Local

Liderul clanului Corduneanu urlă pentru libertate! Costel Corduneanu a făcut o nouă cerere de liberare condiționată, susținând că a fost băiat bun! (Exclusiv)

Publicat: 06 iul. 2020
Costel Corduneanu le-a cerut din nou judecătorilor să fie liberat condiționat
Liderul clanului Corduneanu a cerut să fie pus în libertate

Liderul clanului Corduneanu a formulat a 5-a cerere de punere în libertate. Costel Corduneanu le solicită magistraților să admită liberarea condiționată în cazul său. Acesta speră să iasă din închisoare, susținând că nu a făcut probleme după gratii

Cererea făcută de liderul clanului Corduneanu i-a surprins pe judecători! Iată ce vrea Costel Corduneanu de la magistrați! Ieșeanul a contestat recent decizia Judecătoriei Drobeta-Turnu Severin, privind refuzul de a-l pune în libertate. Acum, urmează ca Tribunalul Mehedinți să ia o hotărâre pe 15 iulie 2020 cu privire la cererea făcută de Costel Corduneanu. Recent, Tribunalul Mehedinți a admis contestația la executare făcută tot de liderul clanului Corduneanu. Judecătorii au constatat că infracțiunile din 2 dosare sunt concurente și că liderul clanului Corduneanu a executat mare parte din pedeapsa de 3 ani de detenție, pe care o primise la finele lunii ianuarie a acestui an.

Costel Corduneanu a formulat mai multe cereri pentru a fi pus în libertate

În ultimele luni, Costel Corduneanu le-a cerut în repetate rânduri magistraților să constate concursul de infracțiuni în cazul său. Liderul clanului Corduneanu a solicitat ca instanța să verifice faptul că a executat deja mai bine de două treimi din pedeapsa de 3 ani de închisoare. Aceasta a fost aplicată la începutului anului de către Curtea de Apel Cluj. Așadar, liderul clanului Corduneanu a cerut liberarea condiționată, pentru a se putea întoarce acasă, la familie.

Conform Codului penal, „perioada în care o persoană a fost supusă unei măsuri preventive privative de libertate se scade din durata pedepsei închisorii pronunțate. Scăderea se face și când condamnatul a fost urmărit sau judecat în același timp sau în mod separat, pentru mai multe infracțiuni concurente, chiar dacă a fost condamnat pentru o altă faptă decât cea care a determinat dispunerea măsurii preventive”.
Costel Corduneanu a fost trimis în judecată și arestat preventiv în cele 2 dosare paralele pentru comiterea unor infracțiuni concurente, fără însă ca Tribunalul Maramureș să dispună deducerea tuturor perioadelor de reținere și arestare preventivă efectuate.

Membrii clanului Corduneanu au fost achitați recent de judecătorii clujeni

Pe 30 ianuarie 2020, Curtea de Apel Cluj a decis condamnarea a 3 inculpați în dosarul în care erau acuzați 27 de membri sau apropiați ai clanului Corduneanu. Printre cei trei condamnați s-a aflat și Costel Corduneanu. Acesta a primit o pedeapsă de 3 ani de pușcărie.
Amintim că, pe 5 iulie 2010, procurorii DIICOT Iași au dispus trimiterea în judecată a 27 de inculpați, care ar fi făcut parte din gruparea cunoscută sub titulatura de „Clanul Corduneanu”.
Anchetatorii au afirmat atunci că membrii clanului Corduneanu ar fi organizat o rețea infracțională transfrontalieră ce ar fi acționat în România, Republica Moldova, Italia, Spania, Austria, Germania și Irlanda.

„În sarcina inculpaților s-a reținut comiterea unui număr impresionant de infracțiuni grave, toate specifice formelor actuale de criminalitate organizată, respectiv trafic de persoane, trafic de minori, lipsire de libertate în mod nelegal, infracțiuni bancare, înșelăciuni imobiliare, infracțiuni cu violență (șantaj), infracțiuni informatice, toate circumscrise unor finalități declarate – obținerea unor importante beneficii materiale, dar și asigurarea supremației și notorietății infracționale zonale”, au menționat atunci procurorii DIICOT Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu