Magazin

La ce pericole te expui daca intarzii tratamentul cu implant dentar?

Publicat: 30 oct. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
La ce pericole te expui daca intarzii tratamentul cu implant dentar
implant dentar

Pierderea unui dinte poate sa reprezinte un simplu accident, depasit cu rapiditate daca te prezinti rapid la clinica stomatologica si urmezi tratamentul recomandat de specialisti. In cele mai multe cazuri, este vorba despre inserarea unui implant dentar, deoarece aceasta metoda revolutionata depaseste in eficienta orice alta posibila solutie.

In schimb, daca intarzii sa iei masurile necesare si astepti prea mult timp, te confrunti cu riscuri tot mai numeroase si mai grave. Iata care sunt cele mai importante dintre ele si de ce ar trebui sa faci tot ce este posibil pentru a le evita!

Atrofierea sau resorbtia osoasa

Atrofierea sau resorbtia oaselor maxilar si mandibular reprezinta una dintre cele mai mari probleme cu care se poate confrunta oricine petrece prea mult timp cu un spatiu gol in cavitatea bucala. Cauza este reprezentata de faptul ca, in absenta unuia sau a mai multor dinti, portiunile de os care le corespund nu mai sunt folosite si stimulate in mod firesc in timpul muscarii si mestecarii alimentelor. Nefolosite timp indelungat, ajung sa se atrofieze.

Intr-o perioada de cel mult 2-3 ani, osul se resoarbe intr-o proportie care deja cauzeaza probleme. Apoi, degradarea continua sa se produca in mod progresiv, ceea ce genereaza o intreaga serie de efecte negative. Deplasarea mai pronuntata a maxilarului modifica pozitia buzelor si aspectul general al fetei. In plus, fenomenul creeaza dificultati pentru tratamentele viitoare. Chiar daca pacientul respectiv se va convinge in final ca are nevoie de un implant dentar, el va avea nevoie de proceduri suplimentare pentru a urma tratamentul si va plati mai mult.

Migratia dentara

Pe langa atrofierea osoasa, migratia dentara este un alt fenomen cu consecinte profund nefaste, care nu intarzie sa apara daca nu se realizeaza la timp inserarea unui implant dentar. Mai precis, dintii invecinati cu cel pierdut incep sa se deplaseze usor, dintr-o tendinta naturala de a umple spatiul gol.

Consecintele migratiei dentare sunt, la randul lor, daunatoare in mai multe feluri. Dintii care se deplaseaza slabesc si, in plus, creste riscul de aparitie a cariilor dentare si a bolii parodontale. Odata ajuns in acest stadiu, pacientul incepe sa se confrunte cu probleme digestive, care afecteaza functionarea mai multor organe interne si starea generala de sanatate. De asemenea, fizionomia are de suferit.

Problemele de natura estetica

Intarzierea inserarii unui implant dentar produce si alt tip de probleme, pe langa cele referitoare la starea de sanatate. Este vorba despre cele de natura estetica, referitoare deci la aspectul dintilor, al zambetului si al fetei in general. De asemenea, problemele dentare afecteaza si dictia, pentru ca spatiile goale din gura nu permit pronuntarea corecta a tuturor sunetelor.

Pacientii care si-au pierdut dintii aflati in partea din fata a gurii se tem sa mai zambeasca sau chiar sa mai vorbeasca in public, pentru a nu produce o impresie neplacuta. Ei bine, aceasta grija dispare cu totul in momentul in care se prezinta la clinica stomatologica si aleg solutia recomandata de medicul de specialitate.

Nu lasa timpul sa treaca, dupa ce ti-ai pierdut dintii! Cu cat apelezi mai repede la tratamentul cu implant dentar, cu atat vei evita mai multe probleme si iti vei imbunatati atat starea de sanatate, cat si aspectul fizic si viata sociala!

implant dentar
Adauga un comentariu