Actualitate

Ludovic Orban a nominalizat primele nume pentru Ministerul de Finanţe! Președintele PNL nu înţelege de ce interimatul durează 45 de zile

Publicat: 29 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ludovic Orban a nominalizat primele nume pentru Ministerul de Finanţe Președintele PNL nu înţelege de ce interimatul durează 45 de zile
Ludovic Orban și-a dat demisia din PNL

În contextul remanierii de acum câteva săptămâni a ministrului de Finanţe, Alexandru Năzare, Ludovic Orban a avansat primele nume care ar putea prelua conducerea ministerului. Președintele PNL a afirmat faptul că sunt multe nume în interiorul formaţiunii politice care se pot descurca pe această poziţie. De altfel, președintele PNL a menţionat faptul că nu înţelege de ce Florin Cîțu trebuie să asigure interimatul pentru 45 de zile.

Într-o declaraţie precedentă, Ludovic Orban a explicat faptul că nu mai este de acord cu nicio remaniere din Guvernul Cîțu și nu contestă dreptul premierului.

Ludovic Orban a avansat primele nume care ar putea prelua conducerea Ministerului de Finanțe

Ludovic Orban a avansat primele nume care pot ocupa Ministerul de Finanţe. Oamenii care ar putea ocupa poziţia de ministru sunt Bogdan Huțucă, Sebastian Burduja sau Lucian Heiuș. Președintele PNL a declarat că va purta un dialog cu premierul Florin Cîțu pentru a găsi cea mai bună soluție pentru minister:

” (…) PNL are o mulţime de specialişti de valoare în domeniul finanţe-buget, care ar putea să gireze, ca titulari, portofoliul.

De la Bogdan Huţucă, Sebastian Burduja, Lucian Heiuş, avem o echipă extrem de puternică în zona de finanţe publice şi personal nu înţeleg de ce trebuie să stea premierul 45 de zile. Personal, voi avea o discuţie cu el, astfel încât să demarăm procedura de desemnare a ministrului Finanţelor. Cu siguranţă că voi fi într-un dialog cu premierul, astfel încât să stabilim o soluţie care să permită cu adevărat existenţa unui titular la portofoliul de finanţe, care să asigure aplicarea programului de guvernare în domeniul finanţelor publice ”

Ludovic Orban nu înţelege de ce Florin Cîțu asigură interimatul timp de 45 de zile

În altă ordine de idei, Ludovic Orban le-a declarat jurnaliştilor că nu îşi explică de ce premierul Florin Cîțu dorește să asigure interimatul pentru 45 de zile, în condiţiile în care în PNL sunt specialişti care pot ocupa imediat acest fotoliu:

”Nici acum nu înţeleg de ce premierul spune că trebuie să stăm 45 de zile, în condiţiile în care PNL are o mulţime de specialişti de valoare care ar putea să gireze portofoliul”, a declarat, joi, Ludovc Orban, referindu-se la Ministerul de Finanţe.

Ludovic Orban nu este de acord cu alte remanieri din Guvern

Președintele PNL a transmis un semnal puternic pentru premier în contextul în care cel din urmă anunţa că, odată cu rectificarea bugetară există probabilitatea ca mai mulţi miniştri să fie remaniați. Ludovic Orban a anunţat faptul că Florin Cîțu nu ar trebui să remanieze vreun ministru fără o consultare prealabilă a celor din Coaliţia de Guvernare:

Nu sunt de acord cu nicio altă remaniere, vă spun din capul locului. Noi, de altfel, am modificat, am suplimentat acordul de coaliţie, în care am stabilit că trebuie să existe un obiectiv, nimeni nu contestă prevederile constituţionale şi atributul constituţional al premierului.

Adauga un comentariu