Titlurile zilei

Leo și Andreea s-au mutat într-un palat cu 13 camere, în Iași, după ce au făcut cea mai mare nuntă de țigani! Au două servitoare ce le îndeplinesc toate dorințele: „Încă mai există acea tradiție cu virginitatea” – FOTO

Publicat: 09 nov. 2022
_____ Vizualizări 13 Comentarii
Leo și Andreea s-au mutat într-un palat cu 13 camere în Iași după ce au făcut cea mai mare nuntă de țigani Au două servitoare ce le îndeplinesc toate dorințele Încă mai există acea tradiție cu virginitatea  FOTO
Secretele celei mai mari nunți din familia de țigani

La mai bine de un an de la cea mai mare nuntă din familia de țigani Stănescu, Leo Stănescu a dezvăluit cum merg lucrurile în propria relație, dar și cum a ajuns să se căsătorească la vârsta de 19 ani cu Andreea, aleasa inimii sale

Nepotul bulibașei Ferdinand Stănescu de la Grajduri a povestit despre obiceiurile nunții țigănești, despre cum a fost mire și despre cum decurge o zi din viața unui prințișor care trăiește alături de soția sa într-un palat cu 13 camere, îngrijit de două menajere. Secretele celei mai mari nunți din familia de țigani au fost dezvăluite de Leo Stănescu, proaspăt căsătorit cu Andreea, tinerii formând un cuplu de invidiat. În viitorul apropiat, sora mai mică, Anabella, urmează să se logodească.

Secretele celei mai mari nunți din familia de țigani

Leo Stănescu s-a căsătorit în august, anul trecut, cu Andreea, aleasa inimii sale. Deși tânărul avea la acel moment 19 ani și iubita sa avea 18, aceștia au făcut o nuntă mare, fiind sprijiniți de părinți. Cei doi se numără printre norocoșii neamurilor de căldărari, căsătorindu-se din dragoste.

„Da, încă se mai organizează nunți aranjate, doar că la noi a fost și este diferit. M-am căsătorit cu Andreea din dragoste, iar la noi, țiganii din zona Grajduri, e altceva. Logodna aranjată se face de pe la vârsta de 14-15 ani, nu din copilărie, ca la cei din Galați sau alte părți, chiar și la Ciurea e diferit. În mod normal trebuia să mă căsătoresc cu altă fată, eram logodit cu altcineva, dar m-am îndrăgostit de Andreea. Nu a fost cu scandal, nici nu aș putea spune prea multe despre această poveste. Andreea era vecina mea, de la o casă distanță, însă nu s-au gândit nici părinții să ne logodească. Pe parcurs, am făcut și nunta, nu a fost din obligație. Am avut parte de înțelegere și din partea părinților”, a declarat Leo Stănescu.

În general, logodnele din adolescență ale țiganilor nu sunt dezlegate. În plus, nunta Andreei și a lui Leo a fost atipică și datorită faptului că ambii erau majori în acel moment.

„Nu se poate să fii logodit cu altcineva, iar apoi să te îndrăgostești de altcineva, doar să fie o neînțelegere foarte mare între familii. Am avut vreo trei alese înainte. La noi se întreabă băiatul, pe cine place, dacă e de acord. M-am căsătorit la 19 ani, Andreea avea 18, se poate și mai devreme, dar noi am vrut să fim majori, să fie puțin mai diferit”, a adăugat Leo Stănescu.

Lapte și miere în familia tinerilor proaspăt căsătoriți

Statutul de soț și nepot de bulibașă nu l-a luat prin surprindere pe tânărul Leo. Cuplul nu întâmpină dificultăți, locuind într-un palat cu 13 camere din zona Grajduri. Tinerii stau singuri în reședința imensă, două menajere având grijă să nu le lipsească nimic.

„E puțin diferit față de înainte, dar ne înțelegem foarte bine, suntem chiar invidiați pentru asta, este totul în regulă între noi. Avem o casă separată de părinți, stăm doar noi doi, copil o să facem mai târziu. E vorba de 13 camere, avem două menajere românce. Încă mai există acea tradiție cu virginitatea, dar este ceva foarte personal. Tata are o firmă de confecții metalice, hale, pentru service-uri auto sau containere pentru birou și lucrez cu el, îl mai ajut. Bunicul meu este bulibașă de când e el, apoi o să fie tata, după eu. Bulibașa organizează ședințe speciale, face ordine”, a menționat Leo Stănescu.

Tatăl lui Leo, Cătălin Stănescu, a declarat că, înainte de toate, băiatul trebuie să aibă casă.

„Băiatul trebuie să aibă casă și noi dăm zestre fetei, fuste, mobilier pentru dormitor, cadouri. Invitații oferă bani, iar socrii mari plătesc nunta. Bulibașa conduce comunitatea, când e vorba de o ceartă, se implică, face pace între țigani. Când sunt probleme, se face stabor, depinde. Când e vorba de o nuntă, fiecare își vede de treaba lui, dar își poate da și el cu părerea. Fiica o mai avem de măritat, Anabella, acum are 16 ani. Pe la 18 ani ar putea să se căsătorească. Încă nu are pe nimeni, dar suntem cumva în discuții. Am pus ochii pe un băiat, să zicem așa. Desigur, trebuie să fie de familie, bun, respectuos, să aibă calități”, a precizat Cătălin Stănescu, tatăl lui Leo, despre cea mai mare nuntă din familia de țigani.

Comentarii
Adauga un comentariu