Actualitate

La Institutul Marius Nasta nu mai există niciun loc liber! Ce spune, Betrice Mahler, despre creșterea cazurilor de COVID-19

Publicat: 08 mart. 2021
Semn pe care scrie Institutul Matei Nasta
Institutul Marius Nasta din București nu mai are locuri libere pentru bolnavii de COVID-19

Dezvăluiri ingrijătoare făcută de Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Bucureşti. Conform declaraţiilor făcute de aceasta, în unitatea medicală pe care o conduce nu mai există niciun loc liber pentru bolnavii de COVID-19. Vorbim despre locuri în secţie şi terapie intensivă.

Din considerentul creşterii cazurilor de COVID-19 într-un ritm alert, medicii sunt puşi în dificultate privind gestionarea eficientă a bolnavilor care ajung în unitatea medicală mai sus menţionată.

La Institutul Marius Nasta din Bucureşti nu mai sunt locuri libere pentru bolnavii de COVID-19

Conform managerului Institutului Marius Nasta din Bucureşti, Beatrice Mahler, unitatea medicală nu mai poate primi pacienţi bolnavi de COVID-19. Toate păturile, inclusiv cele de la Terapie Intensivă sunt pline. Acest lucru a fost cauzat de creşterea bruscă a cazurilor de SARS-COV-2. Totuşi, conducerea din spital a luat decizia de a pune paturi suplimentare.

Institutul Marius Nasta nu va mai primi pacienţi de la alte spitale şi o să se lupte pentru a face față cazurilor care ajung la unitatea medicală

„La „Marius Nasta” de la prânz nu mai există niciun loc liber, toate locurile – și în secție, și în terapie intensivă – sunt pline și probabil că în această noapte va trebui să punem paturi suplimentare, dacă vor veni pacienți de acasă, pentru că nu se mai pune problema să primim din alte spitale, ci să putem manageria pacienții care ajung la spital cu forme severe, cu insuficiență respiratorie”, a declarat duminică seara, la Digi24, medicul Beatrice Mahler.

Doar în 3 zile s-au ocupat toate paturile

În altă ordine de idei, managerul explică faptul că în doar trei zile s-au ocupat paturile care mai erau libere. Confom aceloraşi declaraţii, la un calcul simplu, 40% din capacitatea spitalului a fost ocupată în intervalul de timp menţionat anterior

„Creșterea numărului de cazuri a fost bruscă. În trei zile, s-au ocupat paturile care erau libere – și eram la o capacitate undeva la 60 la sută ocupate -, iar secția de terapie intensivă s-a ocupat chiar mai repede”, a relatat managerul Institutului „Marius Nasta”.

 

Managerul Institutului Marius Nasta trăgea un semnal de alarmă referitor la suprasolicitarea aparaturii

După incendiul de la Matei Balș, managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, spunea faptul că stațiile de oxigen sunt suprasolicitate. Declarația era făcută pe data de 29 ianuarie, în contextul în care, la acea dată, numărul de cazuri de COVID-19 nu era atât de mare ca în ultimele zile.

Noi avem centrală proprie la Institutul ‘Marius Nasta’ şi am încercat să avem autonomie tocmai pentru a nu avea probleme în acest sens. Instalaţiile de oxigen sunt suprasolicitate, debitele de oxigen pe care le necesită aceşti pacienţi sunt foarte mari. Să nu uităm că pe lângă instalaţiile de oxigen avem şi instalaţiile electrice, o infrastructură care trebuie modificată. S-a spus acest lucru după incendiul de la Piatra Neamţ. explica, la acea dată, Beatrice Mahler

Adauga un comentariu