Secretele istoriei

Joseph Paul Franklin, odiosul criminal în serie din SUA

Publicat: 27 apr. 2020
3

Joseph Paul Franklin s-a născut pe 13 aprilie 1950 în  Mobile. Este cunosct ca un ucigaş în serie american responsabil de 22 de crime. Toate aceste atrocităţi au avut loc intre anii 1977 si 1980.

Joseph Paul Franklin a avut şase condamnări pe viaţă, precum şi o condamnare la moarte.

El a mărturisit despre tentativele de omor a doi oameni cunoscuţi: editorul Larry Flynt în 1978 şi Vernon Jordan, activist pentru drepturile civile, în 1980. Ambii au supravieţuit rănilor lor, însă Flynt a fost paralizat de la talie în jos. Franklin nu a fost condamnat pentru aceste două cazuri.

Joseph Paul Franklin, unul din cei mai odioşi criminali în serie din istoria Statelor Unite

Deoarece Franklin şi-a schimbat în mod repetat, conturile şi domiciliul după fiecare caz, oficialii americani nu se pot determina în plină măsură despre crimele sale. Revendicările sale de motivaţie rasială au fost compensate de un martor expert în apărare care a mărturisit în 1997 ca Franklin este un schizofrenic paranoic, ce nu se potriveşte pentru a fi judecat.

Franklin a fost condamnat la moarte, asteaptandu-şi executarea timp de 15 ani. A fost declarat mort la ora locală 06:17 (12:17 GMT, 14:17 ora Romaniei) în Bonne Terre. Executia s-a facut prin injectare cu propofol, un anestezic folosit pentru in premiera in statul Missouri pentru o executitie

Adauga un comentariu