Eveniment-Social

Lucrări de ultimă oră, derulate la o clădire unică, amplasată în Copou – GALERIE FOTO / VIDEO

Publicat: 03 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lucrări de ultimă oră derulate la o clădire unică amplasată în Copou - GALERIE FOTO  VIDEO
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași derulează lucrări de amploare pentru o nouă construcție în Copou. În aceste zile este împrejmuit terenul cu un gard în valoare de 640.000 de lei. Deja, în întreg arealul de aproximativ 9.000 de metri pătrați au fost demolate construcțiile aflate în paragină. Pe de altă parte, a fost desemnat și câștigătorul concursului național de idei de arhitectură pentru proiectarea complexului sportiv ce va fi construit pe terenul de pe strada Sărărie, nr. 200

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în calitate de proprietar, derulează lucrări de amploare pentru o nouă construcție aflată în Copou. În aceste zile este împrejmuit terenul cu un gard în valoare de 640.000 de lei. Pe întreg arealul, de aproximativ 9.000 de metri pătrați, au fost demolate construcțiile aflate în paragină. Pe de altă parte, recent a fost desemnat și câștigătorul concursului național de idei de arhitectură pentru proiectarea complexului sportiv ce va fi construit pe terenul de pe Strada Sărărie, nr. 200

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași continuă derularea lucrărilor pentru realizarea celei mai moderne baze sportive amplasate în zona Sărărie! Este vorba despre începerea lucrărilor pentru realizarea celei mai moderne baze sportive.
Astfel, valoarea primelor investiții este de 640.000 de lei. Va urma, cel mai probabil, de anul viitor, și deschiderea șantierului pentru ridicarea complexului. „În maximum 4 ani vom finaliza baza sportivă din zona Sărărie”, a precizat prof.univ.dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC.

Câștigătoarea concursului național de idei este firma Arhivolta Studio de Arhitectură

Amintim că, la începutul lunii iulie 2021, Universitatea „Cuza” și Fundația Alumni a instituției de învățământ superior au desemnat câștigătorul concursului național de idei de arhitectură pentru proiectarea Complexului Sportiv al UAIC, ce va fi construit pe terenul de pe strada Sărărie, nr. 200, din municipiul Iași.
Juriul concursului, format din membrii Biroului Executiv al Consiliului de Administrație (BECA) al UAIC, a hotărât, cu unanimitate de voturi, că soluția câștigătoare este cea propusă de firma Arhivolta Studio de Arhitectură, din Iași. Membrii juriului au apreciat în mod deosebit interpretarea în cheie contemporană a unei arhitecturi clasice.

Complexul va avea o suprafață construită de 70 la sută din teren

Filmul de prezentare a soluției caștigătoare poate fi urmărit aici: https://youtu.be/f19QG8yZLO8. În vederea construirii complexului sportiv al UAIC urmează să fie întocmită nota de fundamentare pentru achiziția prin licitație publică a studiului de fezabilitate și a proiectării.
Terenul pe care urmează să fie construit complexul sportiv al UAIC are o suprafață de 8.888 de metri pătrați. Complexul va avea o suprafață construită de 70 la sută din cea totală a terenului, va avea o înățime maximă de 21 de metri (S+D+P+E) și va fi compus din bazin de înot la dimensiuni olimpice, sală de sport multifuncțională, sală de forță și parcare.

Bazinul va putea fi utilizat pentru înot competițional și de agrement

Bazinul va putea fi utilizat pentru înot competițional și de agrement. În sala de sport multifuncțională se vor practica atât activități sportive individuale, cât și de echipă (futsal, handbal, baschet, badminton).
Sala de forță va include un spațiu de antrenament cu aparate specifice, o încăpere pentru acordarea primului ajutor, o zonă sanitară, vestiare etc. Parcarea va fi prevăzută și cu locuri destinate persoanelor cu dizabilități. De asemenea, la exterior vor fi amenajate o pistă de alergare, spații verzi și căi de acces. Urmează ca, pe aproximativ 9.000 de metri pătrați, să se pună la punct mega-construcția în care se vor investi 15 milioane de euro. Banii ar putea veni de la bugetul de stat (prin Compania Națională de Investiții) sau din fonduri europene.

Adauga un comentariu