Prima pagină » Titlurile zilei » Lista finală a candidaților la Primăria Iași pentru alegerile locale 2020. Iată cine sunt cei 14 care vor candida pentru fotoliul de primar de la Palatul Roznovanu

Lista finală a candidaților la Primăria Iași pentru alegerile locale 2020. Iată cine sunt cei 14 care vor candida pentru fotoliul de primar de la Palatul Roznovanu

20 aug. 2020, 02:00,
Vlad Rotaru, în Titlurile zilei

Pe 18 august s-au închis depunerile de candidatură pentru alegerile locale 2020 din luna septembrie. Astfel, a fost închisă și lista candidaților la Primăria Iași, aspiranții la Palatul Roznovanu fiind atât din partea unor partide, cât și candidați independenți. Alegerile locale se vor desfășura pe 27 septembrie 2020, pentru primăriile și consiliile locale din județul Iași, dar și la Consiliul Județean

Recent, Biroul Electoral Municipal (BEM) Iași a închis depunerile de candidatură pentru alegerile locale 2020 din luna septembrie. În aceste condiții a fost finalizată și lista candidaților la Primăria Iași, aspiranții la Palatul Roznovanu fiind atât din partea unor partide, cât și candidați independenți. Alegerile locale se vor desfășura pe 27 septembrie 2020, pentru primăriile și consiliile locale din județul Iași, dar și la Consiliul Județean.

Lista celor care vor candida la funcția de primar. Cine a intrat în cursa pentru Primăria Iași la alegerile locale 2020

În cursa pentru Primăria Iași s-au înscris actualul primar Mihai Chirica (PNL), deputatul Camelia Gavrilă (PSD), deputatul Cosette Chichirău (USR), prof. univ. dr. ing. Dorina Isopescu din partea PMP, dar și fostul deputat Sorin Iacoban, din partea Partidului PRO România. De asemenea, în lista de candidaturi pentru Primăria Iași apar și numele actorului Vlad Baba, candidat din partea Partidului Verde, și a lui Cătălin Urtoi, de la Împreună pentru Moldova (ÎPM). Pentru fotoliul de primar la Palatul Roznovanu și-a depus candidatura și Ciprian Zamfir, din partea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR). Pentru mandatul de primar al municipiului Iași și-a depus candidatura și viceprimarul Radu Botez, candidat din partea ALDE.

Nume noi pe lista pentru fotoliul de la Primăria Iași

Pe lista pentru Primăria Iași apare și candidatura independentului Bogdan Mihail Zamfir, avocat în Baroul Iași. Pe lângă acesta, și-a depus candidatura și Daniel Apetrei, din partea PNȚ-CD. De asemenea, Cristian Cernescu și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Iași din partea formațiunii Alternativa Dreaptă. Și din partea Partidului Restart România va candida Monica Holicov la funcția de primar al municipiului Iași. În cursa electorală a intrat și Florin Mircea Constantin Anghel de la Partidul Ecologist Român.
Pe lângă depunerea candidaturilor pentru funcția de primar al municipiului Iași, formațiunile politice și unii independenți și-au depus candidaturile pentru Consiliul Local.

Lista celor care vor candida la Consiliul Local Iași. Înghesuială pe cele 27 de locuri din Palatul Roznovanu

Pe lângă candidații la Primăria Iași, la Biroul Electoral Municipal au fost depuse liste și pentru funcțiile din Consiliul Local. Astfel, au fost depuse liste de consilieri locali din partea PNL Iași, PSD Iași, USR-PLUS Iași, PRO România. Au mai depus liste pentru Consiliul Local al municipiului Iași și PMP, ALDE, Partidul Verde, PNȚ-CD, Alternativa Dreaptă sau Restart România. În Consiliul Local mai țintesc să intre și independentul Mihail Zamfir, dar și cei de la Împreună pentru Moldova, Alianța pentru Unirea Românilor sau Partidul Pro Iași. În calcul a intrat și Partidul Ecologic Român (PER), formațiune care a depus liste pentru Consiliul Local. Totodată, au mai depus liste și cei de la Uniunea Armenilor din România. În Palatul Roznovanu sunt 27 de aleși locali, număr stabilit conform raportului la populația municipiului Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *