Actualitate

Jurnalistul H.D. Hartmann, în produsul media „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE analizează riscul ridicat al folosirii armei nucleare tactice de către președintele Vladimir Putin

Publicat: 02 dec. 2022
Jurnalistul H.D. Hartmann în produsul media Dezbaterea Zilei de la BZI LIVE analizează riscul ridicat al folosirii armei nucleare tactice de către președintele Vladimir Putin
H.D Hartmann, la BZI LIVE despre un posibil atac nuclear tactic al Rusiei

Jurnalistul H.D. Hartmann a discutat în cadrul ediției „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE despre riscul ridicat al folosirii armei nucleare tactice de către preşedintele Vladimir Putin.
Multe din puterile nucleare ale lumii au arme care pot fi folosite în teatrul de operațiuni. Rusia are între 1.000 și 2.000 de arme nucleare tactice în arsenal, conform unui raport din martie de la US Congressional Service.

H.D. Hartmann în „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE

H.D. Hartmann a fost invitatul ediției „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE din 2 decembrie. Acesta a vorbit despre posibilitatea folosirii unei nucleare arme tactice de către Federaţia Rusă, în contextul în care preşedintele rus, Vladimir Putin, a avertizat repetat Occidentul ca un atac asupra Rusiei poate provoca un răspuns nuclear.

„Riscul nuclear este foarte scăzut. O bombă tactică ne va arunca în istorie. În 6 săptămâni de la folosirea unei bombe tactice locale, România este moartă. Populaţia României se poate muta. România rămâne fără apă. În momentul în care a rămas fără apă, s-a terminat povestea. Unde îţi curge apa radioactive, nu mai e nimic.
Nu vor folosi bombele atomice şi au demonstrate asta. Singurii care au dat bombe atomice au fost SUA. Rusia a dovedit că n-are nevoie de bomba atomică să lase Ucraina în beznă. Şi au bombarat strategic, cu rachete balistice intercontinentale, de pe Marea Neagră şi din interiorul adânc al Rusiei cu rachete de lungă distanţă, de lungime mare au bombardat sistemul energetic critic ucrainean. La ora actuală, 50% din sistemul energetic critic ucrainean este distrus. Atât de distruse încât nu mai pot fi reparate. De aceea aţi văzut că le trimitem încălzitoare pe gaz. Asta a fost răspunsul Rusiei la adresa propagandei mincinoase că da cu bomba în Ucraina.
Dacă îl apuca pe Stoltenberg mânia să trimită bombe în Rusia, aia dau cu bomba atomică, inclusiv pe teritoriul Rusiei. Aici vorbim de cu totul alte nivele de decizie care sunt asumate nu doar de conducerea Rusiei, cât şi de populaţia rusă”, a menţionat H.D. Hartmann.

H. D. Hartmann: „Îmi aduce aminte de Holocaust”

În „Dezbaterea Zilei” la BZI LIVE, H.D. Hartmann a comentat şi cuvintele Papei Francisc, care i-a numit pe ceceni și buriați „cei mai cruzi” participanți la războiul din Ucraina. De altfel, Papa a sugerat, într-un interviu, că soldaţii din armata rusă care fac parte din minorităţi etnice necreştine dau dovadă de mai multă cruzime cu ucrainenii decât soldaţii ruşi, creștini ortodocși.

„Atunci când un Papa condamna pe ceceni şi buriati, identificând doua popoare, îmi aduce aminte de Holocaust, de identificarea evreilor ca duşmani. Acest Papa a făcut prima mare greşeală nazistă, a identificat populaţii. Este nazism. Asta a făcut acest Papa. Trebuie să treacă în istorie într-o ruşine totală. Nu pot să acuzi un întreg popor pentru cruzimea unui membru al acelei naţiuni. Este crima. Acest Papa trebuie să plece în istorie plin de ruşine. Este pentru prima dată într-o epocă post-nazista. Nu poţi, ca şef al Bisericii Catolice, să identifici popoarele.
Ruşii au răspuns la aceasta propagandă că ar da bomba atomică tactică în Ucraina cu doar trei secvenţe. Ruşii au transmis lumii ca şi fără bomba atomică pot să facă bezna în Ucraina”, a menţionat H.D. Hartmann.

În „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE, H.D. Hartmann a discutat și despre evoluţia războiului în Ucraina, mai exact despre „afganizarea” acestuia.
Comentarii
  • SUA a folosit bomba nucleară pentru educație și istoria a demonstrat că a acționat corect. Rusnacii tăi, în afară de furturi și crime, n-au făcut nimic util. Când un popor te urăște din 40 milioane de suflete, tu, rusnac prost, te gândești să-i mai dai câteva motive. 🙂
    Doamne, ce mai râgâie prostia în tine!

  • Rusii nu au motive pentru a folosi arme nucleare tactice – despre ele vorbeste Hartmann, nu despre cele strategice. Motivele sunt inscrise in doctrina lor militara, care este publica – evident partial. Niciunul din acele motive nu este indeplinit.
    De altfel, ultima lor repozitionare fata de aceasta operatiune militara incepe sa produca rezultate. La inceput, credeau ca va fi ca in Crimeea. Cand a fost clar ca aveau in fata un inamic care se pregatise de razboi timp de 8 ani, construind fortificatii si masand trupe, s-au repozitionat, dar fara a lovi infrastructura strategica. Dupa bombardarea obiectivelor civile din Belgorod si Kursk, dupa atentatul asupra podului de la Kerci, s-au repozitionat din nou. Acum lovesc infrastructura critica. Btw, acest mod de a purta un razboi – distrugand infrastructura strategica a inamicului – a fost teoretizat de un general britanic.

Adauga un comentariu