Actualitate

Ludovic Orban a cerut mobilizare generală împotriva COVID-19

Publicat: 09 iul. 2020
Ludovic Orban a cerut mobilizare generală împotriva COVID-19
Ludovic Orban a cerut mobilizare generală împotriva COVID-19

Ludovic Orban a cerut mobilizară generală împotriva COVID-19, în şedinţa de Guvern pe care liberalii au avut-o joi, 9 iulie 2020.

În deschiderea şedinţei de Guvern, Ludovic Orban a cerut controale masive şi sancţiuni deosebit de dure pentru cei care nu respecta normele impuse de Guvern

Ludovic Orban a cerut mobilizare generală împotriva COVID-19

La începutul şedinţei de Guvern care s-a avut loc joi, 9 iulie 2020, premierul României a cerut mobilizare generală. Vizaţi de acţiunile cerute de Ludovic Orban sunt cei care nu respecta restricţiile impuse de Guvern. Acesta a explicat faptul că toţi cei care încalcă aceste norme vor avea parte de sancţiuni dure

„Creșterea numărului de cazuri trebuie să ne pună în gardă. Vă solicit să sunați mobilizarea generală în ministerele pe care le conduceți. Toate ministerele implicate în bătălia cu Covid trebuie să utilizeze toate instrumentele legale aflate la dispoziție pentru a putea reduce numărul de persoane infectate. Mesajul pe care îl transmit este foarte simplu: marea majoritate a cetățenilor sunt corecți, se protejează. Din păcate, avem o sumă de agenți economici, instituţii și cetățeni care, poate și datorită unei campanii de negare a virusului, au ajuns într-o situație de negare.”

Nu va exista niciun menajament pentru cei care încalcă legea

Conform premierului, nu va exista niciun menajament pentru cei care vor încălca legislaţia aflată în vigoare. Ludovic Orban le-a cerut tuturor instituţiilor de control să iasă pe teren şi să facă verificări la sânge. Toţi agenţii economici, toţi actorii instituţionali vor fi obligaţi să organizeze activităţi de control în mod regulat. Ludovic Orban va solicita un raport zilnic a modului în care instititutiile statului îşi fac treaba. Prioritatea zero va fi pentru respectarea normelor sanitare susţine premierul:

”Transmit un mesaj simplu: fără menajamente, fără milă față de cei care încalcă legea și măsurile de protecție sanitară! Toate instituțiile de control trebuie să fie în teren. Vreau să se înțeleagă foarte clar că toți agenţii economici, toți actorii instituționali care sunt obligați să organizeze activitățile într-un mod reglementat sunt responsabili pentru modul în care se respectă aceste reglementări. De asemenea, solicitaţi raport zilnic din partea fiecărei instituții de control privitor la personalul aflat în teren. Mai scoteti-i în teren pe cei obișnuiți să stea în birou! Toată lumea pe teren! Sigur că toate instituțiile cu atribuții de control trebuie să asigure și respectarea legii în alte domenii. Prioritatea zero este asigurarea respectării normelor sanitare. Am avut surprize și în instituții. Cine nu respectă, sactiune disciplinară și chiar amendă. Apelați la poliție dacă e cazul.

Atenție la interacțiunea cu cetățenii. Trebuie organizate regulile stricte de respectare a regulilor de protecție sanitară în relația cu beneficirii. Prefer să izolăm virusul decât să îi izolăm pe români sau să fim izolați de alte țări din cauza creșterii numărului de cazuri.

Sâmbătă am convocat o ședința și vom stabili foarte clar modalitatea de acțiune în teren. Voi solicita o întâlnire și cu reprezentanții autorităților locale. Toți trebuie să fie implicați în acest efort”, a declarat Orban.

Raed Arafat a ajuns la un acord cu Partidul Social Democrat asupra legii sanitare

Raed Arafat, secretar de stat în cadrul Ministerul Afacerilor Interne şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a ajuns la un acord cu PSD referitor la legea sanitare. Conform declaraţiilor secretarului de stat, legea va fi votata în Parlament şi va fi aplicată de urgenţă. Au fost aduse anumite modificări acesteia. De exemplu, cadrele medicale vor putea fi detaşate timp de pentru maximum 30 de zile pentru a ajuta pacienţii cu COVID-19 sau pentru a ajuta unităţile medicale care au lipsa de personal. În altă ordine de idei, carantinarea romanilor veniţi din altă ţară va putea fi posibila doar pe baza unui raport al DSP-ului, raport care va trebui motivat.

Comentarii
  • Mi se pare caraghios, cand somerul Orban a ajuns premierul lui Iohanis, sa faca pe comandantul,dupa ce el si adjutantii sai si-au ignorat propriile reguli impuse populatiei.Mobilizarea trebuia facuta de mult.Chiar mi-e sila de asa ceva.

Adauga un comentariu