Eveniment-Social

Lansarea volumului postum „Despre monumente ale Iașului și personalități. Realizări și restituiri între 1992 și 2018”

Publicat: 14 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lansarea volumului postum Despre monumente ale Iașului și personalități. Realizări și restituiri între 1992 și 2018

Joi, 12 decembrie, începând cu ora 17:00, la Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași a avut loc lansarea volumului postum „Despre monumente ale Iașului și personalități. Realizări și restituiri între 1992 și 2018”. Acesta aparține profesorului și criticului Gheorghe Macarie.

„Iată că, la aproape doi ani de la trecerea în eternitate a profesorului Macarie, ultima carte la care a lucrat acesta, până în ultimele zile ale vieții sale, este adusă în atenția publicului larg. Volumul este destinat atât locuitorilor orașului, cât și vizitatorilor săi. În paginile sale, cititorii având posibilitatea să cunoască, în amănunt, realizările monumentale, de dată recentă, din Iași, dar și eforturile de refacere a reperelor culturale ieșene. De asemenea, cartea este de interes și pentru artiști plastici și pentru urbaniști, prin propunerea unui set de criterii edilitare necesare în orice demers de realizare a unor edificii publice, prin care să fie armonizate opera pesonală a artistului și spațiul public urban”, au transmis oficialii Muzeului Municipal.

Profesorul Gheorghe Macarie a jucat un rol esențial în perioada de după Revoluția Română din 22 decembrie 1989. Asta în aproape toate demersurile artistice de realizare a monumentelor de for public din Iași.

Adauga un comentariu