Sport

Lionel Messi ar putea rămâne la FC Barcelona

Publicat: 04 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lionel Messi ar putea rămâne la FC Barcelona
Lionel Messi ar putea rămâne la FC Barcelona

Atacantul Lionel Messi ar fi înregistrat un video, în care anunţă că va rămâne la Barcelona până la finalul contractului său. Înțelegerea lui Messi cu Barcelona ar trebui să se încheie vara viitoare, informează publicaţia Sphera Sports, citată de presa spaniolă. Înregistrarea ar urma să fie făcută publică în cursul zile de astăzi.

Jorge Messi, tatăl şi agentul atacantului Lionel Messi, a ajuns, miercuri, la Barcelona şi s-a întâlnit cu conducerea clubului, pentru a încerca să obţină eliberarea de contract a fiului său, care nu mai dorea să continue la gruparea catalană.

După întâlnirea cu preşedinle FC Barcelona, Josep-Maria Bartomeu, Messi senior a admis că fiul său ar putea continua la clubul catalan.

Tatăl jucătorului: Lionel Messi ar putea rămâne la FC Barcelona

Întrebat la postul Deportes Quatro dacă se gândeşte ca fiul lui să continue la Barcelona până în 2021, când îi expiră contractul, şi apoi să plece liber, Jorge Messi a răspuns: „Da”.

Messi a lipsit de la toate antrenamentele echipei, care s-a reunit, luni, în vederea reluării pregătirii pentru noul sezon, sub comanda noului antrenor principal, Ronald Koeman. Săptămâna trecută, argentinianul a informat clubul că vrea să plece. Clauza de reziliere a contractului său este de 700 de milioane de euro.

Îl vrea pe Luis Suarez alături de el

Lionel Messi ar rămâne la FC Barcelona doar dacă îl va avea alături de el pe Luis Suarez, care a fost înștiințat de noul antrenor Ronald Koeman că nu face parte din planurile sale.

Luis Suarez s-ar fi înțeles deja cu Juventus Torino asupra unui transfer, iar toate părțile ar fi fost mulțumite, mai ales că uruguayanul ar urma să primească un salariu egal cu cel din Spania (aproximativ 10 milioane de euro pe an).

Totuși, Messi l-ar fi rugat pe Suarez să rămână împreună pentru încă un sezon la Barcelona, iar în 2021 să plece liberi de contract, anunță presa italiană, citată de Mundo Deportivo.

Conform Corriere dello Sport, Messi consideră că Suarez este esențial pentru un proiect câștigător, iar Barcelona i-ar fi promis deja că „El Pistolero” va rămâne pe Camp Nou în anul următor.

Nevoit să dea teste pentru a putea juca în Italia

Statutul de jucător extracomunitar i-ar putea amâna mutarea lui Luis Suarez la Juventus. Atacantul poate fi nevoit să dea un test pentru a obține dreptul de ședere și muncă pe teritoriul Italiei, anunță Marca.

În Spania, lui Suarez i-a fost de ajuns pașaportul italian al soției sale, Sofia Balbi, pentru a fi considerat „european”, dar regulile din Peninsulă sunt ceva mai stricte.

Ținut de contract la Barcelona

Avocatul Toni Freixa, un viitor candidat la funcţia de preşedinte al clubului Barcelona pentru alegerile care vor avea loc în martie 2021, consideră că Messi ar fi fost prost sfătuit în momentul în care a trimis faxul prin care anunţa oficial conducerea clubuluil de intenţia sa de a pleca.

Toni Freixa a explicat şi motivele pentru care mutarea nu a avut şanse de reuşită.

„Am avut acces la contractul lui Messi şi am văzut şi faxul trimis de jucător. Mi-am dat seama că această acţiune nu putea avea finalitate. Clientul are întotdeauna motivele lui şi presupun că avocaţii l-au avertizat înainte. Dacă Messi a decis să meargă mai departe, nu au avut ce face şi i-au respectat decizia. Barcelona însă a fost pregătită”, a declarat Freixa pentru Radio Catalunya.

Adauga un comentariu