Local

Leonard Costache, un interlop periculos, acuzat de tentativă de omor, după un scandal cu împușcături! Incidentul în care a fost implicat a avut loc în Păcurari!

Publicat: 05 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Leonard Costache un interlop periculos acuzat de tentativă de omor după un scandal cu împușcături Incidentul în care a fost implicat a avut loc în Păcurari
Un interlop din Iași, Leonard Costache, a fost acuzat oficial de tentativă de omor

Leonard Costache, un interlop considerat periculos, a fost trimis în judecată de procurorii ieșeni. Acesta este acuzat de tentativă de omor. Acuzația vine după un scandal cu împușcături, care a avut loc recent în zona Păcurari

Un interlop considerat foarte periculos, Leonard Costache, a fost trimis ieri în judecată, pentru tentativă de omor. Procurorii au dispus trimiterea în fața instanței a lui Leonard Costache, sub acuzația amintită, în urma unui incident grav. Incidentul a avut loc în urmă cu câteva săptămâni, în cartierul ieșean Păcurari. Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului. Ulterior, judecătorii vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Anchetatorii au încătușat un interlop pentru tentativă de omor. La începutul anului, procurorii ieșeni au dispus reținerea unui interlop, Leonard Costache (fost Drugu), după un incident grav.

„Pe data de 9 ianuarie, partea vătămată, un bărbat de 40 de ani, și mama acestuia au mers pe strada Rediu, din zona Păcureț, municipiul Iași. Acolo deja avea loc un conflict într-o familie de etnie romă cu privire la faptul că o tânără refuză să se întoarcă la concubinul ei. La un moment dat, inculpatul, în vârstă de 41 de ani, a scos un pistol și a început să tragă mai multe focuri. Unul dintre proiectile a lovit partea vătămată în zona toracică anterioară”, a precizat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

În urma incidentului, un martor a telefonat la 112 și a cerut intervenția Serviciului de Ambulanță. La fața locului a sosit un echipaj, care a preluat victima și a transportat-o de urgență la spital, unde aceasta a fost operată. Medicii care au tratat victima au ajuns la concluzia că viața acesteia a fost pusă în pericol, din cauza leziunii suferite.

„După incident, inculpatul a dispărut de la fața locului. Acesta a fost găsit pe data de 11 ianuarie. În jurul orei 22:30, acesta a fost reținut pentru 24 de ore. Apoi, procurorul a întocmit o propunere de arestare preventivă pe numele inculpatului, pentru tentativă de omor”, au adăugat anchetatorii.

Ulterior, Tribunalul Iași a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Leonard Costache.

Antecedente pentru interlopul Leonard Costache! Procurorii vorbesc despre jafuri, bătăi în baruri și polițiști agresați!

Leonard Costache (fost Drugu), un interlop considerat periculos, ar fi fost certat cu legea de mai mult timp. Potrivit magistraților, acesta ar fi fost condamnat și în Germania, pentru comiterea unor furturi. Astfel, Leonard Costache a ajuns în 2017 în fața instanței de judecată. Pe 3 noiembrie 2017, magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au recunoscut o sentință ce fusese emisă de către autoritățile germane pe numele individului.

„Instanța admite sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași. Recunoaște hotărârea penală de pe 20 ianuarie 2017 emisă de Tribunalul Regional Berlin, din Germania. Aceasta a rămas definitivă pe 28 ianuarie 2017. Sentința îl privește pe condamnatul Leonard Costache. Dispune continuarea executării în România a pedepsei de patru ani de închisoare, pentru 18 infracțiuni (cinci infracțiuni de furt în formă consumată și 13 infracțiuni de tentativă de furt). Dispune transferarea lui Leonard Costache, în prezent deținut în Penitenciarul Tegel (Berlin) într-un penitenciar din România, pentru continuarea executării pedepsei. Deduce din pedeapsă durata arestării preventive și perioada deja executată, pâna la 18 mai 2017 (de 385 de zile de închisoare)”, au precizat judecătorii ieșeni.

Alte probleme cu oamenii legii pentru interlop

În urmă cu aproximativ 19 ani, mai multe persoane au intrat în vizorul oamenilor legii, după o bătaie ce a avut loc într-un bar din municipiul Iași. Conform anchetatorilor, pe 1 octombrie 2001, în barul „Rendez-vous”, din centrul Iașului, a avut loc o bătaie în care au fost implicați mai mulți indivizi, printre care s-ar fi aflat și Leonard Drugu (actualmente Costache). Atunci, anchetatorii i-au cercetat pe participanții la incident pentru ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice. Procurorii au susținut că, în total, în bătaie au fost implicați șapte bărbați și că incidentul a avut la bază reglarea unor conturi între două familii rivale de etnie romă, una din Iași (din zona Păcureț) și cealaltă – din Brăila.

Totodată, în urmă cu aproximativ 15 ani, oamenii legii au descins în cartierul Păcureț, ei descoperind la locuința unor cetățeni romi șapte cartușe de război, dintre care două erau deja folosite. O echipă din cadrul Departamentului Poliției de Intervenție Rapidă (DPIR) a descoperit cartușele. Potrivit anchetatorilor, în momentul în care polițiștii au intrat în curtea locuinței din cartierul Păcureț, Leonard Costache ar fi aruncat cu pietre înspre aceștia.

Adauga un comentariu