Info Turism

Litoralul românesc se deschide. Hotelierii îşi aşteaptă primii turişti

Publicat: 20 mai 2020
Litoralul românesc se deschide
umbrelute la plaja

Litoralul românesc se deschide. Cea mai bună veste despre litoralul românesc tocmai a venit. Românii care şi-au planificat o vacanţă la malul Mării Negre au motive de bucurie. Aproximativ 100 de unităţi hoteliere de pe litoral s-au deschis sau urmează să se deschidă şi îşi aşteaptă primii turişti de la 1 iunie.

Primii turişti aşteptaţi pe litoral

Întrucât autorităţile romane, prin vocea prim ministrului Ludovic Orban, au anunţat că începând cu data de 1 Iunie se vor deschide terasele, mai mulţi hotelieri de pe litoral au luat deja primele măsuri. Astfel, o sută de hoteluri de pe litoral, care reprezintă un sfert din capacitatea de cazare de aici, s-au deschis sau urmează să se deschidă în perioada următoare şi sunt pregătite să primească primii oaspeţi începând cu data de 1 iunie. Pregătirile pe litoral sunt în toi, administratorii plajelor încăpând să cureţe nisipul şi să întindă şezlongurile.

Organizaţia Patronală Mamaia-Constanta (OPMCTA) estimează că odată cu deschiderea sezonului vacantelor în prima săptămână din luna iunie se vor caza pe litoralul românesc în jur de 10.000 de turişti romani.

„Faptul ca reprezentanţii HoReCa au anunţat ieri, după discuţia cu premierul, că de la 1 iunie se deschid terasele restaurantelor, i-a determinat pe mulţi hotelieri de la mare să îşi pregătească deschiderea unităţilor începând cu această dată, pentru a putea primi turiştii”, arata patronatul într-un comunicat.

„Chiar dacă cele peste 100 de hoteluri cumulează circa 35.000 de locuri de cazare, organizaţia patronală estimează un grad de ocupare de 25-30%, ceea ce însemna că 8.500-10.000 de turişti se vor caza în structurile clasificate de pe litoral în prima săptămână din iunie”, au mai spus reprezentanţii Organizaţiei Patronale Mamaia-Constanta.

Chiar dacă şi acum pe litoral sunt deschise anumite hoteluri şi pensiuni care în weekendul trecut au primit turişti, deschiderea oficială a litoralului românesc se va face în dată de 1 Iunie.

Litoralul românesc se deschide. Terasele îşi aşteaptă primii clienţi

În condiţiile în care România a trecut la starea de alertă, iar măsurile de restricţie au început să se relaxeze, Guvernul a anunţat zilele trecute că la data de 1 Iunie se vor deschide terasele. Pentru cei care încă aşteptau luarea unei decizii oficiale în acest sens, acest anunţ a venit ca o descătuşare. Astfel, cei care vor merge pe litoral începând cu 1 Iunie se vor putea bucura de o relaxare la terasa. Anca Nedea, directorul executiv al OPMCTA, a specificat că majoritatea hotelurilor care se deschid au şi terase acoperite, unde se va servi masa.
Chiar şi hotelurile fără terasa vor putea primi turişti, pentru că la începutul lunii iunie majoritatea sejururilor includ doar micul dejun, care poate fi servit în cameră, în sistem de room service sau delivery. De asemenea se vor deschide şi terasele restaurantelor de pe litoral.

Declaraţie pe propria răspundere dacă mergem pe litoral

Chiar dacă România a trecut de la starea de urgenţă la starea de alertă, încă se menţin unele restricţii. Una dintre acestea face referire la deplasarea în afara localităţii fără a avea o declaraţie pe propria răspundere. Prin urmare, cei care au în plan să merga pe litoralul românesc odată cu 1 Iunie trebuie să completeze punctul 8 din declaraţia pe proprie răspundere, punct ce se referă la “activităţi recreativ-sportive individuale desfăşurate în aer liber (ciclism, drumeţie, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit şi altele) cu participarea a cel mult 3 persoane”.

Adauga un comentariu