Info Turism

Klaus Iohannis, despre organizarea Târgurilor de Crăciun. Cum vor petrece romanii sărbătorile de iarnă în pandemie

Publicat: 18 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Klaus Iohannis despre organizarea Târgurilor de Crăciun. Cum vor petrece romanii sărbătorile de iarnă în pandemie
Klaus Iohannis a vorbit despre organizarea Târgurilor de Crăciun în tara, târguri așteptate de toată lumea. Acesta a declarat că organizarea acestora este imposibila, în contextul pandemiei de coronavirus.

Recent, președintele Klaus Iohannis a vorbit despre organizarea Târgurilor de Crăciun în țară, târguri așteptate de toată lumea. Acesta a declarat că organizarea acestora este imposibila, în contextul pandemiei de coronavirus.

Klaus Iohannis, despre organizarea Târgurilor de Crăciun

Sărbători de iarnă în vreme de pandemie. Aceasta este întrebarea care și-o pun majoritatea romanilor, mai ales că virusul face în continuare ravagii în tara. Astfel, anul acesta sărbătorile de iarnă sunt umbrite de acest virus care a schimbat din temelii întreaga omenire. Deși oamenii ar vrea să se bucure de toate tradițiile corespunzătoare, pandemia o să schimbe anumite obiceiuri. În ceea ce privește târgurile de Crăciun, Klaus Iohannis a declarat că organizarea acestora este „imposibilă şi inoportună”.

Chiar daca cetățenii romani spera în continarea tradițiilor de ani de zile, se pare că în acest an, târgurile de Crăciun o să lipsească românilor. Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre acest subiect și a declarat că organizarea unor astfel de evenimente nu este indicată, reprezentând un risc multe prea mare.

 „După părerea mea, organizarea unui târg de Crăciun în plină pandemie, când avem totuşi încă aproape 10.000 de cazuri noi în fiecare zi, mi se pare imposibilă şi inoportună. (…) Da, aceste târguri de Crăciun, în acest an, cu siguranţă nu se pot organiza”, a declarat Klaus Iohannis într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni, citat de Agerpres.

Fară petreceri de Crăciun anul acesta

Klaus Iohannis a mai declarat că anul acesta nu se vor putea organiza petreceri şi, probabil, nici excursii, având în vedere numărul ridicat de noi cazuri de îmbolnăvire care se înregistrează zilnic.

„Sărbătorile vor avea loc, aşa cum au loc în fiecare an, fiindcă sunt sărbătorile noastre. Însă, în acest an, vor fi sub semnul pandemiei, asta însemnând că vor trebui respectate toate măsurile care la momentul respectiv sunt în vigoare şi, cu siguranţă, marile petreceri nu vor putea să aibă loc de această dată, cum foarte multe excursii, probabil, nu vor putea fi organizate. Dar Crăciunul vine şi aşa”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Pe de altă parte, la Craiova, primarul a anunţat luni, printr-un mesaj publicat pe Facebook, că primăria a început organizarea Târgului de Crăciun.

Raed Arafat, despre sărbători: „Vom fi în plină pandemie, valul 2”

Despre sărbătorile de iarnă care se apropie cu pași repezi a vorbit și raed Arafat.

Șeful DSU precizează că decembrie vă fi o lună de foc pentru România, deoarece vor fi Crăciunul și Revelionul. Iar de aceste sărbători, multă lume vă lăsă garda jos și nu vor mai respecta cu strictețe măsurile de protecție. Cu toate acestea, ar trebui să ne gândim bine la ce vom face pe sfârșit de an, pentru a nu avera de suferit.

Nu vor fi sărbători că altădată, nu putem să ne aşteptăm la sărbători că şi în decembrie 2019. Limitele generale le ştim deja: masca cred că vă fi şi atunci, distanţarea vă fi şi atunci, limitele la activităţile în spaţii închise vor fi şi atunci, cel mai probabil. Dacă vor fi alte măsuri, asta nu am cum să prezic de acum, dar important e să sesizăm cu toţii că nu vom avea o sărbătoare similară cu cea din 2019. (…) Vom fi în mijlocul pandemiei, valul 2, şi vom fi şi cu risc că dacă nu respectăm regulile să ne trezim cu o creştere în ianuarie-februarie. Încă vom fi în timpul iernii, care este sezonul preferat de acest virus”, a precizat Raed Arafat.

Adauga un comentariu