Actualitate

La Colegiul Costache Negruzzi din Iași Covid-19 face ravagii, în timp ce directorul Elvira Rotundu face campanie electorală

Publicat: 09 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
La Colegiul Costache Negruzzi din Iași Covid-19 face ravagii în timp ce directorul Elvira Rotundu face campanie electorală
Elvira Rotundu, directorul Colegiului Costache Negruzzi Iași

La Iaşi, Covid-19 face ravagii în rândul profesorilor şi elevilor. O situaţie gravă este întâlnită la Colegiul Naţional Costache Negruzzi unde este cod roşu de infecţie. Cu toate acestea, directorul instituţiei prof. dr. Elvira Rotundu este mult mai preocupată de a face campanie electorală decât de siguranţa elevilor şi colegilor săi.

Este inacceptabil ca în condiţiile în care autorităţile fac eforturi uriaşe pentru a ţine sub control pandemia, managerul Elvira Rotundu să se preteze la un asemenea comportament şi să-i ţină trena politică deputatului Camelia Gavrilă. Cum pot reacţiona părinţii la o asemenea stare de fapt în condiţiile în care interesele personale ale managerului primează în fata asigurării actului educaţional în siguranţă.

„Având în vedere faptul că păstrarea stării de sănătate a elevilor și a cadrelor didactice este prioritară, consiliile de administrație ale unităților de învățământ în care s-au înregistrat cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, au transmis astăzi, 8 septembrie, către Inspectoratul Școlar Iași solicitarea de a primi avizul Inspectoratului Județean Iași și al Direcției de Sănătate Publică pentru:

– suspendarea cursurilor școlare în modalitatea „faţă în faţă” pentru două clase ale Colegiului Național „Costache Negruzzi”, Iași, și trecerea la activități online;

– suspendarea cursurilor școlare în modalitatea „faţă în faţă” pentru Liceul Tehnologic Economic de Turism; Iași, și trecerea la activități online.”, se arată într-un comunicat transmis de Inspectoratul Școlar Județean Iași.

Ce măsuri vor fi luate în școlile din Iași în care au fost depistați profesori și elevi cu COVID-19?

În prima săptămână de la începerea anului școlar, la Iași au fost depistați șase copii și șase profesori infectați cu COVID-19. Autoritățile au explicat ce măsuri vor fi luate în aceste unități de învățământ și că nu există motive de îngrijorare. În școlile din județul Iași nu există, în acest moment, niciun focar de infecție cu coronavirus

Primele cazuri de infecție cu COVID-19 în școli au apărut chiar din prima săptămână a începerii anului școlar. Autoritățile spun că nu există motive de îngrijorare, dar că au declanșat anchete epidemiologice individuale. Elevii și profesorii care au intrat în contact cu cei depistați pozitiv la infecția cu COVID-19 nu vor fi testați și asta pentru că, în fiecare unitate de învățământ, s-au respectat, încă de la începerea anului școlar, măsurile de protecție și distanțare conform noilor reglementări emise de autorități. Surse ale redactorilor BZI spun că cei șase elevi depistați pozitiv la infecția cu COVID-19 sunt în autoizolare la domiciliu și că nu au simptome. Aceștia sunt supravegheați de către medicul de familie.

Reprezentanții DSP efectuează anchete epidemiologice individuale

Ieri, Direcția de Sănătate Publică din Iași a anunțat că în școlile din județul Iași nu avem, în acest moment, niciun focar de infecție cu COVID-19. Cei șase elevi și șase profesori depistați pozitiv la infecția cu COVID-19 fac parte din unități de învățământ din comuna Voinești, satul Osoi, din comuna Comarna și de la Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” din Iași.

„Direcția de Sănătate Publică Iași anunță că, începând cu data de 14 septembrie, în prima saptamână a anului școlar 2020 – 2021 au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus șase elevi și șase profesori de la unități de învățământ de pe raza județului Iași. În momentul de față nu sunt înregistrate focare de infecție COVID-19 în unitățiile școlare. Prin urmare, referitor la cazurile menționate, Direcția de Sănătate Publică Iași efectuează, în prezent, anchete epidemiologice individuale, fiind vorba despre cazuri sporadice. Cu privire la posibilele cauze de infectare a acestor persoane, putem face referire la transmiterea comunitară sau la focarele familiale și nu la o infectare cauzată de prezența la orele de curs desfășurate în unitățile de învățământ”, spun reprezentanții DSP Iași.

Adauga un comentariu