Actualitate

Liviu Dragnea contestă în instanță sancțiunea din penitenciar

Publicat: 31 aug. 2020
Liviu Dragnea supărat în sediul PSD înainte să fie închis
Magistrații bucureșteni au respins cererea de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea. Fostul social democrat rămâne în Penitenciarul Rahova

Liviu Dragnea contestă în instanță sancțiunea primită după ce a acordat un interviu și i-a fost interzis să mai lucreze în spatele gratiilor. Activitatea îi scădea zile din pedeapsa de 3 ani și șase luni.

Liviu Dragnea contestă în instanță sancțiunea din penitenciar

Fostul șef al Partudului Social Democrat a decis să conteste hotărârea prin care i se interzice să mai lucreze în spatele gratiilor, activitate care îi scădea zile din pedeapsă. Procesul se va derula la Judecătoria Sectorului 5.

Reamintim faptul că Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și șase luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu în cazul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Fiul lui Liviu Dragnea a câştigat un proces cu CEC Bank

Fiul lui Liviu Dragnea, Valentin Ștefan Dragnea, a câştigat un proces cu CEC Bank. Acesta dăduse în judecată banca românească în urma unei investigaţii făcute de Rise Project şi în care apărea un extras de cont. Fiul lui Liviu Dragnea a susţinut că extrasul de cont apărut în ancheta a fost obţinut fără acordul lui. Instanţele din România i-au dat dreptate fiului fostului şef al PSD şi a obligat banca să plătească daune în valoare de 25.000 de euro.

Curtea de Apel București a respins apelul oficialilor CEC Bank

Curtea de Apel Bucureşti a respins apelul intentat de oficialii CEC Bank, dându-i dreptate fiului lui Liviu Dragnea. Dosarul este unul mai vechi şi are ca origini o investigaţie a celor de la Rise Project prin care se arată un extras de cont a lui Valentin Ștefan Dragnea. Fiul fostului lider PSD susţine faptul că, în ancheta, au fost dat publicării un extras de cont de la CEC Bank, extras de cont care nu fusese scos cu aprobarea lui. Instanţa i-a dat dreptate lui Valentin Ștefan Dragnea şi a obligat instituţia bancară la achitarea unei sume de 25.000 de euro cu titlul de despăgubiri morale. Totuşi, este de menţionat faptul că decizia judecătorilor nu este una definitivă, ea putând a fi atacată cu recurs.

”Solutia pe scurt: Respinge apelul declarat de pârâtă (CEC Bank, n.red.), ca nefondat. Admite apelul declarat de reclamant (Valentin Ștefan Dragnea, n.red.). Schimbă în parte sentința apelată, în sensul că: Obligă pe pârâtă să plătească reclamantului suma de 25.000 euro, în echivalent în lei la cursul BNR la data plății, reprezentând despăgubiri pentru prejudiciul moral. Păstrează celelalte dispoziții ale sentinței apelate. Obligă pe apelanta pârâtă la plata către apelantul reclamant a sumei de 7.000 lei cheltuieli de judecată în apel, conform art. 453 alin. 2 C.pr.civ.. Cu drept de recurs în 30 de zile de la comunicare, recursul urmând a fi depus la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin grija grefei, azi, 14.07.2020”, scrie pe portalul instanțelor.

Valentin Dragnea, patron de echipa de fotbal

Turris-Oltul Turnu Măgurele, echipa lui Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea, a primit licența pentru Liga 1 în cadrul Instanței de fond, după ce anterior i s-a respins cererea de licențiere. În aceeași situație se află și FCHermannstadt. Astfel, cele două echipe au primit dreptul de participare în ediţia 2020-2021 a primului eşalon prin decizia de vineri a Comisiei de apel din cadrul Departamentului de Licenţiere al Federaţiei Române de Fotbal, informează site-ul oficial al FRF.

Comentarii
Adauga un comentariu