Prima pagină » National » Locuri de muncă bine plătite în Austria! Compania caută să angajeze zeci de românce

Locuri de muncă bine plătite în Austria! Compania caută să angajeze zeci de românce

20 mai 2024, 09:07,
în National

Wiener Privatklinik din Viena, Austria, caută să angajeze zeci de românce asistente medicale. Locurile de muncă vor fi bine plătite, iar spitalul are deja angajați din România. România este principala sursă de pacienți internaționali pentru clinică, reprezentând 26% din total.

În 2023, Wiener Privatklinik a tratat peste 1.000 de pacienți români, cele mai solicitate servicii fiind oncologia (peste 60% dintre pacienți), chirurgia complexă în ortopedie-traumatologie, chirurgia cardiovasculară, reconstrucția nervilor periferici și chirurgia pediatrică. Pacienții români solicită frecvent și consultații pentru a doua opinie și pachete de check-up.

Locuri bine plătite în Austria pentru această categorie de românce

Wiener Privatklinik din Viena, unde deja activează câţiva medici români şi 20 de asistente din România, intenționează să recruteze și mai multe asistente din România, conform declarațiilor lui Thomas Peter Ebm, CEO al clinicii, pentru News.ro. El a menționat că personalul român este foarte eficient și bine pregătit, adăugând că peste un sfert dintre pacienții internaționali ai spitalului sunt români, cei mai mulți solicitând servicii oncologice, potrivit agenției de presă News.ro.

La Wiener Privatklinik activează și câțiva medici români care au studiat la Universitatea din Viena.

Ebm a explicat că echipa spitalului include specialiști internaționali, printre care se numără și medici și asistente din România. Personalul administrativ al clinicii are de asemenea membri români, ceea ce contribuie la depășirea barierelor lingvistice.

CEO-ul clinicii a subliniat că vor continua să angajeze asistente din România, deoarece acestea sunt foarte bine pregătite și lucrează excelent. În prezent, clinica are 20 de asistente vorbitoare de limba română. Scopul este să asigure accesul pacienților din întreaga lume, inclusiv din România, la medici de top și tratamente de calitate. Clinica dorește să ghideze pacienții și să le ofere cele mai bune soluții medicale.

Mii de români se tratează în clinica din Austria

Ebm a mai menționat că România este piața principală pentru clinică datorită investițiilor majore în marketing din ultimii zece ani și legăturilor istorice dintre România și Austria. Alte piețe de interes pentru clinică includ Bulgaria, Ucraina, Rusia, Serbia, Croația, și Emiratele Arabe Unite.

Wiener Privatklinik înregistrează anual peste 12.000 de internări, iar aproximativ 45% dintre acestea sunt pentru pacienți internaționali din peste 20 de țări, majoritatea din Europa Centrală și de Est.

CEO-ul clinicii a subliniat că Austria oferă acces rapid la medicamente de calitate superioară și că tratamentele devin din ce în ce mai eficiente, crescând astfel rata de supraviețuire. El a dat exemplul cancerului de prostată, care era foarte periculos acum câțiva ani, dar care acum beneficiază de tratamente avansate, chirurgie robotică, chimioterapie și radioterapie, permițând pacienților să ducă o viață normală dacă este diagnosticat devreme. Cancerul este descris ca fiind o boală modernă, influențată de stilul de viață contemporan.

Conducerea clinicii a decis să nu deschidă alte spitale în afara Austriei din cauza dificultății de a recruta personal medical de înaltă calificare. Ei consideră că este mai ușor să aducă pacienții la Viena pentru a le oferi tratamentele și facilitățile de cea mai bună calitate. Clinica colaborează cu Grupul Medical Nord (fostul Provita) și are birouri în Timișoara și București, unde pacienții pot discuta în limba română cu reprezentanții clinicii, pot face programări și pot obține informații despre costuri și alte detalii despre deplasare.

Wiener Privatklinik are planificate investiții de 70 de milioane de euro pentru extinderea cu o suprafață de 22.000 de metri pătrați, ceea ce va dubla actuala suprafață a spitalului. Așadar, sunt câteva locuri de muncă bine plătite în Austria pentru câteva zeci de românce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *