Actualitate

Lidia Fecioru, despre rozmarin: „Este planta care ne întinerește trupul și mintea”

Publicat: 06 iul. 2021
Lidia Fecioru rozmarin
Lidia Fecioru consideră că rozmarinul are foarte multe beneficii pentru mintea și trupul nostru

Recent, Lidia Fecioru a vorbit despre rozmarin ca fiind o plantă cu adevărat magică, la îndemâna tuturor, cu multe beneficii pentru organism. Până acum, multă lume se gândea doar la utilizările gastronomice ale acestei plante aromatice. Și totuși, rozmarinul are o mulțime de întrebuințări, cu multiple beneficii pentru mintea și trupul nostru.

Lidia Fecioru a vorbit recent, în emisiunea „Adevăruri ascunse”, despre planta care ne întinerește trupul și mintea. Este vorba despre rozmarin, o plantă la îndemâna oricui, care poate fi folosită în beneficiul nostru. Originară din Republica Moldova, Lidia Fecioru a devenit unul dintre cei mai cunoscuți bioenergoterapeuți și astrologi din România. Totuși, de-a lungul timpului ea a practicat mai multe meserii. Ea a fost, pe rând, coafeză, bibliotecară, director de casă de cultură, medic legist, secretară de editură, iar în cele din urmă, bioenergoterapeut.

Ce crede Lidia Fecioru despre rozmarin

Lidia Fecioru a precizat că rozmarinul are multe beneficii pentru mintea și trupul nostru. Potrivit acesteia, ceaiul de rozmarin are un impact pozitiv asupra circulației craniene și periferice. Ceaiul de rozmarin ajută la întinerirea celulelor crainene. Lidia Fecioru spune că rozmarinul poate fi folosit și pe ten, în combinație cu zațul de cafea.

„Îl putem lua și uscat, sub formă de cașetă, îl putem face și ceai, îl putem face și comprese pentru față, pentru că ajută la întinerirea celulei. Facem un peeling ușor cu zaț de cafea, apoi punem câteva tifoane îmbibate în ceai de rozmarin”, a spus cunoscutul bioenergoterapeut.

Tot Lidia Fecioru, care are leacuri pentru multe afecțiuni, a spus că putem folosi rozmarinul și în curele de slăbire, când avem insomnii, sau probleme cu părul.

Ce beneficii pentru sănătate are rozmarinul

Rozmarinul este o plantă care a fost folosită de-a lungul timpului în domeniul culinar, în aromaterapie, dar și în medicină, datorită proprietăților sale benefice pentru organism. În ceea ce privește valoarea nutrițională, 100 de grame de rozmarin conțin:

  • Proteine – 3.3 g
  • Calciu – 317 mg
  • Fier – 6.6 mg
  • Potasiu – 668 mg
  • Magneziu – 91 mg
  • Fosfor – 66 mg
  • Vitamina A – 2924 IU
  • Vitamina C – 21.8 mg
  • Vitamina B6 – 0.336 mg
  • Fibre – 14.1 g

Rozmarinul este bogat în antioxidanți și compuși anti-inflamatori, menține sănătatea sistemului gastro-intestinal, protejează neuronii și sistemul nervos, îmbunătățește funcțiile cerebrale și previne boala Alzheimer, este un antibacterian și antimicrobian natural și menține sănătatea pielii și a părului.

Rozmarinul se folosește și ca loțiune de masaj pentru tratamentul paraliziilor dar și pentru efectele sale cosmetice remarcabile, printre care: menținerea și redarea elasticității pielii, înlăturarea petelor de pe piele și combaterea ridurilor. Conform unor studii, aroma rozmarinului, prin prezența anumitor compuși, poate contribui la îmbunătățirea funcțiilor cognitive, a dispoziției, a capacității de concentrare și a memoriei. Așadar, informațiile pe care ni le oferă Lidia Fecioru despre rozmarin se înscriu cu succes și în gama de rețete pentru suflet, care au darul de a ne elibera de griji.

Adauga un comentariu