Litoralul românesc va fi și mai scump în acest sezon estival. Cum să prinzi reduceri

14 mai 2024, 16:23
BZI.ro, în Informații utile

Litoralul românesc începe ușor-ușor să devină un lux la propriu. Dacă anul trecut turiștilor nu le-au fost pe plac prețurile, ei bine nici anul acesta nu pare să fie mai încurajator. Tarifele vor crește cu aproximativ 15%.

Care sunt prețurile pe litoralul românesc vara aceasta

Litoralul românesc devine tot mai scump pentru buzunarele românilor. Anul 2024 vine cu prețuri cu 15% mai mari pentru vacanțele din vara aceasta. Motivele pentru care au loc aceste creșteri ale prețurilor sunt ritmul creșterii inflației și a TVA-ului în turism, prețurile din ce în ce mai ridicate la energie electrică și carburanți.

În medie, litoralul din România va fi mai scump cu 15% față de anul trecut. Majorarea se resimte și pentru cei care își rezervă vacanțele prin programul de înscrieri timpurii. Prețurile la un hotel de 3 stele pentru 2 adulți timp de 3 nopți încep de la 395 de lei și pot atinge chiar și 1000 de lei. La un hotel de patru stele, tot pentru 2 adulți timp de 3 nopți prețurile încep de la 1300 de lei și pot atinge chiar și 2500 de lei.  De asemenea, la un hotel de cinci stele, tot același sejur, prețurile încep de la 2600 de lei și pot atinge chiar și pragul de 4000 de lei.

Pe de altă parte, o persoană poate plăti pe noapte la un hotel de trei stele între 370 de lei și 700 de lei. La un hotel de patru stele, o persoană poate plăti pe noapte între 1000 și 2000 de lei iar la un hotel de cinci stele de la 2500 la 3000 de lei.

Cum prinzi reduceri în turism

Specialiștii în turism spun că cele mai reduse prețuri le au turiștii care achită integral costul sejurului de la început. Românii au început încă de anul trecut să-şi rezerve bilete pentru vara acesta. De asemenea, te poți abona la newslatter-ele agențiilor de turism. Multe agenții de turism trimit oferte speciale și reduceri prin intermediul newsletterelor lor.

Abonându-te la acestea, vei fi la curent cu cele mai recente oferte și promoții. Unele agenții de turism sau companii aeriene anunță reduceri și promoții exclusive pe paginile lor de Facebook, Twitter sau Instagram. Este o modalitate excelentă de a afla rapid despre oferte și de a profita de ele. Utilizează site-uri de comparație a prețurilor pentru bilete de avion, cazare și pachete turistice. Aceste platforme îți permit să găsești cele mai bune oferte din mai multe surse, astfel încât să poți economisi bani.

Unele site-uri de rezervare oferă coduri de reducere pe care le poți folosi pentru a obține prețuri mai mici. Poți găsi aceste coduri pe site-urile de cupoane sau prin intermediul parteneriatelor cu diverse companii. Dacă ești flexibil în ceea ce privește destinația și datele călătoriei tale, poți găsi reduceri considerabile pentru ofertele last-minute. Multe companii de turism încearcă să-și umple locurile disponibile oferind reduceri de ultim moment.

Uneori, poți obține reduceri prin negocierea directă cu hotelurile sau agențiile de turism de pe litoralul românesc. Încearcă să contactezi direct furnizorii și să întrebi dacă au vreo ofertă specială sau dacă pot face un preț mai mic pentru tine.

Comentarii
  • Tâmpit să fie ca să meargă în „concediu ” pe litoralul românesc. Toți rapanosii înghesuiți cu 100 de casetofoane unde rag de zor Guță puța de maimuță și urangutanul cel vestit ,plaje pline de semințe, coceni de porumb și mai nou ace restaurante cu 50 de lei o zeama chioară și seringi, și tot asa…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *