Piața CUG, iar acum a preluat afacerea părinților și a dus-o la alt nivel.

Cea mai mare dorință este ca, de Crăciun, să fie alături de familie lângă un brad

Se apropie Crăciunul, iar George nu își dorește lucruri materiale sau lucururi scumpe, cea mai mare dorință a băiatului este ca tatăl lui să se facă bine. Nu își dorește nici bani, nici haine sau alte lucuri materiale, vrea doar să fie fericit și sănătos. George a povestit că iubește Crăciunul și ar fi tare fericit dacă ar avea în casă, de sărbători, un brad, lângă care să stea alături de familia lui. George visează să ajungă pe marile scene ale lumii, deoarce iubește să cânte, iar muzica îl ajută să uite de orice necaz.

„Cel mai mult îmi doresc sănătate pentru tatăl meu, nu vreau nimic altceva. Îmi mai doresc să fiu fericit și să am un brad de Crăciun. Au mai fost ani în care am avut, pentru că eu mă duceam prin pădure și aduceam să avem și noi, ca o familie normală, să simțim că e Crăciun. Lucrurile acestea înseamnă foarte mult pentru mine. Mai am o dorință, pentru care știu că trebuie să muncesc, altfel nu o să reușesc niciodată, pentru că e nevoie de bani și nu are cine să mă ajute. Îmi place foarte mult să cânt și mi-ar plăcea să pot învăța și să evoluez în domeniu acesta, dar îmi este foarte greu. Muzica chiar mă ajută, iar atunci când sunt trist și simt că cedez, ascult melodiile mele preferate și uit de toate”, a precizat tânărul.

Oricine dorește să-l ajute pe George să își îndeplinească visele îl poate ajuta mergând direct la el acasă, în satul Cornești, comuna Miroslava, județul Iași.

Mama lui George: „Când vedea că nu este de mâncare, pleca!”

Băiatul, împreună cu familia sa, locuiește într-o casă săracă de la marginea satului Cornești, comuna Miroslava, județul Iași. Acoperișul stă să cadă, frigul intră în casă prin crăpăturile pereților, iar cu greu au ce să pună pe masă într-o zi. Din cei 11 copii ai familiei Ștefaniu, 7 mai locuiesc acolo, iar unii dintre aceștia au copii la rândul lor. Doisprezece persoane se îngrămădesc în cele două camere ale casei. Venitul lor lunar este de 200 de lei și ce mai reușește George să câștige. Mama tânărului știa că acesta pleacă să facă bani, dar nu știa și în ce condiții, iar când a văzut filmulețul cu el, care a devenit viral pe internet, a început să plângă. Cea mai mare dorință a femeii este să aibă lemne pentru iarnă și să aibă medicamente pentru soțul său bolnav.

„El, când vedea că nu este de mâncare, pleca. A plecat de mic, a plecat cu tatăl lui, dar după ce s-a îmbolnăvit, a plecat singur, nu a renunțat. El, săracul, pleacă dimineața și vine seara. Și eu și tatăl lui suntem bolnavi. Știam că pleacă și ce face, dar nu știam unde stă, cum stă și când l-am văzut că stă acolo în frig, pe betonul ăla rece, mi s-a rupt inima. El se duce mai mult pentru medicamente, că se termină și nu avem de unde lua.

Am 11 copii, dar mulți sunt plecați. Acum, în casă, mai sunt doar 7, dar am și nepoți aici cu noi. Singurii bani care intră în casă la noi sunt cei 200 de lei din alocația lui George, în rest ce muncește el și cu ce ne mai ajută oamenii. Nu avem niciun ajutor de la Primărie pentru că avem foarte multe datorii la impozit. Nu avem lemne pentru iarnă, acoperișul cade, nu știu cum vom trece și de iarna asta. Ne este foarte greu. Dacă nu ar fi George, nu știu ce ne-am face. I-am zis de multe ori să nu se mai ducă și el îmi spunea: «Păi dacă nu mă duc, de unde bani? Îmi dai tu? M-am săturat să fiu sărac!». Vorbele astea mă dor, dar știu că nu am nicio putere”, povestește mama lui George, cu lacrimi în ochi.

Adauga un comentariu