Actualitate

Klaus Iohannis, declarații de presă la Palatul Cotroceni – Live Video

Publicat: 01 sept. 2021
Klaus Iohannis îmbrăcat în costum și fundal albastru
Klaus Iohannis nu a explicat niciodată public modul de proveniență al averii sale

Președintele României, Klaus Werner Iohannis, face declarații de presă la Palatul Cotroceni, astăzi, 1 septembrie 2021, de la ora 18.00, potrivit Administrației Prezidențiale.

„Un Parlament cu un nivel scăzut de credibilitate afectează însăși linia de credibilitate a țării. În ciuda provocărilor legate de pandemia de Covid-19, anul acesta și anii următori sunt ani de construcție. Parlamentarii au datoria de a pune în aplicare ce au promis. Nu le cer să vorbească despre asta, ci le cer rezultate. De vorbit este ușor. Oamenii s-au săturat de veșnicile promisiuni. Fac un apel către toate partidele: Să privească spre viitor și să le arate românilor că îi respectă prin acțiunile lor. Sunt conștient că ritmul reformelor nu e mereu cel așteptat.

În domeniul Justiției și al statului de drept, agenda publică a fost ocupată de câteva aspecte importante precum desființarea SIIJ și necesitatea unui cadru juridic… Am cerut constat Parlamentului un act de legiferare. În economie sunt semne promițătoare. Au fost regândite mecanismele care să facă posibilă o creștere sănătoasă. Suntem pe direcția corectă, dar nu este suficient să ne raportăm la statistici. Creșterea de prețuri există. Este reală și afectează mulți români. Pentru ei trebuie pregătite soluții. Mai multe investiții, în special în Sănătate și Infrastructură.

Perioada luptelor electorale s-a încheiat. Guvernarea nu este despre competițiile din interiorul partidelor, dintre un lider sau altul. Niciunul dintre partidele de la guvernare nu trebuie să uite acest lucru. Niciun lider politic nu trebuie să uite că puterea se exercită pentru români.

Îmi doresc să văd de la partidele aflate la Guvernare un bun exemplu de eficiență, de guvernare, de democrație. Alegerile interne din partide nu sunt despre a înlocui un lider cu un alt lider. Știu că în Coaliție există multă dorință de guverna bine. O parte dintre rezultate se văd deja, dar mai sunt de învățat. Inclusiv opoziția are de învățat. Noi, cu toții, trebuie să ducem la capăt reformele pe care le-am promis. Premisele actuale pot conduce la acele reforme profunde de care țara noastră are nevoie.

Solicit întregii clasei politice cumpătare, echilibru și deschidere la dialog. Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate!”, a declarat Klaus Iohannis.

Comentarii
  • Klaus, ești principalul vinovat de timpenia asta numita guvernare!! Ar trebui sa pleci rapid din postul pe care nu-l meriți, în loc sa ne servești discursuri sterile, mediocre, goale de conținut! Cară-te acasă!!!!

  • De ce sa plece besene a fost ales de majoritate,in capul tau de bleg nici atat nu pricepi,poate daca ai trai in Afganistan ti s ar fi indeplinit cerinta idioata oita psd ista

Adauga un comentariu