Sanatate

Leacuri bătrânești pentru păduchi: Cele mai sigure metode tradiționale pentru combaterea pediculozei

Publicat: 23 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Leacuri bătrânești pentru păduchi Cele mai sigure metode tradiționale pentru combaterea pediculozei
. Cu ajutorul șampoanelor și spray-urilor antiparazitare de farmacie sau cu ajutorul metodelor alternative de terapie acest disconfort poate rapid dispărea

Pentru a scăpa de pediculoză, majoritatea persoanelor apelează la leacuri bătrânești pentru păduchi. În ciuda faptului că în timpurile noastră, focarele epidemice de pediculoză au devenit o raritate, până în prezent nu a fost posibil să scăpăm complet de această boală.

Pediculoza este o afecțiune parazitară care este cauzată de activitatea unor insecte specifice numiți păduchi care se hrănesc cu sânge. Infecția cu păduchi se realizează întotdeauna de la un alt purtător uman de paraziți. Adică transmiterea păduchilor de la animale, prin alimente insuficient gătite sau prin utilizarea apei brute nu este posibil. Trebuie să știi că din cauza afecțiunii, părul se deteriorează și își încetinește creșterea.

persoana care verfica scalpul de paduchi al unei persoane
Un remediu excelent în lupta împotriva pediculozei va fi colonia triplă, care, pe lângă scopul său principal, poate inhiba și activitatea patologică a păduchilor

Leacuri bătrânești pentru păduchi: Cum poți trata afecțiunea cu remedii naturale

Cu siguranță, majoritatea oamenilor au auzit povești despre cum bunicile au scăpat de păduchi folosind gudron sau săpun praf. Acestea trebuie folosite ca șampon, după umezirea părului și apoi spumarea scalpului.

Pentru a obține cel mai bun efect, este recomandat să-ți înfășori părul cu un prosop sau să porți o cască de duș din cauciuc pentru a crea un efect termic suplimentar. Este necesar să speli remediul de pe cap la 2 ore după aplicare. După care trebuie să îndepărtezi paraziții morți pe o foaie curată de hârtie.

Elimină perfect disconfortul sucul de afine de păduchi, care este destul de caustic în compoziție pentru insecte. Poate fi folosit în forma sa pură prin umflarea câtorva merișoare și frecarea cu sucul în zona parazitării păduchilor. De asemenea, remediul sau poate fi diluat cu miere lichidă caldă și folosit ca mască de păr. Acest remediu este eficient și atunci când suferi de o boală la nivelul scalpului.

femeie care tipa si se tine de parul sau plin de paduchi
Tratarea păduchilor de cap acasă presupune și utilizarea unui decoct de rădăcină de angelică, care trebuie clătit în păr la fiecare două zile

Unguentul cu permetrină a fost înlocuit cu unguent boric sau peroxid de hidrogen cu adaos de ulei de anason, care calmează perfect pielea afectată și ajută la eliminarea petelor de vârstă. De asemenea, apa de brom tot de poate ajuta să scapi de afecțiune. Un alt remediu antiparazitar popular este decoctul de lămâie cu adaos de suc de rodie, care poate fi înlocuit cu succes și cu un decoct de semințe de chimen negru. Înainte de utilizare, decoctul trebuie răcit și strecurat, apoi folosit în fiecare zi timp de o săptămână. Un remediu popular foarte eficient este infuzia din rădăcină de pătrunjel.

Ale metode tradiționale pentru a scăpa de disconfort

Tratarea păduchilor de cap acasă presupune și utilizarea unui decoct de rădăcină de angelică, care trebuie clătit în păr la fiecare două zile. Usturoiul tocat, grăsimea de porc pot fi adăugate în bulion și folosite ca unguent antiparazitar. Se recomandă spălarea amestecului cu apă cu adaos de suc de lămâie sau oțet de mere, care va ajuta la neutralizarea mirosului înțepător al usturoiului.

Un remediu excelent în lupta împotriva pediculozei va fi colonia triplă, care, pe lângă scopul său principal, poate inhiba și activitatea patologică a păduchilor. Produsul trebuie introdus ușor în pielea capului cu vârful degetelor. După care este bine să învelești capul în polietilenă, fixând cu un prosop și apoi clătind după 40-50 de minute. Păduchii morți trebuie întotdeauna pieptănați după aplicare.

persoana care scoate paduchi cu un pieptene special din capul unei alte persoane
Un alt remediu antiparazitar popular este decoctul de lămâie cu adaos de suc de rodie

O persoană care a descoperit brusc paraziți trebuie de urgență să folosească leacuri bătrânești pentru păduchi. Cu ajutorul șampoanelor și spray-urilor antiparazitare de farmacie sau cu ajutorul metodelor alternative de terapie acest disconfort poate rapid dispărea. Medicamentele tradiționale sunt cele mai bune pentru persoanele care sunt deosebit de sensibile la ingredientele insecticide sintetice. Astfel, este întotdeauna important să iei în serios cel mai potrivit tratament și să urmezi cu atenție toate măsurile de combatere și prevenire a dăunătorilor.

persoana care verfica scalpul de paduchi al unei persoane
Pediculoza este o afecțiune parazitară care este cauzată de activitatea unor insecte specifice numiți păduchi care se hrănesc cu sânge


Calmează tusea rapid: Leacuri din bătrâni pentru ameliorarea simptomului

 

Adauga un comentariu