Local

Județul Iași a ajuns pe locul 8 pe țară ca număr de noi infectări de coronavirus, alături de județul Teleorman! 18 paturi de terapie intensivă erau libere în spitale

Publicat: 21 apr. 2021
Ieșeni pe stradă, cu mască de protecție
Județul Iași s-a clasat pe locul 8 pe țară ca număr de cazuri noi de coronavirus. De la debutul pandemiei COVID-19 au fost diagnosticate 41.055 de persoane

Numărul de cazuri noi confirmate cu coronavirus a poziționat județul Iași pe locul 8 pe țară. Pacienții infectați cu coronavirus care ajung în stare gravă aveau ieri, 20 aprilie, 18 locuri libere în secțiile de terapie intensivă din spitale

După ce timp de aproximativ o lună a fost raportată o creștere îngrijorătoare, medicii spun că numărul pacienților diagnosticați cu coronavirus care au nevoie de internare a început să scadă. Ieri, 20 aprilie 2021, județul Iași s-a poziționat pe locul 8 pe țară ca număr de cazuri noi depistate. De la debutul pandemiei COVID-19 până ieri au fost confirmate 41.055 de persoane infectate cu coronavirus, iar numărul deceselor au ajuns la 799. Totodată, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași a emis în total 41.372 de decizii pentru persoanele aflate în izolare și 42.011 decizii pentru persoanele aflate în carantină.

18 paturi libere pentru pacienții care au nevoie de internare în secțiile de terapie intensivă

Ieri, 20 aprilie 2021, mai erau libere 18 paturi ATI în unitățile medicale din județul Iași: un pat la Spitalul de Boli Infecțioase, unul la Spitalul de Recuperare, două paturi la Spitalul C.F. Iași, patru paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie, șase la Spitalul „Sf. Spiridon” și patru la Unitatea Mobilă de la Spitalul de Boli Infecțioase.
În spitalele suport COVID-19 mai erau libere 212 paturi: 67 de paturi la Spitalul de Boli Infecțioase, nouă la Spitalul de Pneumoftiziologie, două la Spitalul Orășenesc Hârlău, 10 paturi la Spitalul de Recuperare, 38 de paturi la Spitalul C.F. Iași, două la Spitalul „Sf. Spiridon”, 27 de paturi la Spitalul Militar și 57 de paturi la Spitalul C.F. Pașcani.

Pe de altă parte, ieri erau ocupate 372 de paturi dintre care 58 de paturi ATI în spitalele suport COVID-19. Referitor la numărul paturilor ATI ocupate, situația era următoarea: opt paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, șase la Unitatea Mobilă de la Spitalul de Boli Infecțioase, șapte paturi ATI la Spitalul de Pneumoftiziologie, șase la Spitalul Municipal Pașcani, patru la Spitalul de Recuperare, cinci paturi ATI la Spitalul C.F. Iași, 15 la Spitalul de Neurochirurgie și șapte paturi ATI la Spitalul „Sf. Spiridon”.

Mii de ieșeni sunt izolați sau carantinați la domiciliu. Trei pacienți au decedat pe patul de terapie intensivă

Ieri, la nivelul Direcției de Sănătate Publică Iași, s-a raportat un număr de 1.135 de persoane care se aflau în izolare, iar 996 de persoane erau carantinate la domiciliu. La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistență medicală de specialitate, ieri era ocupat un pat ATI. Alți 6 bolnavi confirmați pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în stația din unitatea medicală. La Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” Iași, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistență medicală de specialitate, era ocupat un pat ATI.

De asemenea, în zona ATI COVID-19 de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași, erau ocupate trei paturi. În ceea ce privește zona medicală COVID-19 de la unitatea medicală, erau ocupate două paturi de către pacienți pediatrici. În intervalul 19-20 aprilie 2021 au fost raportate 3 decese din cauza infecției cu coronavirus în județ.

Peste 180.000 de vaccinări împotriva infecției cu coronavirus

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienților care prezintă simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO, în perioada 19-20 aprilie 2021, 24 de echipajele mobile ale DSP Iași au realizat 25 de recoltări la domiciliu. În cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, desfășurată la nivelul județului Iași, în centrele pentru imunizarea populației au fost efectuate 180.760 de vaccinări. Din acest număr total de persoane vaccinate, 106.954 au fost vaccinate cu prima doză și 73.806 cu cea de-a doua doză. Pe data de 19 aprilie 2021 au fost vaccinate 2.922 de persoane, dintre care 2.427 de persoane au primit prima doză și 495 de persoane au primit cea de-a doua doză. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 302 reacții adverse ușoare.

Adauga un comentariu