Local

Judecătorilor ieșeni li s-a făcut milă de un pedofil. Magistrații au decis să-i micșoreze pedeapsa prădătorului sexual. Un copil de numai 5 anișori, traumatizat pe viață

Publicat: 22 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Judecătorilor ieșeni li s-a făcut milă de un pedofil. Magistrații au decis să-i micșoreze pedeapsa prădătorului sexual. Un copil de numai 5 anișori traumatizat pe viață
Magistrații ieșeni au decis micșorarea pedepsei primite de un pedofil, de la 5 ani, la 4 ani de temniță

Un pedofil a scăpat de o parte din pedeapsa primită inițial. Astfel, recent, magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au admis apelul formulat de Cristinel Galiț împotriva sentinței emise inițial pe numele lui. De la 5 ani de pușcărie, prădătorul sexual va trebui să execute doar 4 ani de temniță

Judecătorilor ieșeni li s-a făcut milă de un pedofil. Magistrații au decis să-i micșoreze pedeapsa prădătorului sexual. Astfel, într-o decizie emisă recent, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au dispus diminuarea pedepsei primite de Cristinel Galiț, de la 5 ani, la 4 ani de pușcărie, pentru agresiune sexuală.

„Instanța menține celelalte dispoziții ale sentinței penale apelate care nu contravin prezentei decizii. Deduce în continuare durata arestării preventive a inculpatului Cristinel Galiț, de pe 18 iunie 2021, la zi. Definitivă”, au precizat magistrații ieșeni.

Cristinel Galiț, acuzat de agresiune sexuală asupra unui copil de 5 anișori

Cristinel Galiț (43 de ani) a fost trimis în judecată la finele anului trecut, sub acuzația de agresiune sexuală.

„Pe 2 august 2020, în intervalul orar 8:00 – 13:00, profitând de faptul că părinții minorului R.C. i l-au lăsat în grijă pe acesta și pe cei doi frați ai săi, în vârstă de 7 ani, respectiv de 2 ani, la imobilul situat în municipiul Vaslui, inculpatul, cu scopul de a obține satisfacție sexuală, l-a atins pe minorul R.C., în vârstă de 5 ani, în zona abdominală și a fundului, l-a dezbrăcat de pantaloni, așezându-l pe burtă și atingându-l cu penisul în zona fundului”, au afirmat anchetatorii.

Victima le-a povestit părinților întreaga grozăvie

Oamenii legii au spus că Cristinel Galiț a fost de acord să aibă grijă de cei trei frați. Copiii s-au așezat pe patul din cameră, individul oferindu-le telefonul său mobil, pentru a se juca cu el.

„La un moment dat, inculpatul s-a apropiat de un minor și a început să-i facă masaj, strângându-l cu mâna de regiunea abdominală și de fund. Minorul s-a speriat și a fugit din cameră, strigând la acesta să-l lase în pace, urcând la etajul clădirii și fiind urmat de inculpat. Fratele în vârstă de 7 ani al victimei a ieșit după aceștia și i-a pândit, văzând cum inculpatul l-a dezbrăcat de pantaloni pe minor, continuând să-l atingă în zona fundului. Ulterior, minorul a reușit să fugă, intrând înapoi în cameră și ascunzându-se sub un pat. După câteva minute, victima a urcat pe pat, lângă frații săi, moment în care inculpatul a încuiat ușa de acces și, apoi, l-a dezbrăcat din nou de pantaloni, continuând să-i facă masaj în zona abdominală. Ulterior, minorul a fost așezat pe burtă de către inculpat, atingându-l cu penisul în zona fundului”, au adăugat anchetatorii.

Aceștia au mai stabilit că, în jurul orei 13:00, părinții celor trei copii au revenit la domiciliu, găsindu-i pe aceștia tot în camera lui Cristinel Galiț, iar unul dintre minori fiind dezbrăcat de la brâu în jos. Spre seară, în jurul orei 21:00, victima a mers la toaletă, iar, la ieșire, i-a spus mamei sale că îl doare fundul. Aceasta a discutat cu el, iar, după aproximativ două ore, i-a povestit că vecinul l-a dezbrăcat de pantaloni și i-a introdus penisul în fund, fiind vizibil afectat de cele petrecute.

Adauga un comentariu