Actualitate

Klaus Iohannis nu doreşte testarea în masă a profesorilor

Publicat: 16 sept. 2020
Klaus Iohannis zâmbește în spatele lui fiind un afiș cu ACL
Klaus Iohannis nu doreşte testarea în masă a profesorilor

Declaraţii incredibile din conferinţa de presă susţinută de preşedintele Klaus Iohannis. Acesta a declarat că se vor testa, în masă, profesorii. Declaraţiile vin în contextul unei întrebări avute de o jurnalistă pe acest subiect.

Preşedintele Klaus Iohannis a explicat faptul că în alte ţări nu s-a întâmplat acest lucru, iar nici în România nu se va aplica testarea în masă a profesorilor.

Klasu Iohannis nu doreşte testarea anti-COVID, în masă, a profesorilor

Întrebat de jurnalişti de ce România nu testează în masa profesorii aşa cum se întâmplă în alte ţări, Klaus a declarat că informaţia precum că alte ţări testează în masă este parţial adevărată, iar România nu este obligată să efectueze aceasta testare, ţinând cont că nici în Organizaţia Mondială nu există un consens pe aceasta temaa

„Am verificat cum au făcut alţii. La OMS nu este consens pentru testarea în masă a profesorilor. Recomandarea OMS este (să se testeze în masă) acolo unde sunt focare. Au existat şi câteva testări cu număr mare de persoane dar care s-au făcut pentru a verifica câţi oameni au avut această boală. Testarea în masă a profesorilor nu este recomandată şi nu s-a făcut nicăieri”, a declarat Klaus Iohannis.

În Germania exista unităţi de învăţământ care testează profesorii şi elevii

În mai multe unităţi de învăţământ din Germania exista obligativitatea efectuării unor testări anti-COVID. Conform presei europene, unitatea şcolară a luat decizia de a testa, obligatoriu, de două ori pe săptămână, tot personalul didactic dar şi pe elevi. Experimentul este un real succes şi este luat în calcul de a fi implementat la nivel naţional

În Spania, profesorii se testează gratuit anti-COVID

Autorităţile din Spania au pus la dispoziţie, gratuit, teste anti-COVID. Mii de cadre didactice au format cozi uriașe în Madrid, ca să facă gratuit testul COVID. Autoritățile au testat, până la începutul anului școlar aproximativ 100.000 de elevi și cadre medicale.

„Starea sănătăţii publice şi evoluţia epidemiei la Madrid ne îngrijorează”, a declarat premierul socialist Pedro Sanchez, în condițiile în care regiunea Madrid este condusă de o rivală politică, membră a partidului conservator.

Exemplele ţărilor care au pus la dispoziţie teste gratuite pentru personalul didactic, dar şi auxiliat pot continua. Nu exista o decizie unitară la nivel european, dar autorităţile statale au decis să implementeze acest lucru pentru a preveni apariţia de focare în unităţile şcolare.

Declaraţia lui Klaus Iohannis vine în contextul în care România a înregistrat un record de infectări

Declaraţia lui Klaus Iohannis vine în contextul în care România a înregistrat un record de infectări. Conform Grupului de Comunicare strategică, pe teritoriul României s-au înregistrat, până pe data de 16 septembrie 2020.

Până astăzi, 16 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 107.011 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Datele referitoare la numărul persoanelor declarate vindecate sunt indisponibile la acest moment, urmare a unor actualizări tehnice în sistemul de raportare și în aplicația de centralizare a datelor. Aceste date vor fi comunicate în cel mai scurt timp posibil, imediat ce devin disponibile.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.713 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.Până astăzi, 16 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 107.011 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Datele referitoare la numărul persoanelor declarate vindecate sunt indisponibile la acest moment, urmare a unor actualizări tehnice în sistemul de raportare și în aplicația de centralizare a datelor. Aceste date vor fi comunicate în cel mai scurt timp posibil, imediat ce devin disponibile.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.713 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de aici

Comentarii
  • Muie iohannis, Muie orban, Muie cacatzu, Muie prostica demisie, Muie raBUCA CURcan, Muie pnl! Muie iohannis, Muie orban, Muie cacatzu, Muie prostica demisie, Muie raBUCA CURcan, Muie pnl!Muie iohannis, Muie orban, Muie cacatzu, Muie prostica demisie, Muie raBUCA CURcan, Muie pnl

  • Un dictator imputit si un tradator de tara! Mare pacoste pe Romanica asta sa fie condusa de aceasta nulitate si guwernerul sau de kkt in aceste vremuri de restriste! ,,Multumim” sparanghelistilor, servicilor si justitiei care nu mai sunt ale poporului! Dragi romani, aveti grija de voi ca fuhrerul se lupta cu peesseeeddeeeuuul! Spaaalaaatiivaaaa peee maaaiini, de penelepre si kkanis!

  • Pai daca s-ar testa probabil ca multi ar iesi pozitivi si ar trebui sa inchida scolile, acuma inainte de alegeri. Ceea ce nu le convine. Doar trebuie sa castige PNL-ul alegerile, cu orice risc, nu?

Adauga un comentariu