Actualitate

Kelemen Hunor este împotriva amânării alegerilor parlamentare

Publicat: 06 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Kelemen Hunor este împotriva amânării alegerilor parlamentare
Kelemen Hunor, liderul UDMR dorește refacerea coaliției

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat astăzi că este împotriva amânării alegerilor parlamentare.

„Despre amânarea alegerilor, că tot se discută în aceste zile: Nu! Un nu hotărât. Asta am spus de la bun început. Noi chiar am fi vrut să avem alegeri parlamentare cu o săptămână mai repede, ultima săptămână din noiembrie, dar şi această dată de 6 decembrie este ok. (…) Pot fi amânate, aşa cum scrie în Constituţie, doar prin diferite situaţii de urgenţă, de război, calamitate naturală şi aşa mai departe, cel mult trei luni de zile“, a declarat Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor: „Care e diferenţa între 6 decembrie sau 6 martie?“

Liderul UDMR este de părere că n uexistă niico diferență între data stabilită pentru alegerile parlamentare și o altă dată de anul viitor. Acesta susține că situația pandemiei va fi la fel la ambele date.

„Care e diferenţa între 6 decembrie sau 6 martie? Cine crede că situaţia epidemiei va fi mai bună în ianuarie – februarie decât în noiembrie şi decembrie? Nu există astfel de argumente, noi nu am susţinut şi nu susţinem să fie amânate alegerile parlamentare”, a precizat Kelemen Hunor, care a adăugat că UDMR a susţinut legea prin care s-a stabilit că Parlamentul decide data alegerilor, însă a spus că aceasta nu este în vigoare, iar data a fost deja stabilită.

Marcel Ciolacu a anunțat că PSD nu va amâna alegerile parlamentare

Marcel Ciolacu a anunțat că PSD nu va amâna alegerile parlamentare. Conducerea lărgită a PSD a decis, luni, că nu vor face demersuri parlamentare pentru amânarea datei alegerilor parlamentare programate să se desfășoare pe 6 decembrie.

„Pe domnul Iohannis îl anunț că nu PSD va amâna alegerile, am avut această discuție cu colegii mei. Guvernul său e posibil să creeze această breșă de a fi amânate alegerile din cauza gestionării dezastruoase a pandemiei de către Guvern”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, despre amânarea alegerilor parlamentare: „Dacă am avea 4.000 de cazuri pe zi!“

PSD nu este decis să voteze amânarea alegerilor parlamentare care ar urma să aibă loc în decembrie. Marcel Ciolacu, liderul PSD, spune că social – democrații încă nu știu cum vor vota.

„Vom vedea în acel moment și cum evoluează pandemia. Nu PSD va amâna aceste alegeri. Dacă vom avea 4.000 de infectări pe zi, e oportun să amânăm alegerile”, a declarat Ciolacu.

Altfel, Marcel Ciolacu a anunțat că Gabriela Firea, primarul în funcție al Capitalei, va deschide lista PSD București, pentru Senat. Gabriela Firea a anunțat că va candida la funcția de senator imediat ce a pierdut cursa pentru Primăria Capitalei.

„Doamna Gabriela Firea  va deschide lista PSD pentru Senat, pe București”, a anunțat Marcel Ciolacu.

Proiect de lege pentru data alegerilor parlamentare: 14 martie 2021!

La Senat a fost înregistrată vineri, 2 octombrie, o propunere legislativă pentru stabilirea datei alegerilor parlamantare. Data propusă este 14 martie 2021. Iniţiatorul este deputatul independent Adrian Dohotaru, fost membru USR.

Judecătorii Curții Constituționale au respins, marți, sesizarea președintelui Klaus Iohannis și au decis că legea care prevede că Parlamentul stabilește data alegerilor parlamentare este constituţională.

Deputatul independent Adrian Dohotaru, fost membru USR, a explciat de ce a propus data de 14 martie 2021.

 „Am propus data de 14 martie 2021. Sunt convins că dacă are loc o analiză obiectivă, orice parlamentar ar trebui să țină cont de argumentele prezentate în expunerea de motive, care sunt valabile și alegerile trebuie să aibă loc în luna martie 2021. Sănătatea cetățenilor prevalează. Aceste alegeri trebuie să fie relevante și tocmai de aceea trebuie să le pregătim bine. Peste 100 de state au decis amânarea alegerilor tocmai din cuza pandemiei de COVID-19. M=-am consultat cu epidemiologi, cu cetățeni. Am constatat că există multe temeri și de aceea trebuie să reducem cât mai mult riscurile. Am trecut de pragul de 2.000 de cazuri pe zi și e normal să amânăm data alegerilor pentru 2021“, a spus Adrian Dohotaru.

Adauga un comentariu