Diete si regimuri

Un sfat simplu și eficient pentru scăderea în greutate

Publicat: 09 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un sfat simplu și eficient pentru scăderea în greutate
Jurnalul de bord, o soluție pentru a slăbi

Jurnalul de bord, o soluție pentru a slăbi. Program intensiv de sport, dietă drastică. Pentru a slăbi, ați încercat totul, dar nimic nu a ajutat. Dar dacă ați renunta la aceste soluții extreme pentru un truc simplu și eficient? Surprinzător, păstrarea unui jurnal al dietei tale te-ar ajuta să iti mentii silueta!

Jurnalul de bord, o soluție pentru a slăbi

Așa a arătat un studiu publicat în revista Obesity. Pentru a face acest lucru, cercetătorii au urmarit 142 de voluntari supraponderali sau obezi, care au participat la un program online de pierdere în greutate timp de 24 de săptămâni. Dieta lor a constat in alimente cu conținut scăzut de calorii, întâlniri de grup, stabilirea obiectivelor, sport, dar și auto-monitorizare.

Astfel, participanții au fost nevoiți să se conecteze la un site web pentru a-și înregistra consumul alimentar zilnic. Cercetătorii au descoperit că participanții care au pierdut cel mai mult in greutate nu au petrecut mai mult timp scriind ceea ce au mâncat, compartiv cu ceilalți.

Pe de altă parte, au vizitat mai des site-ul web unde și-au înregistrat consumul. Voluntarii care au pierdut cel puțin 10% din greutatea lor inițială după 6 luni, s-au conectat astfel de 2,7 ori pe zi în medie, comparativ cu 1,7 ori pentru participanții care au pierdut mai puțin de 10% din greutatea lor.

Dar asta nu este totul: cei care au pierdut cel puțin 10% din greutate și-au înregistrat aportul alimentar mai mult de 20 de zile pe lună, comparativ cu doar 11 zile pentru cei care au pierdut mai puțin de 10% din greutate.

Jurnal de bord: regulile de aur

Prin urmare, păstrarea unui jurnal al dietei tale ar avea un impact real asupra pierderii în greutate! Dar pentru ca acest truc să dea cu adevărat rezultate, există câteva reguli de aur, după cum explică Florent Foucaut, dietetician-nutriționist din Paris, potrivit femmeactuelle.fr:

Să fie urmarit de un profesionist în nutriție;
Notează tot ce mănânci și bei, specificând cantitățile, dar fără a scrie numărul de calorii sau greutatea fiecărei porții;
Rețineți toate gustările și momentele în care senzația de foame este prezentă, chiar dacă acestea nu sunt urmate de abateri;
Notează sesiunile sportive efectuate;
Fii atent în păstrarea jurnalului alimentar;
Nu țineți acest jurnal mai mult de trei săptămâni, pentru a evita căderea în oboseală și obsesie.

Adauga un comentariu