Actualitate

Lia Olguța Vasilescu acuză PNL de racolare: ”Sunt mai mulți colegi de-ai noștri care au fost sunați”

Publicat: 30 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lia Olguța Vasilescu acuză PNL de racolare Sunt mai mulți colegi de-ai noștri care au fost sunați
Lia Olguta Vasilescu

Lia Olguța Vasilescu acuză PNL de racolare: ”Sunt mai mulți colegi de-ai noștri care au fost sunați”. Liderii social-democrați au sesizat, înainte de dezbaterea moțiunii de cenzură în Parlament, faptul că PNL are în   plan o nouă racolare între parlamentarii PSD. Duminică seara, Lia Olguța Vasilescu a dezvăluit că PSD ar primi, dacă acceptă oferta PNL și nu votează moțiunea, locuri pe listele liberalilor la alegerile legislative din decembrie.

”Sunt mai mulți colegi de-ai noștri care au fost sunați. Unii au fost momiți cu locuri pe liste, alții cu alte lucruri. Dar, nu cred că vom avea sincope, mâine moțiunea va trece. Noi singuri nu avem majoritate. Dacă nu ne ajută și celelalte partide, care au spus că vor vota moțiunea înainte de a o depune, va fi greu.”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Robert Cazanciuc: „PNL afectează stabilitatea ţării, a oamenilor, a economiei”

Robert Cazanciuc, președintele interimar al Senatului, consideră că, odată cu moțiunea de cenzură, Guvernul Orban „va fi trimis acasă”. De asemenea acesta a afirmat că debutul sesiunii ordinare a Parlamentului va fi marcat de calendarul pentru formarea noului guvern. Totodată, Robert Cazanciuc susține că, prin madatul noului guvern social democrat, se va reuși diminuarea numărului de șomeri apăruți în urma crizei provocate de coronavirus dar și reducerea deficitului bugetar major care ar rămâne în urma guvernării defectuoase a liberalilor.

„Pe 31 august se va dezbate şi vota moţiunea de cenzură, un act politic prin care parlamentarii PSD şi de la alte partide vor retrage mandatul acordat executivului Orban. Guvernul răspunde politic numai în faţa Parlamentului pentru întreaga sa activitate, potrivit Constituţiei (art 109, alin 1). În mod cert, debutul sesiunii ordinare din septembrie va fi marcat de calendarul pentru formarea noului guvern, când PSD va propune un premier şi soluţii pentru România în urma monstruoasei guvernări Orban.
PSD a prezentat deja noul său program politic şi pe baza acestuia am pregătit şi un program de guvernare adecvat la condiţiile actuale de pandemie. (…) Prioritatea zero, aşadar, este moţiunea de cenzură şi formarea noului guvern care să guverneze pentru români”, a declarat Robert Cazanciuc.

Lia Olguța Vasilescu acuză PNL de racolare: ”Sunt mai mulți colegi de-ai noștri care au fost sunați”

„Cu Guvernul Orban nimic nu mai este sigur, nici măcar dacă e lege. Miza moţiunii este ca românii să aibă o viaţă mai bună, nivelul de trai să crească în primul rând prin aplicarea legii la pensii, alocaţii, etc. Noi înţelegem cum este mai bine pentru români pentru că nu îi privim de la înălţimea tribunei. Vom trimite acasă un guvern incompetent. Mandatul noului guvern, din punctul meu de vedere, reducerea milionului de şomeri şi a deficitului major, fără perspectivă de îmbunătăţire cu actualul Guvern”, a adăugat Robert Cazanciuc.

Marcel Ciolacu a anunțat: „Moțiunea de cenzură se va vota luni”

Marcel Ciolacu a anunțat: „Moțiunea de cenzură se va vota luni”. Printr-un mesaj pe o pagină personală de socializare, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a anunțat că luni Parlamentul se va reuni pentru a vota moțiunea de cenzură depusă de social-democrați împotriva Guvernului Orban. Pentru a decide asupra votului, joi va avea loc întrunirea dintre conducerea Legislativului, Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului.

„Moțiunea de cenzură se va vota luni – 31 august! Guvernul Orban trebuie să plece!!!”, a scris Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu