Actualitate

Jurnalistul Iosefina Pascal, la BZI LIVE:” Eu am teoria mea și sunt prevăzătoare…! Probabil că România va fi locul de unde va fi atacată Federația Rusă sau de unde vor pleca arme…!

Publicat: 03 nov. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Jurnalistul Iosefina Pascal la BZI LIVE Eu am teoria mea și sunt prevăzătoare... Probabil că România va fi locul de unde va fi atacată Federația Rusă sau de unde vor pleca arme...
Jurnalistul Iosefina Pascal, în exclusivitate pentru BZI LIVE

Fiind invitată în noua ediție a BZI LIVE, jurnalistul Iosefina Pascal a vorbit în premieră despre ce se întâmplă de fapt cu toate aceste achiziții de armament ale României, respectiv cumpărarea dronelor turcești Bayraktar în valoare de 300 milioane euro, etc. Care este scopul lor, de ce atâta pregăteală și provizii?

„Tehnica militară întrată în ţară în ultima perioadă nu e pentru noi. Faptul că brusc avem un influx de armament de apărare, rachete, sisteme de apărare, adică sisteme care ne duc cu gândul că vom fi atacaţi dintr-un moment în altul… Nu cred că sunt pentru noi”, a spus Iosefina Pascal.

Jurnalistul Iosefina Pascal la BZI LIVE

În cadrul ediției BZI LIVE din 3 noiembrie, Iosefina Pascal a reușit să creeze imaginea unui scenariu cât mai curând posibil, și anume, faptul că se tot achiziționează și se trimite armament statului român, dar și militari totodată, sub pretextul unor schimburi de experiență și armament, nu este doar pentru ideea la care ne gândim cu toții, că vom avea și noi parte de aceeași soartă cu a vecinilor noștri. Incisivul jurnalist pomenește de altfel despre o „ucrainizare a României”, dar totodată, teritoriul românesc este folosit și ca depozit, și implicit o rampă de lansare într-o eventuală escaladare a conflictului din Ucraina.

„Aici sunt chestiuni ce ţin de viaţa şi de moartea unei ţări, vorbim de ucrainizarea României. Teoria mea, susţinută de ce se întâmplă în ultimele zile, probabil că România va fi una de pe fronturile de pe care va fi atacată Rusia sau vor pleca de la noi trupe de asalt în Ucraina.

Aţi observat cu siguranţă că s-au apucat americanii de păzit armamentul pe care îl trimit în Ucraina. Adică până acum nu l-au păzit şi s-au trezit acum, şi nu cred că sunt preopcupati de ideea de a nu fi traficat, ci cred că este o operațiune mai mult de depozitare pentru a fi folosit ulterior. De asta au şi fost trimişi alţi militari. Tehnica militară întrată în ţară în ultima perioadă nu e pentru noi. Faptul că brusc avem un influx de armament de apărare, rachete, sisteme de apărare, adică sisteme care ne duc cu gândul că vom fi atacaţi dintr-un moment în altul, sisteme pe care noi practic nu le-am plătit. Nu cred că sunt pentru noi, deşi sunt pe teritoriul nostru, dar sunt aici pentru a proteja flancul estic.

Cât despre acuzațiile Rusiei că de la noi pleacă mulți mercenari în Ucraina, trebuie precizat că la noi e legal mercenariatul şi ăsta o fi un alt motiv pentru care suntem apetisanţi, doarece pe teritoriul nostru pot fi antrenaţi militari străini.

Fostul director CIA, Petreus, a zis că dacă SUA intră în război cu Rusia, va trebui să o facă în maximum 60 de zile, pentru că apoi vine iarna. Principalul avantaj pe timp de iarnă va fi al ruşilor, că deja sunt pe terenul lor, dar pentru americani e mai greu, aşa că România va fi folosită ca teren de plecare pentru americani. Acum în America există dorinţa de a escalada acest conflict din Ucraina, şi dacă nu se va întâmpla acest lucru până la iarnă, nu se va mai întâmpla deloc. Apoi, există posibilitatea că dacă o să câştige republicanii în Congres, nu va mai exista război, pentru că nu vor mai da armament. Şi există şi teoria că nu vor mai da armament, dar războiul să continue. Pentru că ei nu au nevoie de încunviințarea congresului de a se duce la război, e doar decizia preşedintelui.

Dacă ne uităm la ultima lună şi jumătate din care s-au dat din SUA, banii contribuabililor, miliarde de dolari, eu mă gândesc că se fac stocuri de armament”, a spus Iosefina Pascal.

Iosefina Pascal: „Dacă se bagă SUA în războiul cu Rusia, e o decizie foarte proastă”

De altfel, jurnalistul a reiterat ideea unei clase politice care să militeze pentru apărarea poporului român, nu una care doar să execute ordine străine și să adâncească România într-o problemă pe care nu o dorește nimeni. Iar implicarea într-un război, chit că este vorba doar și indirect, nu este deloc favorabilă binelui suprem al cetățenilor.

„Maia Sandu a cerut prin guriţa proprie ca România să protejeze spaţiul aerian din Republica Moldova. Şi din acest moment, dacă Doamne fereşte, dacă vin ruşii în Republica Moldova, noi nu putem decât să trimitem armament, pe model Ucraina. Nu putem trimite trupe, că devenim parte beligerantă. Iar Maia Sandu a cerut tocmai acest lucru.

Şi de vreme ce ruşii nu le mai dau, au venit şi şi-au adus aminte de noi, după ce ne-au înjurat luni de zile politrucii. Acum urmează probabil o provocare de tipul celei în care a eşuat racheta detonată de ucraineni. Ca să existe o emoţie, că iaca trebuie să ne implicăm, că ne mor fraţii de peste Prut.

Eu nu cred că băieţii ăştia dau bani şi armament în Ucraina, cum nici Putin şi ucrainenii nu mobilizează oameni degeaba. E clar că se pregăteşte un nou stadiu al războiului. Iar noi cu armamentul primit, poate fi vorba de două lucruri: jaful obişnuit, sau ele sunt dislocate aici pe teritoriul nostru, ca să fie aproape de Ucraina.

Dacă se bagă SUA în războiul cu Rusia, din perspectiva mea, din poziția României, e o decizie foarte proastă. Poate duce la o escaladare, să bubuie convoaiele cu arament şi să afecteze toate ţările din această zonă.

În ceea ce privește războiul din Ucraina, se fâsâie ideea că Franţa şi Germania atacă direct SUA că profită de pe urma războiului, apoi India, Pakistan, Venezuela… Ce va fi apoi, când oamenii se vor sătura de frig, foame, de acest război de uzură. Ca să nu mai fie război de uzură, trebuie să fie ameninţare directă. Ca să fie astfel de ameninţare trebuie să fie un conflict care poate degenera într-o distrugere totală a ţărilor din jur.

Cel mai mult sper că România să nu fie implicată, dar având în vedere cine ne conduce, nişte oameni fără coloană vertebrală, care nu mai au nici o legătură cu poporul, o să facă ce li se spune de către ăia de care nu pot mişca dreapta stânga. Şi trebuie schimbaţi rapid, urgent”, a conchis Iosefina Pascal.

Iosefina Pascal este invitat săptămânal al ediției BZI LIVE.

Comentarii
  • Doamna jurnalistă Pravda vorbește despre foame și frig, la fel ca Putin.
    A ținut cură câteva ore pe balcon sau la ce se referă?

Adauga un comentariu