Eveniment-Social

La fel ca o primadona, Iliescu a primit zimbind trandafirii

Publicat: 28 iun. 1999

•Solcanu reales

Ieri, la Iasi, a avut loc conferinta judeteana a PDSR, la lucrarile careia a participat presedintele partidului, Ion Iliescu. Sala Teatrului National „Vasile Alecsandri” a fost neincapatoare pentru numarul delegatilor (531) si al invitatilor (222). Sosirea in sala a presedintelui Ion Iliescu a fost insotita de salutari de simpatie din partea celor prezenti, multi dintre ei oferindu-i trandafirii-simbol.
In cadrul lucrarilor conferintei au fost dezbatute probleme referitoare la „Oferta politica a PDSR” (sa schimbam schimbarea, sa stopam dezastrul tarii, sa traim mai bine, producind mai mult, sa salvam unitatea Romaniei, sa aparam interesul national, social democratia-solutia reala pentru salvarea Romaniei). Printre numerosii inscrisi la discutie s-a aflat si Gheorghe Curca, vicepresedintele consiliului judetean al PRM, care a spus, printre altele: „Alegerile din 2000 sa fie cistigate de PDSR impreuna cu PRM”. La conferinta judeteana a PDSR, presedinte al consiliului judetean a fost reales senatorul Ion Solcanu, iar ca prim-vicepresedinte, Rodica Luca. Ca vicepresedinti au fost alesi: Ionel Adrian, George Tirpescu, Cezar Spulber, Valentin Soroceanu, Cristian Sandache, Vasile Hritcu si Traian Dobre.
In pauza dintre lucrari, Ion Iliescu a participat la o intilnire cu reprezentantii presei, cind a declarat: „Nu exista activitate economica de dragul economiei, ci pentru ca activitatea aceasta sa fie inchinata vietii oamenilor. Acele politici care apeleaza la sacrificarea intereselor oamenilor de dragul nu stiu carui obiectiv este sa construiasca avutia nationala si abia dupa aceea sa se vina cu colective sociale.”. Raspunzind unei intrebari in legatura cu conflictele de la Tepro, Ion Iliescu a spus: „Nu poate presedintele tarii sa fie indiferent la acte si actiuni care prejudiciaza interesul national, care determina slabirea substantei economice, a fortei economice a tarii, care determina un proces de dezindustrializare a tarii, deci sint procese la care presedintia nu poate sa ramina indiferenta”.
Vera GHEORGHIUloading...

Adauga un comentariu