Local

Lovitură pentru un fermier ieșean! A fost obligat să plătească despăgubiri după ce și-a tratat angajații ca sclavi pe plantație!

Publicat: 18 iul. 2020
Un individ acuzat că folosea sclavi pe plantație a fost condamnat cu suspendare, el fiind pus de judecători și la plata unor despăgubiri derizorii către una dintre părțile vătămate, o femeie sărmană
Un ieșean, Dan Ciobotariu, a fost condamnat pentru că avea sclavi pe plantație

Caz de sclavi pe plantație, descoperit de anchetatori în județul Iași! Doi oameni au fost obligați să muncească la o fermă, unul dintre aceștia fiind și lovit de către proprietar! Magistrații au dat despăgubiri de tot râsul pentru o femeie sărmană, care ar fi fost forțată să lucreze de către Dan Ciobotariu

Sclavi pe plantație, în Iași! Doi oameni au fost obligați să muncească la o fermă, conform procurorilor! În urma acestei anchete, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus ieri condamnarea lui Dan Ciobotariu la pedeapsa rezultantă de 2 ani și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru supunerea la muncă forțată sau obligatorie, lipsirea de libertate în mod ilegal și lovire sau alte violențe.

„Instanța dispune ca inculpatul Dan Ciobotariu să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 120 de zile, fie în cadrul Primăriei comunei Ciurea, fie în cadrul instituțiilor pe care aceasta le gestionează din punct de vedere administrativ”, au precizat judecătorii.

Pe de altă parte, instanța a dispus acordarea unor despăgubiri derizorii către una dintre părțile vătămate, o femeie sărmană. „Instanța admite în parte acțiunea formulată de partea civilă Ionela G. și îl obligă pe inculpatul Dan Ciobotariu la plata sumei de 1.200 de lei daune materiale catre partea civilă. Constată că persoana vătămată Mihai B., în prezent decedat, nu s-a constituit parte civilă în cauză”, au încheiat magistrații ieșeni. Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Sclavi pe plantație, în Iași: obligați să muncească la o fermă!

Procesul lui Dan Ciobotariu a început pe 23 ianuarie 2020. Asta, după ce, la finele anului trecut, individul fusese reținut de oamenii legii. Procurorii au propus chiar arestarea preventivă a acestuia, dar judecătorii au respins propunerea.
Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Dan Ciobotariu, în vârstă de 53 de ani.
Acuzațiile oficiale aduse de către anchetatorii ieșeni au fost de lipsire de libertate în mod ilegal, supunere la muncă forțată sau obligatorie și lovire sau alte violențe. La finele anului trecut, oamenii legii au fost anunțați despre faptul că individul din comuna Ciurea ar fi sechestrat o femeie și un bărbat, iar pe acesta din urmă l-ar fi lovit. În urma acestei informații, polițiștii au descins în imobilul lui Dan Ciobotariu.

Dan Ciobotariu, acuzat că forța persoane fără adăpost să muncească la ferma lui

Anchetatorii au constatat că individul „angaja” persoane fără adăpost pentru a lucra la o fermă din Ciurea. La scurt timp, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași, cu sprijinul agenților din cadrul Secției II de Poliție Rurală Ciurea și luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale Iași, au efectuat o percheziție domiciliară. Așa au aflat anchetatorii că individul are în localitatea Dumbrava, din comuna Ciurea, o fermă destinată creșterii de oi și vaci, acesta ocupându-se și cu comercializarea produselor lactate rezultate.

„Pentru a desfășura activitățile necesare la fermă (păscutul vacilor, al oilor, mulsul acestora, curățenie etc.), inculpatul racola persoane fără adăpost sau provenind din zone rurale, cărora le lua cărțile de identitate, după care le forța să presteze diverse activități la fermă, în sensul că le lovea cu pumnii și picioarele, asmuțea câinii asupra lor, îi amenința cu acte de violență sau îi închidea în barăci pe timpul nopții pentru a nu putea fugi. Asupra acestor persoane erau exercitate acte de violență psihică și fizică. Fiind audiat în cauză, inculpatul nu a recunoscut comiterea faptelor”, au afirmat atunci reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Acum, Dan Ciobotariu a fost condamnat de judecătorii ieșeni, pentru că avea sclavi pe plantație. În plus, acesta a fost obligat la plata unor despăgubiri de tot râsul pentru o femeie sărmană. Rămâne de văzut dacă individul va contesta sau nu această sentință, emisă de prima instanță.

Adauga un comentariu