National

Lovitură dură încasată de Klaus Iohannis! Românii au extrem de putină încredere în Administrația Prezidențială! Armata și Biserica, în topul încrederii

Publicat: 16 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lovitură dură încasată de Klaus Iohannis Românii au extrem de putină încredere în Administrația Prezidențială Armata și Biserica în topul încrederii
Administrația Prezidențială nu se bucură de o încredere ridicată în rândul românilor

Klaus Iohannis stă foarte prost în sondaje, pe persoană fizică. Acest lucru se transpune şi în instituţia pe care o reprezintă. Așadar, într-un sondaj realizat de către specialişti se pare că românii au fost putină încredere în Administrația Prezidențială. La polul opus, adică în topul încrederii stă Armata Română și Biserica.

Nici Guvernul său partidele politice nu se bucură de o încredere sportită, acestea aflându-se la coada clasamentului.

Românii au extrem de puțină încredere în Klaus Iohannis și Administrația Prezidențială

Conform sondajului prezentat în Aulă Academiei Române, românii au încredere foarte putină în Administrația Prezidenţială. De acelaşi nivel scăzut de încredere se ” bucura ” și preşedintele Klaus Iohannis în sondajele separate. Altfel spus, românii au putină încredere în primăriile din localităţi (45,1%), Poliţia (44%), Presa (20,4%), Preşedinţia (14,6%), Parlamentul (14%) şi Guvernul (13,4%).

Pe ultimul loc în ceea ce priveşte încrederea românilor în instituţii se situează partidele politice cu un procent de 8,8%.

Armata, Academia Română și Biserica conduc topul încrederii românilor

Potrivit sondajului, prezentat joi în Aulă Academiei Române, la întrebarea „Dumneavoastră câtă încredere aveţi în următoarele instituţii?”, românii au răspuns că au foarte multă şi multă încredere în Armată (67,23%), Academia Română (64,7%) şi Biserică (62,4%). Sondajul a fost realizat de Laboratorul pentru Analiza Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică (LARICS), în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI).

Datele sondajului au fost culese în perioada 3 – 14 decembrie, pe un eşantion multi-stratificat, probabilistic, de 1.001 persoane, reprezentativ pentru populaţia României, neinstituţionalizată, cu vârsta de18 ani şi peste 18 ani.

Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat telefonic în toate judeţele României şi în sectoarele Municipiului Bucureşti. Eroarea maximă admisă a datelor este de ą3%, la un grad de încredere de 95%. Eşantionul a fost validat pe baza datelor oficiale ale Institutului Naţional de Statistică.

Președintele Klaus Iohannis se află la cea mai mică încredere de până acum

Pe persoană fizică, în sondajele politice publicate recent, Klaus Iohannis se află într-o descreștere constantă.  Doar 17% dintre români mai au încredere în președintele Klaus Iohannis. Așadar, topul încrederii poate fi analizat din perspectiva faptului că personalitățile din PNL sunt extrem de puțin apreciate de români. De exemplu, Nicolae Ciucă sau Florin Cîțu ocupă ultimele locuri. Totuși, proaspăt plecat din PNL, Ludovic Orban ocupă o poziție mai bună în clasament raportat la Florin Cîțu, actualul președinte liberal.

Cum arată încrederea românilor în politicieni:

  • Alexandru Rafila – 37%
  • Marcel Ciolacu – 30%
  • Gabriela Firea – 28%
  • Mircea Geoană – 27%
  • Emil Boc – 27%
  • Raed Arafat – 26%
  • Nicolae Ciucă – 19%
  • George Simion – 19%
  • Klaus Iohannis – 17%
  • Ludovic Orban – 12%
  • Dacian Cioloş – 7%
  • Florin Cîţu – 5%
  • Nicuşor Dan – 4%

De altfel, Ludovic Orban și-a dat demisia din PNL și a anunțat recent că își va face propriul partid care se va numi Forța Dreptei.

Adauga un comentariu