Prima pagină » Actualitate » Jurnalistul H.D. Hartmann, pentru BZI LIVE: „Problemele lumii, pe viitor, se vor discuta și decide de China și SUA! Asiaticii încep să-și impună supremația imperială globală…!”
Jurnalistul H.D. Hartmann, pentru BZI LIVE:

Jurnalistul H.D. Hartmann, pentru BZI LIVE: „Problemele lumii, pe viitor, se vor discuta și decide de China și SUA! Asiaticii încep să-și impună supremația imperială globală…!”

18 nov. 2022, 16:11,
BZI.ro, în Actualitate

În noua ediție BZI LIVE, H.D. Hartmann a analizat discuţia între preşedintele Chinei, Xi Jinping şi prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, în marja summitului G20. Preşedintele chinez Xi Jinping i-a reproşat premierului canadian gestul acestuia de a nu păstra confidenţialitatea asupra unei întrevederi bilaterale pe care ei au avut-o la summitul G20, desfăşurat pe insula indoneziană Bali. Relaţiile dintre Canada şi China sunt tensionate. În urma arestării de către Canada în anul 2018, la cererea SUA, a managerului financiar al companiei Huawei, Meng Wanzhou, China a arestat doi cetăţeni canadieni acuzaţi de spionaj.

H.D. Hartmann la BZI LIVE, despre discuţia între preşedintele Chinei şi prim-ministrul Canadei

Cunoscutul analist politic H.D. Hartmann a analizat în cadrul ediției BZI LIVE filmuleţul în care apare preşedintele Chinei, Xi Jinping şi premierul Canadei, Justin Trudeau. Întrevederea între Xi şi Trudeau la Summitul G20 a fost prima lor discuţie în ultimii trei ani şi nu a avut statutul de întâlnire oficială.

„Cred că a fost complet regizată că se vede că canadianul n-are replică. Xi i-a dat mâna şi i-a spus un lucru: fă condiţiile. Ce îi reproşa? Trudeau este un ministru foarte obraznic. El a scăpat de un scandal de corupţie unde îl lua cu tot cu soţie şi copii. E un tip corupt şi are nişte grave carente. Ce s-a întâmplat? S-a întâlnit cu preşedintele Xi. Între Canada şi China relaţiile sunt la nivel de Statele Unite ale Americii şi Iran. Sunt foarte joase. Zona este că de ani de zile Trudeau a distrus relaţiile cu China.
China a arestat pe loc doi cetăţeni canadieni şi a durat ani de zile o negociere. La G20 întotdeauna se invită o ţară cu numele de „C” ca ăştia doi să nu stea alături. Este invitat altcineva. În general, este invitat Chile. La ultimul G20, Chile nu a putut să vină şi s-au trezit cele două ţări că trebuie să stea una după alta.
Dar întotdeauna negocierile G20 făcea ca o ţară cu litera „C”să fie pusă între Canada şi China. De data asta, a existat Chile şi Xi cu canadianul nu se întâlneau că la mijloc era Chile. Şi atunci a făcut ambuscada cu filmuleţul, unde Xi îi reproşează că ceea ce vorbeşte cu el apare în presă. Xi îi spune: vezi ce ai dat în presă e o minciună, nu asta a reieşit din discuţii. Xi o taie scurt şi îi dă zâmbetul de plastic şi îi spune să creeze condiţiile.
E clar că ambuscadă a fost făcută de chinezi. Şi cu un aparat de telefon slab, că filmarea nu e fenomenală. Sunetul era important. Asta ce demonstrează? Se vede că nu e de calitate, dar ceea ce spune e că China a început să îşi aserteze statulul imperial. Nu poţi fi putere economică dacă nu îţi asumi şi statului care îţi aduce acea puterea economică”, a declarant H.D. Hartmann.

H.D. Hartmann: „La G20 n-au văzut front comun”

H. D. Harmtmann a analizat şi discuţia dintre preşedintele American Joe Biden şi preşedintele Chinei Xi Jinping, în cadrul summitului G20. discuţia nu a fost despre pace, ci despre cum ne păstrăm supremaţia tehnologică. Potrivit analistului, asiaticii încep să îşi impună supremaţia globală imperială.

„Exact şi discuţia intre Biden şi Xi Jinping. De fapt problemele lumii se vor discuta între cei doi. Asta e mesajul. Când duplicitarul de Trudeau a vrut şi el să se bage în seamă şi i-a spus noua bipolaritate şi când a dat pe surse, minţind când a dat informaţii în presa canadiana, China i-a dat o palmă. În acea secundă lumea a înţeles mesajul: China îşi resetează rolul în lume.
La G20 . negocierile intre Biden şi China au eşuat pentru că fiecare îşi apărau propriile interese. SUA a vorbit în numele ei cu China. O doare undeva pe SUA de problemele Europei. La G20 n-am văzut front comun. Fiecare s-a înţeles pentru fronturile naţionale. N-am auzit vreun lider roman să vorbească despre problemele naţionale. Suntem cu valorile europene”, a conchis H.D. Hartmann.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *