Actualitate

Klaus Iohannis l-a decorat pe ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, cu Ordinul Național Steaua României în grad de Mare Cruce

Publicat: 18 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Klaus Iohannis l-a decorat pe ambasadorul SUA Adrian Zuckerman cu Ordinul Național Steaua României în grad de Mare Cruce
Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA, a fost decorat de Klaus Iohannis cu Ordinul Național Steaua României în grad de Mare Cruce.

Luni, 18 ianuarie 2021, la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis l-a decorat cu Ordinul Național Steaua României în grad de Mare Cruce pe Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA în România. Această decizie a fost luată după ce Zuckerman a anunțat că își va încheia mandatul.

„Relația României cu SUA constituie unul dintre pilonii de bază. Îndeplinirea acestui deziderat s-a reflectat în activitatea dumneavoastră. Construbuția substanțială este evidentiară de procesele derulate în ultimul an. Toate aceste realizaări sunt în conformitate cu ceea ce am agreat în timpul vizitei la Washington.

Colaborarea a fost consolidată în domeniul apărării. Reiterez și cu acest prilej intereseul crescut al țării noastre cu privire la creșterea militară în România.

Totodată,în spiritul partenereiatului stratategic, statele noastre s-au sprijinit reciprioc în ceea ce privește combaterea Covid.

Dumneavoastră ați susținut toate aceste evoluții.

2020 a fost anul aniversării a 1400 de relații bilaterale.2021 este celebrării unui deceniu acordului privind amplasarea sistemului anti-rachetă.

Ordinul național Steaua României în grad de mare cruce”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis l-a decorat pe Adrian Zuckerman. Reacția ambasadorului SUA

Adrian Zuckerman, ambasadorul Statelor Unite, proaspăt decorat cu Ordinul Național Steaua României în grad de Mare Cruce, s-a arătat recunoscător și a avut multe cuvinte de laudă la adresa țării noastre.

„Vă mulțumesc pentru această onoare, sunt foarte recunoscător pentru acest premiu pe care îl primesc și că am făcut parte din această renaștere, care se întâmplă în România. Este o țară extraodinară, o țară cu un viitor extraordinar și cu un potențial nemaipomenit.”, a declarat ambasadorul SUA.

Mai mult, acesta a povestit că s-a născut în România, dar în 1965 a plecat în SUA, lăsând în urmă „tirania comunismului și corupției”. Cu toate acestea, el se declară mândru că s-a născut în această țară și a reușit să se întoarcă în funcția de ambasador al SUA, lucrând împreună pentru a ajunge pe cele mai înalte culmi.

„În 1965, eu împreună cu familia mea am plecat din România în Statele Unite, aveam 9 ani la vremea respectivă și România se lupta atunci cu tirania comunismului și corupției, un trecut pe care România nu poate să îl repete. Deși am crescut în SUA și am devenit cetățean american, sunt onorat să fiu și voi fi mereu, în inima mea, și român. România și SUA au o legătură specială, o prietenie specială, care leagă țările noastre. Lucrând împreună în acest an, am ajuns la noi culmi, din punct de vedere a evoluției militare și de securitate, am colaborat pentru a întări statul de drept.”, a adăugat Adrian Zuckerman.

Adrian Zuckerman: „Am fost împreună în aceste vremuri și ne-am ajutat unii pe alții”

Ambasadorul SUA se arată optimist în ceea ce privește viitorul țării noastre, dar și a întregii lumi, datorită vaccinurilor anti-COVID-19, care au rolul de a ne ajuta să ne reluăm viețile și să restabilim economia.

„Acesta nu a fost un an ușor, am avut greutăți, pentru că am trecut printr-o pandemie, cum nu a mai văzut lumea modernă. Am fost împreună în aceste vremuri și ne-am ajutat unii pe alții, iar acum, pentru că au apărut vaccinurile, pentru că oamenii sunt puternici și hotărâți, sfârșitul este aproape și ne putem reface viețile și economiile. În 1989, România a renunțat la comunism și a început să lupte pentru un viitor mai bun. Românii s-au ridicat, pentru că știau că există o cale mai bună. Uneori este greu să mergem înainte, dar vom colabora pentru a trece peste aceste provocări. Un nou guvern de coaliție va aduce stabilitate și va continua creșterea începută anul trecut.”, a afirmat Adrian Zuckerman.

Adauga un comentariu