Sport

Lovitură de teatru! Constantin Budescu a pierdut procesul și trebuie să plătească 725.000 de dolari. Mai are o singură speranță ca să scape

Publicat: 31 mart. 2021
Constantin-Budescu
Constantin Budescu a pierdut procesul cu arabii şi are de plătit 725.000 de dolari. Fotbalistul mai are varianta adresării la TAS, ultima instanță sportivă care poate lua o decizie în cazul său.

Constantin Budescu s-a întors în Arabia Saudită, la FC Damac, dar asta nu l-a ajutat să scape de plata celor 725.000 de dolari, bani ceruți de fostul său club, Al Shabab. Budescu a pierdut litigiul la FIFA la finalul lunii noiembrie și iată că la patru luni distanță Comisia de Apel a forului mondial a menținut prima decizie, iar Budescu e bun de plată.
Marele semn de întrebare este dacă Astra este și ea nevoită să achite o parte din bani, pentru că în general cluburile care transferă un jucător în situația în care era Budi în 2019 sunt considerate solidare în cazul unei decizii nefavorabile.
Budescu mai are varianta adresării la TAS, ultima instanță sportivă care poate lua o decizie în cazul său. Are termen 45 de zile să facă acest pas.

Constantin Budescu s-a transferat de la FCSB la Al Shabab pentru 2,5 milioane de euro

În iulie 2018, Budescu s-a transferat de la FCSB la Al Shabab pentru 2,5 milioane de euro, iar în august 2019 a semnat cu Astra, după ce și-a reziliat unilateral înțelegerea cu saudiții, deși inițial semnase pe 3 ani.
Mijlocașul ofensiv de 31 de ani avea un salariu imens la Al Shabab, 1,8 milioane de euro pe sezon. Înainte să plece, arabii i-au băgat în cont bonusul anual de 725.000 de dolari pe care îl revendică acum.

Astra susține că Budescu și-a asumat în contract că litigiul cu Al Shabab îl privește pe el

Din spusele celor de la Astra, în contractul semnat la revenirea la Astra, Budescu ar avea o clauză conform căreia este responsabilitatea sa dacă Al Shabab va câștiga. Acum, când a plecat din nou de la Giurgiu, Bogdan Mara a vorbit despre această situație:

„Mai există un litigiu. În momentul în care l-am adus la Astra, ne-am asumat un risc alături de el, dar există o clauză în contract în care el este cel responsabil în cazul în care ex-echipa lui se va adresa justiției și va câștiga un proces. Așa că noi ne dorim doar să se respecte aceste lucruri, nimic mai mult”, a spus Bogdan Mara după ce mijlocașul a părăsit Astra.

Numai că, teoretic, există și varianta ca Budescu să se lase de fotbal înainte să plătească prejudiciul decis de FIFA și atunci Astra ar fi executată. Apoi, clubul se poate îndrepta împotriva lui Budescu, în civil. Daca nu mai joacă fotbal.
Adauga un comentariu