Eveniment-Social

Lucrări de patru milioane de euro în Piața Unirii. Iată cum arată Palatul „Braunstein” în prezent – FOTO

Publicat: 13 nov. 2019

Proiectul privind consolidarea Palatului „Braunstein” din Piața Unirii continuă în această perioadă. Recent, primarul Mihai Chirica a verificat stadiul lucrărilor de consolidare și refuncționalizare a clădirii din zona centrală. Valoarea proiectului este de 19 milioane lei (4.1 milioane euro), acesta fiind pe fonduri europene. Lucrările sunt executate de asocierea Coimpredil Societa’ Cooperativa ARL – Research Consorzio Stabile Societa’ Consortile ARL Catania – Italia.

La nivelul parterului va fi păstrată galeria de artă. Aceasta va fi în relație directă cu un punct de informare, de care va fi despărțită printr-un perete amovibil din tâmplărie din lemn stratificat cu geam tip vitraliu. Acest lucru va da posibilitatea dublării capacității galeriei pentru găzduirea unor evenimente speciale. Soluția adoptată va pune accentul pe interacțiunea dintre spațiul interior și stradă. Toate funcțiunile din parter vor comunica cu exteriorul prin vitrine cu uși pliabile ce vor putea fi deschise pentru a atrage publicul. Aceeași soluție va fi adoptată și pentru curtea interioară, ce va comunica cu spațiul de lectură de presă străină.

Spații noi în clădire

La nivelul subsolului, accesul publicului va fi asigurat prin intermediul casei de scară ce face legătura cu bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. În cadrul subsolului vor fi amenajate spații anexă și spații de petrecere a timpului liber.
Etajul I și etajul II vor găzdui funcțiunea principală, cea de centre culturale cu mediatecă. Holul va permite, de asemenea, organizarea de expoziții temporare. Etajul III va găzdui spații destinate organizării unor evenimente speciale. În spațiul de la mansardă vor fi amplasate un auditorium și un spațiu expozițional.

Spre strada Cuza Vodă și spre bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt vor fi închideri vitrate curbate pe o direcție, care deschid perspective spre cele două străzi. În aceeași manieră va fi tratată și cupola clădirii. Accesul în zona auditoriumului se va face atât prin intermediul unei scări, cât și a liftului alăturat. Acestea se află în relație directă cu accesul din strada Cuza Vodă. Acest lucru permite desfășurarea unor activități nocturne, independente de programul mediatecii. La nivelul mansardei, sub cupolă, va fi amenajat un punct de belvedere, unde poate fi instalat un telescop



loading...

Adauga un comentariu