Titlurile zilei

Lovitură de teatru pentru firma care deține ansamblul rezidențial Himson! Chiro Limited S.R.L., amenințată cu insolvența de o altă societate cu care a colaborat – GALERIE FOTO

Publicat: 05 aug. 2022
_____ Vizualizări 10 Comentarii
Lovitură de teatru pentru firma care deține ansamblul rezidențial Himson Chiro Limited S.R.L. amenințată cu insolvența de o altă societate cu care a colaborat - GALERIE FOTO
Recent, Chiro Limited S.R.L. a fost chemată în judecată cu ocazia introducerii unei cereri de deschidere a insolvenței 

Societatea care deține Himson Residence din municipiul Iași este amenințată cu insolvența, fiind acuzată că nu și-ar fi onorat datoriile către o firmă cu care ar fi contractat. Alca Print S.R.L. are pretenții de sute de mii de lei de la Chiro Limited S.R.L. Cei din urmă susțin că firma care i-a chemat în judecată a adus marfă proastă și a făcut lucrări „de mântuială”

Recent, firma Chiro Limited S.R.L. care deține Himson Residence a fost chemată în judecată, fiind cerută deschiderea procedurii insolvenței pentru aceasta. Alca Print S.R.L. a cerut sute de mii de lei societății pentru plata serviciilor, însă Chiro Limited S.R.L. susține că aceste sume nu sunt justificate, având în vedere că aceasta nu și-ar fi executat obligațiile din contract. Mai mult, adaugă că nu este intimidată de această cerere și că se va întoarce împotriva lor pentru pagubele cauzate de lucrările neconforme.

Patronii de la Himson Residence, amenințați cu insolvența

Pe 2 august 2022, Alca Print S.R.L. a introdus o cerere pentru deschiderea procedurii insolvenței față de Chiron Limited S.R.L. Într-o notificare pe care ar fi trimis-o societății care deține Himson Residence din municipiul Iași, reprezentanții acesteia le reproșează celor de la Chiro faptul că nu și-ar fi plătit partea lor de datorie în urma lucrărilor pe care le-ar fi recepționat din partea Alca Print, menționând o factură în valoare de 122.284,54 de lei. Mai mult, Alca Print le-a punctat faptul că societatea ar fi retras abuziv sume prin intermediul biletelor la ordin, lăsate drept garanție în cazul neexecutării obligațiilor din contract. Sumele pe care le-ar fi luat de la Alca Print prin biletele la ordin ar fi în valoare de 237.139,88 de lei.

Cele două societăți au contractat pentru efectuarea unor lucrări la complexul rezidențial Himson, fiind vorba despre executarea, vânzarea și montarea de uși interioare și uși de acces. Suma totală din contract este în cuantum de 624.199,60 de lei. Cei de la Chiro Limited spun că Alca Print este o societate neserioasă și că le-a creat multe probleme din cauza calității proaste a mărfii și a montării greșite a ușilor.

Reporterii BZI l-au contactat pe Cristinel Tenea de la Alca Print S.R.L., însă acesta a declarat că, momentan, nu dorește să discute despre procesul intentat împotriva firmei cu care se află în conflict.

Avocatul societății Chiro Limited S.R.L. crede că această cerere a fost introdusă cu scopul de a șicana, de a intimida și că, cel mai probabil, va fi respinsă de magistrați. Ulterior, avocatul Bogdan Fotea intenționează să ceară în instanță  recuperarea prejudiciului cauzat de firma contractantă.

Cei de la Chiro Limited S.R.L. cred că este vorba despre o răzbunare

Avocatul societății Chiro Limited S.R.L., Bogdan Fotea, a venit cu explicații în legătură cu cererea de deschidere a insolvenței pentru firma pe care o reprezintă.

„La momentul actual, încă nu ne-a fost comunicat nimic de la Tribunal. Cu siguranță, o să facem apărările care se impun. Alca Print este o firmă extraordinar de neserioasă, nu suntem primii clienți cu care au probleme. Pe portalul de justiție au și ei o cerere pentru deschiderea procedurii insolvenței care are termen pe 24, luna aceasta. Ceea ce fac ei acum e o chestiune care pe noi nu ne impresionează și nici nu ne intimidează în vreun fel. Probabil au formulat această cerere dintr-o dorință de răzbunare”, susține avocatul Bogdan Fotea.

Avocatul ieșean susține că societatea nu a plătit lucrările pentru că nu au fost finalizate, iar cele executate au prezentat mari probleme pentru Chiro Limited.

„Dumnealor au încheiat cu noi un contract de execuții de lucrări pe care nici până în ziua de astăzi nu au înțeles să îl ducă la bun sfârșit. Au livrat niște uși pentru tot complexul care sunt, într-o proporție covârșitoare, caracterizate de vicii și montaj neconform. Noi am întocmit toată documentația necesară și am inventariat toate neconformitățile din lucrarea efectuată. Le-am trimis notificare prin intermediul executorului judecătoresc, pe 14 aprilie 2022, ca să își îndeplinească obligațiile. Nu s-a întâmplat nimic și nici nu ne-au răspuns. Potrivit contractului, noi am decis să utilizăm cele două bilete la ordin care au fost emise de dumnealor cu titlu de garanție. Suntem puși în situația în care, la momentul actual, trebuie să contractăm cu altă firmă și să vedem ce se poate face ca să se remedieze problema”, adaugă avocatul celor de la Chiro Limited S.R.L.

Urmează un întreg proces pentru firma care deține Himson Residence, urmând să se stabilească cine are dreptate în acest caz.

Comentarii
  • Am pus parchet si eu in blocul asta si l-am scos si am pus altul de cateva ori. Cata apa a curs in blocul asta si cata marfa s-a aruncat ca au avut un santier dezorganizat… Nu toti sunt facuti pentru constructii, dezvoltatorii sunt niste mascarici finantati din spate si acum incearca sa se imbobateasca pe spatele fraierilo care le pica in plasa. Pădățulă azi zice una maine face alta. Nu ma mira ca s-a ajuns aici!

  • pai astia de la alca print nu sunt de fapt fosta firma falimentara mobili brianza ? schimba firmele ca pe sosete acest domn Gadiceanu

  • Pai iti spun eu ce treaba are. Usile alea sunt din lemn si s-au aruncat o gramada ca au mucegait din cauza ca peste tot curgea apa. In blocul ala se montau usile si ploua in el. A fost o bataie de joc din partea dezvoltatorului.

  • Ușile de intrare sunt de o calitate mediocra , nu izolează fonic . Cele de interior sunt ok , dar montate extrem de prost , efectiv ciopartite , manere care se mișcă în toate direcțiile etc.

Adauga un comentariu