Sanatate

Leacuri bătrânești pentru ciocuri la călcâi – Cum se tratează această afecțiune

Publicat: 15 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Leacuri bătrânești pentru ciocuri la călcâi - Cum se tratează această afecțiune
Multă lume caută leacuri bătrânești pentru ciocuri la călcâi

Multă lume caută leacuri bătrânești pentru ciocuri la călcâi. Aceștia sunt, de obicei, foarte deranjanți și dureroși. Din fericire, la fel ca pentru aproape orice altă afecțiune, există remedii naturiste lăsate din bătrâni.

Ce sunt ciocurile la călcâie

Aceștia reprezintă niște formațiuni osoase care apar sau se dezvoltă pe partea plantară anterioară a calcaneului. Sunt foarte dureroși pentru majoritatea persoanelor, însă alții nici nu știu că suferă de această afecțiune pentru că nu simt deloc durerea.

Cicurile la călcâie se mai numesc și „pinten toc” sau ”pinten osos”. Termenul utilizat de specialiști este „pinteni calcaneeni”.

Foarte multe persoane confundă această afecțiune cu fasciita plantară. Totuși, este bine să știm că acestea nu sunt la fel! Durerea provocată este cauzată de factori diferiți. Atunci când vorbim despre fasciita platară, vorbim despre inflamație a unei anumite suprafețe, pe când ciocurile la călcâie sunt niște creșteri oasoase, iar durerea este cauzată de presiunea pe care acestea le exercită asupra nervilor din călcâie.

Care sunt cauzele apariției acestora

Corpul nostru acționează atunci când se simte în pericol sau când simte că ceva nu este în regulă. Acesta are propriile sale modalități prin care consideră că se protejează. Astfel, atunci când anumite ligamente sunt supuse unei presiuni puternice, sunt foarte tensionate și pot genera modificări. În timp ce oasele se vindecă, pot apărea aceste crescături numite pinteni osoși.

De obicei, acest lucru este foarte întâlnit la persoanele care sunt foarte active fizic, cum ar fi sportivii (în special atleții), dansatorii. În această categorie de risc intră și persoanele supraponderale, din cauza presiunii pe care o exercită asupra călcâielor. Chiar și persoanele care poartă tocuri foarte înalte frecvent, pot dezvolta această afecțiune.

Care sunt simptomele

Ciocurile la călcâie nu au simptome foarte diverse. Singura certitudine a apariției acestora este atunci când resimțim durerea cauzată de aceștia. Câteodată, pintenii osoși nu sunt nici măcar dureroși, așa că sunt și mai greu de identificat. Cea mai sigură cale este consultul la medicul specialist și efectuarea unei radiografii.

Leacuri bătrânești pentru ciocuri la călcâi

Dintotdeauna au existat diferite leacuri lăsate din bătrâni pentru orice fel de boală. Acestea se dovedesc a fi foarte utile și eficiente, de asemenea varianta naturistă a unui tratament. Totuși, este indicat să ne folosim de aceste leacuri în paralel cu tratamentul recomandat de medic.

Deși, nu le vedem folosul de obicei, cojile de nuci ne pot ajuta în acest caz. Mai exact, trebuie să facem băi cu coji de nuci, timp de zece zile. Nu contează dacă acestea sunt verzi sau uscate. Trebuie să le fierbem în apă timp de câteva minute, iar apoi ne îmbăiem picioarele în această apă. Este indicat să nu vă ștergeți, ci să lăsați apa să se usuce pe tălpi.

De asemenea, se pot face anumite unguente din ingrediente naturale. Unguentul din miere și muștar este foarte eficient, deși nu sună ca cea mai bună variantă. Acesta se prepară din două linguri de muștar, alături de o lingură de miere de albine. Adăugăm pe lțngă acestea și o lingură de sare. Pentru ca acest remediu să funcționeze cât mai bine, este indicat să vă faceți o baie călduță cu bicarbonat de sodiu.

Așadar, există diferite leacuri bătrânești pentru ciocuri la călcâi care ne pot ajuta să ameliorăm durerea cauzată de aceștia.

Adauga un comentariu