Actualitate

Ludovic Orban anunță că programul de extindere a unităților școlare la rețeaua de internet este în desfășurare – VIDEO

Publicat: 03 sept. 2020

Ludovic Orban anunță că programul de extindere a unităților școlare la rețeaua de internet este în desfășurare. În cadrul ședinței de Guvern de joi, Ludovic Orban a vorbit despre implementarea în unitățile școlare a rețelelor de internet, în contextul epidemiei de coronavirus.

„Am avut discuția cu ANCOM legat de programul de extindere a unităților școlare la rețeaua de internet. Aș vrea să mă informați, doamnă vicepremier, cum stăm”, a spus Ludovic Orban.

Raluca Turcan a venit cu un răspuns prompt.

„5.000 de clădiri școlare nu aveau conexiune la internet. Am ajuns la un progres important, operatorii își vor lua un număr de școli pentru care vor introduce fibră optică.

2.800 de clădiri școlare vor fi conectate la internet, față de ce avem până acum.

Va fi încheiat un contract-cadru. Serviciile vor fi acordate gratuit”, a răspuns Raluca Turcan.

Guvernul Orban a decis! Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie

Joi, la începutul ședinței de Guvern, Ludovic Orban a declarat că pe ordinea de zi se află hotărâri referitoare la alegerile parlamentare din acest an. Aceste hotărâri privesc stabilirea datei alegerilor parlamentare și calendarul organizării alegerilor. Așa cum premierul a decis, alegerile vor avea pe 6 decembrie.

„Vă informez despre această dată. Guvernul este obligat de constituție și de legea alegerilor parlamentare, să ia această decizie. Decizia trebuie luată cu minim 90 de zile înainte de data alegerilor. Pe 21 decembrie se încheie mandatul actualului Parlament. Data alegerilor nu poate fi decât 6 decembrie”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban le cere profesorilor să nu se mai plângă: „Permanent trebuie să învețe!”

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, face un apel către cadrele didactice să se adapteze noilor condiții impuse de contextul actual al pandemiei cu noul coronavirus.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal le-a transmis profesorilor să nu se mai plângă de situaţia din prezent. Această declaraţie vine după ce mai multe cadre didactice au reclamat că nu îşi pot desfăşura activitatea în condiţii optime. De asemenea, aceştia susţin că nu pot preda și în mediul online și la clasă.

Ludovic Orban a ţinut să mai adauge că are foarte mare încredere în profesori, îndeosebi în unii dintre ei care au participat la cursuri de formare în acest sens în această vară.

„Cadrele diactice trebuie să înțeleagă că trebuie să se adapteze astfel încât să predea și pentru elevii din clasă, cât și pentru cei din online. Sunt convins că marea majoritate au înțeles acest lucru. Zeci de mii de cadre didactice au participat la cursuri de creștere a competențelor de predare digitale. Permanent trebuie să învețe…Le cer sprijinul și chiar trebuie să le mulțumesc”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban, despre sondajele interne. Ludovic Orban anunță că programul de extindere a unităților școlare la rețeaua de internet este în desfășurare

Președintele liberal, Ludovic Orban, susține că partidele PNL și USR-PLUS se bucură de o susținere electorală de circa 52-53%, de aceea le cere persoanelor ce locuiesc în Capitală să aleagă candidatul de dreapta Nicușor Dan și nu pe fostul președinte, Traian Băsescu.

”În spatele lui Nicușor Dan se află cele mai credibile și cele mai serioase partide din România, care beneficiază de 52-53% din opțiunile cetățenilor. Noi credem în Nicușor Dan, avem încredere în victoria lui Nicușor Dan, este o victorie fundamentală pentru a readuce Bucureștiul pe calea cea bună. Le cerem bucureștenilor să-și concentreze votul pe Nicușor Dan, el este singurul care poate bate PSD-ul.”, a conchis Ludovic Orban.

Adauga un comentariu