Sanatate

Leacuri bătrânești pentru hemoroizi externi: Remedii naturale pentru boala hemoroidală

Publicat: 08 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Leacuri bătrânești pentru hemoroizi externi Remedii naturale pentru boala hemoroidală
Hemoroizii sunt niște vene dilatate ale rectului și anusului

Hemoroizii reprezintă una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni la nivel mondial. Pentru hemoroizii externi există mai multe tratamente medicamentoase, dar și leacuri bătrânești care chiar pot avea efecte foarte bune.

Hemoroizii sunt niște vene dilatate ale rectului și anusului. Aceștia sunt ca niște săculeți plini cu sânge, iar dilatarea anormală a acestor vene face ca acestea să devină vizibile la exterior și să sângereze.

Hemoroizii pot fi interni sau externi. Hemorozii externi se formează în jurul în jurul anusului și sunt foarte dureroși, în timp ce cei interni nu pot fi simțiți sau văzuți.

Sângerarea şi durerile anale de orice tip sunt suficiente semne de alarmă care să anunțe prezența unui hemoroid şi să fie necesară o evaluare medicală deoarece există riscul unui cancer colorectal.

persoana care acuza probleme cu hemoroizii

Simptome ale hemoroizilor

Cel mai des întâlnit simptom al hemoroziilor este sângerare anală. Aceasta apare în timpul defecării, însă cantitatea de sânge pierdută este destul de mică și doar în unele cazuri poate duce la apariția anemiei severe.

Durerile și disconfortul în timpul defecării reprezintă un alt simptom al bolii hemoroidale. Hemoroizii se pot umflă și deveni dureroși în momentul în care apar leziuni pe suprafața lor sau când se formează cheaguri de sânge în interiorul lor. Durerile pot să apăra și în cazul în care se stă mai mult pe un scaun.

Un alt simptom al bolii hemoroidale sunt mâncărimile și senzația de arsură. Acestea se manifestă prin apariția unei senzații de mâncărime, fiind însoțită și de senzații de arsuri și dureri locale.

Și apariția unor inflamații pot fi un semn al apariției hemoroizilor. În momentul în care se formează cheaguri de sânge la nivelul hemoroizilor, aceștia se inflamează și devin tari și dureroși la atingere. Există posibilitatea în asemenea cazuri ca la exterior să căpete o culoare albastră spre violet.

grafica persoana care acuza probleme cu hemoroizii

Leacuri bătrânești pentru hemoroizi externi:

Pentru hemorizi există mai multe tratamente medicamentoase, dar pentru această afecțiune există și mai multe remedii naturiste la care apeleau și bunicii noștri.

Unul dintre cele mai folosite leacuri bătrânești pentru hemoriziii externi este un ceai din mușețel, coada-şoricelului, troscot, tătăneasă şi nalbă-mare. Amestecul de plante se infuzează cu 250 ml de apă fierbinte. Se recomandă să se bea câte trei căni cu ceai pe zi cu 20 de minute înaintea meselor principale.

Un alt leac bătrânesc la care puteți apela sunt cataplasmele pe bază de argilă. Argila se amestecă cu apă călduţă până ce se formează o pastă de consistenţa smântânii. Ulterior, locul inflamat se unge cu această pastă, care se lasă să acţioneze circa două ore. Cataplasmele cu argilă ar trebui aplicate zilnic.

persoana care acuza probleme cu hemoroizii

Tot sub formă de cataplasmă se poate folosi şi varza. Astfel, frunza de varză se zdrobeşte şi se aşază pe locul unde este hemoroidul.

Băile de şezut represent un alt remediu natural la care puteți apela, acestea grăbindc vindecarea.

În cazul în care afectiunea se agravează, aceste leacuri bătrânești le poti folosi ca adjuvant pentru tratamentul prescris de medicul specialist.

grafica persoana care acuza probleme cu hemoroizii

Adauga un comentariu