National

Liderul USR-PLUS, Dan Barna nu mai este la fel de optimist în legătură cu moţiunea de cenzură! Va fi blocată de coaliția Cîțu și Ciolacu

Publicat: 10 sept. 2021
Dan Barna, președintele USR-PLUS
Dan Barna este de părere că moțiunea de cenzură nu va ajunge la vot în Parlament

Moţiunea de cenzură depusă de USR-PLUS și AUR nu are mari şanse să treacă, sau cel puţin aşa crede Dan Barna. Acesta a declarat recent că moţiunea nu va trece din cauza unui bloc solidar între Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, între PNL și PSD.

Moţiunea de cenzură este subiectul unui scandal de proporţii în lumea politică din perspectiva că este puternic contestată de cei din PNL și PSD. Liberalii au anunţat că au sesizat Curtea Constituţională referitor la un conflict de interese dintre Guvern și Parlament.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu nu ar avea șanse să ajungă la vot, susține Dan Barna

Liderul celor de la USR-PLUS, Dan Barna, a declarat faptul că moţiunea pe care a depus-o joi alături de AUR va fi blocată din cauza faptului că cei din PNL și PSD colaborează pe această temă. De altfel, moţiunea se bucură de o alianță dintre Florin Cîțu și Marcel Ciolacu.

„Mi-aş dori ca marți să se voteze moțiunea de cenzură. Din ce am văzut în Parlament, acest bloc solidar Florin Cîţu – Marcel Ciolacu, PNL – PSD, bloc împreună, probabil că va bloca, am o prezumție că asta se va întâmpla şi cu votul moțiunii de miercuri. Eu cred că moțiunea nu va ajunge la vot, va fi blocată. Eu sper ca cei doi președinți să înţeleagă cât de important este, dincolo de agenda lor personală, cât de important este că această Constituție pe care o avem, să fie respectată. Suntem într-un cadru de încălcare grosieră a Constituției.

Dacă va ajunge să fie votată, oricare va fi rezultatul, vom fi în consecință. Dacă Guvernul rămâne în picioare, foarte bine, suntem în opoziție şi avem un guvern minoritar susținut de PSD, e o realitate. Dacă moțiunea va fi votată şi Guvernul Cîţu pică, așteptăm un nou premier. Acestea sunt variantele”, a adăugat Dan Barna la Digi24, citat de Gândul.

Coaliția dintre Florin Cîțu și Marcel Ciolacu funcţionează

În altă ordine de idei, Dan Barna a arătat faptul că partidul pe care îl conduce va face tot ce poate pentru ca moţiunea de cenzură să ajungă la vot. De altfel, acesta a subliniat faptul că există un blocaj în urma unei colaborări dintre Florin Cîțu și Marcel Ciolacu:

„Mă aștept, ca să fiu transparent şi să fiu sincer până la capăt, mă aștept ca acest vot să nu se întâmple dintr-un motiv sau altul. Noi vom face tot ce depinde de noi, dar în realitate mă aștept ca el să fie blocat de această coaliție care funcționează acum, Florin Cîţu cu Marcel Ciolacu”, a concluzionat Barna .

Pe de altă parte, moțiunea de cenzură a fost citită joi în Parlament, după cei din BPR au dat un vot în acest sens. În timpul ședinței a fost un întreg scandal pentru că Florin Roman de la PNL a dorit să prezideze ședința, în pofida faptului că acest lucru nu se putea întâmpla din punct de vedere legal.

Comentarii
Adauga un comentariu