Stiri medicale

Locul in care traiesti te poate imbolnavi de cancer la creier

Publicat: 15 nov. 2019

Milioane de oameni locuiesc in orase mari, unde pur si simplu nu au unde sa se ascunda de poluare. In ultimii ani, s-a demonstrat ca poluarea duce la astm, scaderea IQ-ului si o serie intreaga de boli. Un studiu recent arata ca aceasta poate duce inclusiv la aparitia tumorilor canceroase in creier.

Cercetatorii de la Universitatea McGill, din Canada, au demonstrat ca particulele ultrafine din aer, cu un diametru mai mic de 100 de nanometri, pot ajunge cu usurinta nu doar in plamani, in sange (calatorind practic in intreg organismul, inclusiv in organe), ci si in creier, unde pot duce la aparitia tumorilor canceroase.

Din 1,9 milioane de canadieni, 1.400 s-au ales cu tumori canceroase din cauza poluarii, au stabilit cercetatorii, conform ziare.com, care citeaza IFL Science.

Cercetatorii estimeaza ca, la fiecare 100.000 de oameni, unul se va alege cu tumori cerebrale din cauza poluarii, daca nivelul acesteia este de 10.000 de nanoparticule la centimetrul cubic. Cu cat nivelul poluarii este mai mare, cu atat cazurile se inmultesc. Astfel, bolilor de inima, de plamani sau hipertensiunii li se adauga acum si cancerul la creier, toate din cauza poluarii.loading...

Comentarii
  • Poate scrieti si despre antenele gsm de pe blocuri. Da, da, cele de voce, cele de 3G si cele de 4G. Nu mai zic de 5G, inca neimplementate in Iasi. 3 nivele de radiatie inmultit cu cati operatori…succes la scoala copiilor care locuiesc in acele si in proximitatea acelor blocuri pe acoperisurile carora se afla astfel de antene. Da, bugetarii iau salariu majorat daca lucreaza in asemenea mediu, se numeste chiar spor de antena. Restul, iau ce a zis doamna Barna despre colegii de partid ai sotului. Bafta, copii fluorescenti !!!

Adauga un comentariu