National

Lia Olguța Vasilescu, despre Guvernul Orban: „Pentru ce fac atâtea împrumuturi uriaşe? Are cineva vreo explicaţie?”

Publicat: 07 iul. 2020
Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu

Lia Olguța Vasilescu a accentuat diferența dintre situația în care se afla România în momentul în care Guvernul Orban a preluat mandatul de la Partidul Social Democrat și prezent.

„Au sărit de 40 la suta cu datoria publică. În condiţiile în care noi o lăsasem la 36 la sută şi ne certau că e prea mare. Şi totuşi… ce fac cu banii? Investiţii nu au în plus faţă de ce am început noi, pentru pensii, salarii sau alocaţii spun că nu sunt bani în condiţiile în care noi le măream anual şi nu ne împrumutam atât… Atunci pentru ce fac atâtea împrumuturi uriaşe? Are cineva vreo explicaţie?”, a declarat Olguţa Vasilescu.

Olguța Vasilescu îi răspunde dur lui Nicușor Dan: „Băiețaș, e o vorbă în popor: ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!“

Olguța Vasilescu îi răspunde dur lui Nicușor Dan. Fostul minsitru a reacționat după scandalul în care a fost implicat Nicușor Dan, candidat la Primăria Capitalei.

„Nicușor Dan plânge de mama focului pe la tv că se comportă și alții cu el cum se comporta USR cu ai noștri pe vremea când era el președinte acolo. «Cer bun simț de la viceprimarul Capitalei. Ar trebui să își exprime punctul de vedere fără să deranjeze». Băiețaș, e o vorbă în popor: ce ție nu-ți place, altuia nu-i face! Mai ții minte când stăteai atârnat de tribuna parlamentului cu pancarta de gât și nu îi lăsai pe deputații PSD să vorbească? Sau cum mergeai peste ei în conferințe de presă? Ai uitat? O să-ți mai amintești din când în când… Și o să simți ce simțeau și ăia pe care îi atacai cu haita ta…”, scrie Lia Olguța Vasilescu.

Olguța Vasilescu îi răspunde dur lui Nicușor Dan: „După ce au făcut pe revoluționarii din popor, acum s-au descoperit brusc de viță nobilă!“

Parlamentarul social-democrat face referire și la un parlamentar USR care să fie trata cu respect și îi amintește cum s-au comportat useriștii în trecut, când puneau muzică pentru a nu se putea lucre în comisiile parlamentare.

„Apropo! Ieri, un parlamentar USR cerea de la tribună să i se adreseze ceilalți cu respect. Altul care ne bagă telefonul în ochi și punea muzica la maxim la boxe, în comisiile parlamentare, cât să nu se poata lucra… Nici măcar nu îl jignise cineva! După ce au făcut pe revoluționarii din popor, acum s-au descoperit brusc de viță nobilă și pretind să li te adresezi ca la boieri… Poate vă luați și o cămașă pe voi și puneți o cravată la ea, dacă tot veniți să vorbiți în parlament și mai pretindeți și respect!”, scrie Olguța Vasilescu pe Facebook.

Circ făcut de Nicușor Dan la conferințele de presă

Săptămâna trecută a ieșit din nou scandal la o conferinţă de presă pe care Nicuşor Dan a susţinut-o pe o stradă din sectorul 5 al Capitalei. Un echipaj Poliţiei Locale a intervenit pe motiv că este tulburată liniştea publică. De cealaltă parte, candidatul susţinut de PNL la Primăria Capitalei susţine că „este filonul comunist din PSD” care nu acceptă alt punct de vedere.

„Aş fi vrut să fi sunat la 112 de la începutul conferinţei. Acum e puţin târziu. E vorba de o tulburare a linştii publice. A fost asigurată cu concursul Poliţiei Locale a Sectorului 5”, a spus Nicuşor Dan.

Polițișstul local venit la fața locului a încercat să-l liniștească pe Nicușor Dan, însă acesta era pornit să facă scandal, dând vina pe PSD.

„E PSD. E filonul comunist din PSD. PSD-ul care nu acceptă care acceptă alt punct de vedere diferit de al lui, el administrând mineriadele, 10 august când bucureştenii au fost bătuţi pentru că au avut alt punct de vedere. Ăsta e PSD-ul!”, a spus Nicușor Dan.

Aceasta a fost a doua conferință de presă susținută de candidatul USR la Primăria Capitalei la care iee scandal. Pe 5 iunie, în timp ce se afla în Prelungirea Ghencea, Nicușor Dan a făcut din nou circ. Acesta s-a contrat cu viceprimarul capitalei Aurelian Bădulescu, pe care l-a bruscat.

Adauga un comentariu