Local

Lucrările la drumul care asigură accesul către Spitalul Regional de Urgență Iași sunt blocate momentan! Ciprian Bostan: „Nu se pot face niciun fel de intervenții fără avizul Ocolului Silvic” – FOTO

Publicat: 19 apr. 2024
_____ Vizualizări 6 Comentarii
Lucrările la drumul care asigură accesul către Spitalul Regional de Urgență Iași sunt blocate momentan Ciprian Bostan Nu se pot face niciun fel de intervenții fără avizul Ocolului Silvic - FOTO
Lucrările la drumul care asigură accesul către Spitalul Regional de Urgență (SRU) Iași sunt blocate momentan

Lucrările la drumul care asigură accesul către Spitalul Regional de Urgență (SRU) Iași sunt blocate momentan din cauză că porțiunea care dă spre Bulevardul C.A. Rosetti cuprinde copaci. Astfel, acestea nu pot continua fără un aviz din partea Ocolului Silvic.

Drumul provizoriu către Spitalul Regional de Urgență Iași nu este încă finalizat

Lucrările la calea de acces către SRU au demarat în data de 10 aprilie 2024. Citadin SA amenajează un drum provizoriu de acces pentru autocamioane, care va face legătura dintre șantierul de pe versantul Moara de Vânt, pe latura nord-vestică a acestuia, şi bulevardul C.A. Rosetti. Drumul va fi temporar și va fi pietruit.

„Ultimul sector, cel care dă în drumul principal, are niște copaci pe el și nu se pot face niciun fel de intervenții fără avizul Ocolului Silvic. Asta este motivul pentru care drumul nu a fost încă finalizat, altfel, din punct de vedere tehnic, era terminat într-o săptămână, dar a apărut acest inconvenient. Legea trebuie respectată. Nu o să fie asfaltat. El este destinat traficului greu, în primă instanță, prin el se va face evacuarea, pentru că sunt sute de camioane care vor evacua pământul din săpătură. El va avea turnat piatră spartă și ce se frezează pentru reasfaltare, materialul se recuperează și se va turna împreună cu piatra spartă, se vor împăna și vor crea o suprafață excelentă pentru camioane”, a declarat Ciprian Bostan, City Manager al municipiului Iași.

Drumul va fi utilizat pentru transportul pământului și al materialelor utilizate la construcția SRU.

„Drumul este unul temporar si va fi folosit pentru transportul pământului, utilajelor și al altor materiale la șantierul SRU. După finalizarea lucrărilor, parte din el va face parte din accesul final către spital”, au declarat reprezentanții Primăriei Iași.

Lucrările la SRU Iași vor începe la 19 aprilie 2024

SRU Iași va fi situat în zona Moara de Vânt, municipiul Iași, va fi organizat pe centre de îngrijire, grupate pe patologii înrudite și va avea 850 de paturi de spitalizare continuă, 60 de paturi de urgență, 45 de paturi pentru spitalizare de zi, 70 de cabinete ambulatorii, 19 de săli de operație, servicii avansate de imagistică, radiologie intervențională, endoscopie, cardiologie intervențională și neuroștiinte. La finalizare, Spitalul Regional de Urgență Iași va avea o suprafață construită totală de 202.689 mp, va fi structurat pe 9 niveluri, 2S+P+5E+Eth, și va fi desfășurat pe o suprafață de teren de 120.000 mp. În cadrul SRU Iași vor funcționa 6 centre medicale, anume: cap şi gât, (99 de paturi), toracic (104 paturi), abdominal (275 de paturi), articulaţii, coloană vertebrală şi traumă (75 de paturi), medicină internă (135 de paturi) şi centrul pentru mamă şi copil (76 de paturi).

Pe lângă secțiile de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, vor fi transferate și paturi de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași, Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” Iași, Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iași, precum și de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași.

Valoarea totală a proiectului este estimată la 668 de milioane de euro, bani alocaţi din fonduri europene, un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii şi de la bugetul de stat. Se preconizează că Spitalul Regional de Urgență Iași va fi funcțional începând cu anul 2028. Vineri, 19 aprilie 2024, va avea loc lansarea lucrărilor de construire a unității medicale, deși drumul care face acces către Spitalul Regional de Urgență Iași nu este încă finalizat.

Comentarii
  • Cine e Bostan asta de unde a apărut că e greu tare de dovleac.
    Numai prostii spune, Auzi la el toarnă piatră și ce se frezează!!! Astea se aștern mă dovleac de turnat torni tu pe la organe probabil.
    Acum v-ați dat seama ca nu aveți aviz de la silvic? Da proiect avizat nu aveți, nu ați obținut avize ? Autorizație de lucrări nu există lucrați după ureche ?
    Luați prostul si legați-l cu funia de țăruș că numai imbecilități scoate pe beșafon.

  • Ce băși are pe el kakanarul ăsta de Bostan de nu îi mai ajunge nimeni la nas. Bă infractorule ( la PNL e o virtute să fii infractor ) da cu imobiliarii cu, care face busnis cum mai stai? Cam câte proiecte ai target să treci și la cat ai ridicat capacul ? Iar te dai victimă și spui ca ești curat dar Boz te lucrează?
    Te lucrezi singur lumpenule, bagi în gușă cu ambele labe., Mai vorbim tărane !

  • Tălâmbu de Ciprian e precum ouăle la actul sexual, se agită da nu intră. Ce te poți aștepta de la panarama asta politică? Se dă mare specialist da el nu stăpânește nimic, la el totul se bazează pe combinații, mișmașuri, mânăreli și la final capacele luate fără număr, fără număr.
    Ce plângea netotul pe la partid să fie uns viceprimar, apoi candriul a urlat ca vrea city manager altfel iese iureș, da pe mulți pe topogan!
    Asta e lipitorul de afișe Bostanica !

  • Bostan proast ai fost prost mori.Te faci de kakat bă acesta.Am spus ca ești un lingău de joasă speță și îmi mențin formația. Cum deschizi gura cum slobozăști dume!

Adauga un comentariu