Actualitate

Klaus Iohannis și Ludovic Orban, la inaugurarea unui tronson din autostrada

Publicat: 18 sept. 2020
Klaus Iohannis și Ludovic Orban la inaugurarea unui tronson de autostradă
Președintele Klaus Iohannis și Ludovic Orban au fost prezenți la inaugurarea tronsonului Iernut-Chețani, 18 km din Autostrada Transilvania

Președintele Klaus Iohannis și Ludovic Orban au fost prezenți la inaugurarea tronsonului Iernut-Chețani, 18 km din Autostrada Transilvania.

Lotul construit de Asocierea Astaldi – Max Boegl are o lungime de aproape 18 kilometri iar pentru darea sa în trafic au mai fost necesare unele lucrări la nodul Chețani, de pe lotul vecin, atribuit constructorului român Straco.

Klaus Iohannis și Ludovic Orban, la inaugurarea unui tronson din autostrada

Oficialii de la Transporturi au anunțat anterior că acest lot urma să fie deschis în vară, apoi pe 11 septembrie. Lotul Iernut – Chețani din Autostrada Transilvania are o lungime de 17,9 kilometri și este construit de asocierea Astaldi – Max Boegl – Astalrom – Consitrans în baza unui contract în valoare de 437,63 milioane de lei. CNAIR a dat ordinul de începere pe acest proiect în mai 2016. Amintim că pe 4 septembrie a fost deschis circulației mini-lotul Biharia – Borș din Autostrada Transilvania, de la granița cu Ungaria.

Ludovic Orban promite investiții în infrastructură

Premierul Ludovic Orban a spus că prioritatea zero a Guvernului este reprezentantă de proiectele de infrastrură. Orban a spus că se lucrează în vederea reducerii birocrației din domeniu, iar pe viitor contractele vor fi semnate mai rapid.

„Mă bucur să văd un tronson plin de viață. În curând, de la Târgu Mureș se va putea ajunge la Borș pe autostradă. De asemenea, pe noi ne interesează ca și frații noștri din Basarabia să ajungă la infrastructura de transport de nivel european.

Obiectivele noastre sunt foarte clare: investițiile de infrastructură sunt prioritatea zero și vom aloca toate fondurile necesare.

Mai mult decât atât, am făcut câțiva pași pentru a umbla la legislația în materie de infrastructură publică. Nu mai vrem să existe piedici, ne dorim ca toate contractele să fie semnate cât mai repede, să nu mai fie prinse în hățișul contestațiilor”, a spus Ludovic Orban.

Klaus Iohannis: „Să facem pași importanți în privința infrastructurii mari“

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat la deschiderea lotului de autostradă Iernut-Chețani. El a spus că în următoarea perioadă lucrările la infrastructură vor fi realizate în următoarea perioadă într-un  timp „surprinzător de scurt”.

„Felicitări pentru realizarea acestui tronson. Știu foarte bine că v-ați mobilizat. Îmi arată că se poate. Infrastructura din România a rămas mult în urmă.  Nu vreau să detaliez de ce, cred că știu cei din jurul meu. Acum se vrea dezvoltarea infrastructurii.

N-am venit azi aici pentru festivisme. Am venit ca să dau un semnal: să avansăm mult mai repede pentru proiectele de infrastructură! Mai avem foarte mult de lucru în România. Vă amintiți poate că acum câteva luni de zile împreună cu Guvernul Orban planul de relansare al economiei. Un punct din acel plan este infrastructura mare. Aici am eu așteptări mari de la Guvern și de la constructori să facem pași importanți. Avem nevoie de finanțare, dar iată că fondurile europene sunt pregătite. Aceste proiecte de infrastructură mare vor fi imboldul cu care economia României se va relansa semnificativ.

Prezența mea astăzi aici este că mă interesează și voi rămâne conectat la aceste proiecte. Îmi dau seama de importanța lor. Nu este doar o dorință politică de campanie, ci o nevoie de bază.

Lucrările le vom realiza într-un timp surprinzător de scurt”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Lucian Bode: „2020 e anul infrastructurii în România“

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat la inaugurarea a 25 de km din Autostrada Transilvania că 2020 e anul infrastructurii în România.

„2020 e anul infrastructurii în România. Am reușit să ducem pe un drum ireversibil Autostrada Trasilvania

După zece luni de guverare reușit să dăm în folosință 25 de km de autostradă. Se va lucra pe 100 de km de autostradă de săptămâna viitoare când vom semna primul contract pentru 33 de kilometri. (…)

2020 este și anul Autostrăzii Sibiu – Pitești am deblocat și avem și finanțare europeană. Este anul realizării drumului express Craiova -Pitești am semnat contracte de execuție.  Este și anul realizării Autostrăzii A7, avem semnate deja contracte până la Suceava și Siret.

Până la finalul acestui an, vom continua ritmul alert de implementare a acestor proiecte de infrastructură”, a spus Lucian Bode.

Comentarii
Adauga un comentariu