Eveniment-Social

Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” din Iași reprezentat la Just Film Industry Days în Estonia

Publicat: 15 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Liceul Teoretic de Informatică Grigore Moisil din Iași reprezentat la Just Film Industry Days în Estonia
Workshopul a avut loc ca parte a Just Film Industry Days

În perioada 13 – 15 noiembrie, prof. dr. Anamaria Ghiban, de la Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil”, Iași a participat la Tallin, în Estonia, la unul dintre cele mai importante festivaluri de film din Europa, Black Nights Film Festival, unde a susținut un workshop de educație cinematografică pentru publicul festivalului. Anamaria Ghiban este ambasador al proiectului European Film Factory, coordonat de Institutul Francez din Paris și finanțat prin programul Creative Media al Comisiei Europene, fiind unul dintre profesorii specializați în educație cinematografică și având inițiative multiple în acest domeniu, printre care și un curs opțional pentru clasa a șaptea, aprobat de ISJ Iași și implementat în anul școlar 2023-2024 la Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil”, Iași.

“Sharing Film Literacy Experiences and Good Practices Using European Film Factory in Class” a fost gândit ca o întâlnire interactivă dintre participanți, majoritatea fiind profesori din Tallinn, dar și alte persoane interesate de această latură a educației, și cei doi traineri, din România, respectiv Croația. Scopul principal al activității a fost acela de a crește interesul pentru promovarea educației cinematografice în școli.

În cadrul activității au fost prezentate funcționalitățitle platformei europeanfilmfactory.eu, precum și numeroase exemple de bună practică în ceea ce privește educația cinematografică din România, respectiv din Croația. De asemenea, participanții au avut ocazia de a se implica activ în câteva exerciții de educație cinematografică propuse de traineri.

Workshopul a avut loc ca parte a Just Film Industry Days, o inițiativă a Just Film Festival și Industry@Tallinn & Baltic Event, eveniment care este inclus în agenda celei de-a 27-a ediții a de film a Tallin Black Nights Film Festival, care face parte din ”top 15 A-List” evenimente acreditate pe plan mondial în industria cinematografiei, alături de festivaluri similare ce au loc la Cannes, Berlin, Venezia, Karlovy Vary, Tokyo, etc. Activitățile din cadrul Just Film Industry Days sunt dedicate profesioniștilor în film, experților din industria cinematografică, dar și celor interesați de educația cinematografică. În acest an atenția organizatorilor este axată în mod special pe analiza celor mai recente tendințe și evoluții din industria filmului și pe pe explorarea intersecției a două domenii critice: inteligența artificială (AI) și educația.

Adauga un comentariu