Sport

Ladislau Boloni ar putea prelua o formație care va juca în Liga Campionilor. „El pare alesul în acest moment!”

Publicat: 19 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ladislau Boloni ar putea prelua o formație care va juca în Liga Campionilor. El pare alesul în acest moment
Ladislau Boloni ar putea prelua o formație care va juca în Liga Campionilor

Antrenorul Ladislau Boloni (67 de ani) ar putea să revină în Belgia, țară unde a antrenat în perioada 2017-2020, la Antwerp, și ar urma să preia o echipă de Liga Campionilor.

Ladislau Boloni ar putea să revină în Belgia, țară unde a antrenat în perioada 2017-2020, la Antwerp, și ar urma să preia o echipă de Liga Campionilor. Potrivit presei belgiene, Boloni este favorit să o preia pe Gent, vicecampioana țării și participantă în preliminariile UEFA Champions League. Gent a început slab noul sezon, cu două eșecuri, iar danezul Jess Thorup este în pericol de demitere. „El pare alesul în acest moment”, a titrat publicația Het Laatste Nieuws.

Ladislau Boloni, în Liga Campionilor? Cine este Gent

După despărțirea de Antwerp, Ladislau Boloni nu a mai pregătit nicio echipă. A fost aproape să ajungă în Qatar, la Al-Khor, dar mutarea nu s-a concretizat în cele din urmă.
De asemenea, s-a scris și despre interesul lui Dinamo Zagreb, posibila viitoare adversară a celor de la CFR Cluj. Gent este un club fondat încă din 1864, care are în palmares un singur titlu de campioană. A termina prima în Belgia în 2014/2015, fiind de trei ori vicecampioană, ultima dată chiar în ediția precedentă. De asemenea, Gent a cucerit trei cupe ale Belgiei, cea mai recentă în 2010. Ladislau Boloni a vorbit pentru belgienii de la Het Nieuwsblad despre plecarea sa de la Antwerp. Tehnicianul român și-a anunțat plecarea de la echipa pe care a condus-o timp de trei ani, iar despărțirea a fost oficializată între timp. Tehnicianul român lasă de înțeles că ar fi fost „lucrat” din interior, lucru care a contribuit la decizia sa.

Ladislau Boloni: „Dușmanul din interior este întotdeauna cel mai periculos”

„Ești pregătit pentru provocările externe ale adversarilor și ale fanilor rivali, dar au fost și provocări interne, iar asta a fost cea mai mare prostie. și nu mă refer la vestiar acum. Credeți-mă, au fost provocări care ne-au împiedicat să fim pe locul doi. Așa, am încheiat pe patru. Încă o dată, mi-a fost clar că dușmanul din interior este întotdeauna cel mai periculos”, a spus Boloni, pentru Het Nieuwsblad.

Boloni a confirmat și el despărțirea, dar nu a vrut să comenteze mai mult sau să dezvolte subiectul. Ladislau Boloni (67 de ani) a fost numit antrenor la Antwerp pe 1 iulie 2017. Contractul său urma să expire pe 30 iunie 2020. În cei aproape 3 ani, a condus echipa în 118 meciuri oficiale și a avut o medie de 1,59 puncte pe meci. Antwerp a fost a 13-a echipă antrenată de Boloni.
Ladislau Boloni (67 de ani) a plecat de la Antwerp, club pe care l-a pregătit din 2017. Jurnaliștii belgieni au încercat să afle ce a stat în spatele deciziei luate de antrenorul român.
Eddy Snelders, fost fotbalist la Antwerp și Standard Liege, știe de ce a luat Boloni decizia de a pleca de la club.

„Românul părăsește clubul în cel mai bun moment, victorios. El a pus Antwerp din nou pe harta fotbalului belgian. Poate privi în urmă cu satisfacție. A renunțat pentru a nu fi demis? Poate a simțit că încă un an ar fi fost prea mult, știind că șefii lui Antwerp sunt ambițioși”, a spus Snelders, pentru Sporza.

Gert Verheyen: „L-am primit, iar el și-a mutat privirea în pământ”

Fostul antrenor al lui Oostende, Gert Verheyen, și-a amintit de un episod cu Ladislau Boloni de pe vremea când cei doi se duelau în campionatul Belgiei:

„Când am jucat sezonul trecut, cu Oostende, l-am întâlnit pe tunel. L-am privit, iar el și-a mutat privirea în pământ și a trecut pe lângă mine. Nu știa că sunt antrenorul lui Oostende? Sau începuse deja războiul de intimidare? Apoi, la startul partidei, mi-a strâns mâna și mi-a zâmbit larg”, a spus antrenorul pentru Het Nieuwsblad.

Verheyen aplaudă munca depusă de Boloni la Antwerp:

„Nu poți spune că Bölöni nu a fost bun. În acești trei ani, i-a dat identitate lui Antwerp. Dacă lucrezi la televiziune, n-ai cum să nu apreciezi interviurile lui, înainte și după meciuri. Uneori era amuzant, alteori nepoliticos față de reporteri, însă a adus viață în fotbalul nostru”.

Ladislau Boloni (67 de ani) a fost numit antrenor la Antwerp pe 1 iulie 2017. Contractul său urma să expire pe 30 iunie 2020. În cei aproape 3 ani, a condus echipa în 118 meciuri oficiale și a avut o medie de 1,59 puncte pe meci. Antwerp a fost a 13-a echipă antrenată de Boloni.

Adauga un comentariu