Titlurile zilei

Interlopul care a făcut ravagii în Păcurari are un cazier impresionant! Jafuri, furturi, bătăi în baruri și polițiști agresați!

Publicat: 14 ian. 2020

Anchetatorii susțin că Leonard Costache (fost Drugu) ar fi certat de mai mult timp cu legea. Potrivit magistraților, acesta ar fi fost condamnat și în Germania, pentru comiterea unor furturi

Individul care a fost arestat preventiv după ce ar fi împușcat un bărbat este un cunoscut al oamenilor legii. Astfel, Leonard Costache (fost Drugu) a ajuns în 2017 în fața instanței de judecată. Mai exact, pe data de 3 noiembrie 2017, magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au recunoscut o sentință ce fusese emisă de către autoritățile germane pe numele individului.

„Instanța admite sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași și recunoaște hotărârea penală pronunțată pe data de 20 ianuarie 2017 de Tribunalul Regional Berlin, din Germania, rămasă definitivă pe data de 28 ianuarie 2017, privindu-l pe condamnatul Costache (fost Drugu) Leonard. Dispune continuarea executării în România a pedepsei de patru ani de închisoare, pentru săvârșirea a 18 infracțiuni (cinci infracțiuni de furt în formă consumată și 13 infracțiuni de tentativă de furt). Dispune transferarea persoanei condamnate Costache Leonard, în prezent deținut în Penitenciarul Tegel (Berlin) într-un penitenciar din România pentru continuarea executarii pedepsei de patru ani de închisoare. Deduce din pedeapsă durata arestării preventive și perioada deja executată, pâna la 18 mai 2017 (de 385 de zile de închisoare)”, au precizat judecătorii ieșeni.

Alte incidente

În urmă cu 19 ani, mai multe persoane au intrat în vizorul oamenilor legii, după o bătaie ce a avut loc într-un bar din municipiul Iași. Potrivit anchetatorilor, pe data de 1 octombrie 2001, în barul Rendez-vous, din centrul Iașului, a avut loc o bătaie în care au fost implicați mai mulți indivizi, printre care s-ar fi aflat și Leonard Drugu (actualmente Costache). La acea dată, anchetatorii i-au cercetat pe participanții la incident pentru ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice. Procurorii au susținut că, în total, în bătaie au fost implicați șapte bărbați și că incidentul a avut la bază reglarea unor conturi între două familii rivale de etnie romă, una din Iași (din zona Păcureț) și cealaltă – din Brăila.

Pe de altă parte, în urmă cu aproximativ 15 ani, oamenii legii au descins în cartierul Păcureț, ei descoperind la locuința unor cetățeni romi șapte cartușe de război, dintre care două erau deja folosite. Așadar, o echipă din cadrul Departamentului Poliției de Intervenție Rapidă (DPIR), cum se intitula atunci, împreună cu agenți ai Biroului de Combatere a Crimei Organizate (BCCO), sub coordonarea unui procuror de la DIICOT, au descoperit cartușele. Potrivit anchetatorilor, în momentul în care polițiștii au intrat în curtea locuinței din cartierul Păcureț, Leonard Drugu ar fi aruncat cu pietre înspre aceștia.

Prins la scurt timp

În urmă cu câteva zile, Leonard Costache a fost prins de oamenii legii, după un incident mai grav.

„Pe 9 ianuarie, partea vătămată, un bărbat de 40 de ani, și mama acestuia au mers pe strada Rediu, din zona Păcureț, municipiul Iași, unde deja avea loc un conflict într-o familie de etnie romă cu privire la faptul că o tânără refuza să se întoarcă la concubinul ei. La un moment dat, inculpatul, în vârstă de 41 de ani, a scos un pistol și a început să tragă mai multe focuri, unul dintre proiectile lovind partea vătămată în zona toracică anterioară”, au menționat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

În urma incidentului, un martor a telefonat la 112 și a cerut intervenția Serviciului de Ambulanță. La fața locului a sosit un echipaj, care a preluat victima și a transportat-o de urgență la spital, unde aceasta a fost operată.

„După incident, inculpatul a dispărut de la fața locului, el fiind găsit pe data de 11 ianuarie. În jurul orei 22:30, acesta a fost reținut pentru 24 de ore. De asemenea, procurorul care se ocupă de caz a întocmit o propunere de arestare preventivă pe numele inculpatului, pentru comiterea infracțiunii de tentativă la omor”, au subliniat anchetatorii.

Ulterior, Tribunalul Iași a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Leonard Costache.

Comentarii
  • mai lasati denumirea de „interlop”.ce-i aia interlop??? un individ care face ilegalitati, omororuri, etc,,,,aparat de politisti??? ? nu sunt interlopi,,,sunt niste criminali , hoti, banditi, golani…..

  • o scursura si dejectie umana acest inaripat de indian…..care cu perfidia specifica natiei a profitat de legile prea blinde.Astia se nasc delicventi si mor gunoaie.
    ,

  • Si daca boraatul are asa cazier, de ce nu era in inchisoare??? Ce face justitia??? Incredere ZEROOOO !!!!!!! Incredere ZERO in toate autoritatile statului, iau bani degeaba . Deja Iasi-ul nu mi este un oras sigur. Este plin de tot felul de infractori, talhari, criminali, pistolari, dealeri de droguri, proxeneti, etc. De ce sunt platite autoritatile statului?

  • Si daca boraatul are asa cazier, de ce nu era in inchisoare??? Ce face justitia??? Incredere ZEROOOO !!!!!!! Incredere ZERO in toate autoritatile statului, iau bani degeaba . Deja Iasi-ul nu mi este un oras sigur. Este plin de tot felul de infractori, talhari, criminali, pistolari, dealeri de droguri, proxeneti, etc. De ce sunt platite autoritatile statului?

Adauga un comentariu